Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Προπαγάνδα που φέρνει θάνατο!!

Αντιγράφω από Wikipedia:
Προπαγάνδα είναι η παρουσίαση ενός μηνύματος με έναν συγκεκριμένο τρόπο ώστε να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς. Ετυμολογικά, προπαγάνδα σημαίνει «διάδοση μίας φιλοσοφίας ή άποψης». Ιστορικά, ο όρος χρησιμοποιείται ως επί το πλείστον εντός πολιτικού συγκειμένου και ιδιαίτερα αναφορικά με συγκεκριμένες κινήσεις που προωθούνται από κυβερνήσεις ή πολιτικές ομάδες. Το προπαγανδιστικό μήνυμα διαφέρει από την γενικότερη διαφήμιση στο ότι περιέχει τρανταχτές και επιτηδευμένες ψευδολογίες ή/και παραλείπει τέτοιον όγκο αληθειών/γεγονότων σχετικών με το θέμα που καθίσταται έντονα παροδηγητικό.
Γράφει ο Θανάσης Ράλλης.
Το χειρότερο μέσα στην μαυρίλα των ημερών που ζούμε είναι ότι δώσαμε το δικαίωμα να μας περνάνε για ηλίθιους. Και σε ένα βαθμό μπορεί να είμαστε ή να χρειαζόμαστε όχι ένα αλλά πολλαπλά ηλεκτροσόκ για να ξυπνήσουμε, αλλά νομίζω ότι σε ένα σημείο έχουμε διατηρήσει την κοινή λογική, έστω και αν για τους περισσότερους από εμάς δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα πρωτόγονο ένστικτο.

Μέσα σε αυτή τη διετία που μοιάζει να κρατάει αιώνες, ακούσαμε πολλά και δεχτήκαμε πολλά. Με το πρόσχημα ότι θα είναι για το καλό της χώρας. Και τα ακολουθήσαμε γιατί κατά βάθος φαντάζομαι όλοι θέλουμε το καλό του τόπου που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και όπως όλα δείχνουν θα πεθάνουμε κιόλας, αφού οι ψευδαισθήσεις αθανασίας νομίζω ότι έχουν αντικατασταθεί με την πεποίθηση του «να δούμε αν θα ξημερώσουμε».

Φτάσαμε λοιπόν σε ένα σημείο που μας λένε ξεκάθαρα και μέσα στα μούτρα μας ότι δεν τους ενδιαφέρει αν θα ζήσουμε ή αν θα πεθάνουμε, αλλά τους ενδιαφέρει να ξεπληρώσουμε το χρέος μας. Για να το θέσω καλύτερα δεν γίνεται καν συζήτηση για το πώς θα επιβιώσει ο κόσμος, αλλά για το πώς θα επιβιώσει η αποπληρωμή του χρέους.
Και επειδή σε αυτό τον τόπο τα τελευταία χρόνια η κουτοπονηριά επιβραβεύθηκε, έφτασαν στο σημείο να μας εκπροσωπούν σε τέτοιου είδους ιστορικές αποφάσεις άνθρωποι, λίγοι. Τόσο σε μυαλό όσο και σε καρδία. Είναι μια αντανάκλαση της κοινωνίας μας δεν διαφωνώ.

Οι χιλιάδες σελίδες ευρωπαϊκού και ποινικού δικαίου που οδήγησαν σε βαθιά γνώση του συντάγματος, δεν έκαναν ποτέ κανέναν πιο έξυπνο. Όσο καλά και να γνωρίζεις την πληροφορία αν δεν μπορείς να την επεξεργαστείς παραμένεις απλά ο άνθρωπος που ξέρει κάτι. Αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα με αυτό. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μας εκπροσωπούν, αυτοί είναι οι άνθρωποι που αποφασίζουν για εμάς. Το καταλάβαμε αργά; Φυσικά. Θα πρέπει να το πληρώνουμε για μια ζωή; Σε καμία περίπτωση.
Η προπαγάνδα που έχει στηθεί λοιπόν για μια ακόμη φορά τις τελευταίες ημέρες, φτάνει στην αποκορύφωση της. Και είναι τόσο ξεδιάντροπή προπαγάνδα, που δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα.

Θέλω λοιπόν, εκτός από τις δραματικές περιγραφές του κ. Βενιζέλου για το τι του είπαν οι υπουργοί στο Eurogroup, να μας πει τι απάντησε και αυτός. Να μας πει αν αναφέρθηκε στον κόσμο. Να μας πει ο πρωθυπουργός που κινδυνολογεί και αυτός αν έχει μεταφέρει στο εξωτερικό τις συνθήκες ζωής που διαμορφώνονται. Και αν τα έχει πει τι του έχουν απαντήσει. Γιατί όσο καταστροφολογούν τόσο γίνονται μέρος αυτής της τεράστιας μηχανής προπαγάνδας που σκορπάει φόβο, μιζέρια και φοβάμαι ότι θα σκορπίσει και θάνατο.

Αν δεν μπορούν να μιλήσουν για εμάς μπορούν να φύγουν γιατί θα έχουν αποτύχει για μία ακόμα και τελευταία φορά.

Γιατί όπως όλοι διαπιστώνουμε χωρίς λεφτά με κάποιο τρόπο μπορούμε να ζήσουμε. Χωρίς όμως τη δύναμη να ορίσουμε εμείς το πώς θα ζήσουμε στο αύριο, όχι μόνο δεν μπορούμε να ζήσουμε αλλά είμαστε ήδη νεκροί.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: