Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Το… μπαλάκι στο γήπεδό της!!

Το… μπαλάκι στο γήπεδό της!
Η μοίρα της τα ‘φερε έτσι ώστε κάθε παιχνίδι να είναι και τελικός. Μόνο που αυτό το αγωνιστικό διήμερο, το… μπαλάκι είναι στο γήπεδό της! Μετά τον «χρυσό» βαθμό στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί τη Λίβερπουλ στο «Ολντ Τράφορντ», στο μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ!

Η μεγάλη «μάχη» ανοίγει την αυλαία, με τους «κόκκινους διαβόλους» να έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το -2 και να βρεθούν μόνοι πρώτοι στην κορυφή, περιμένοντας το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι που το απόγευμα της Κυριακής αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Άστον Βίλα! Δύσκολες και επικίνδυνες εξόδους μακριά από το Λονδίνο έχει το πρόγραμμα για Τσέλσι και Άρσεναλ, αφού καλούνται να ξεπεράσουν τα εμπόδια των Έβερτον και Σάντερλαντ αντίστοιχα. Τότεναμ και Νιούκαστλ θα προσπαθήσουν να δείξουν ποια είναι πιο... φορμαρισμένη, παιχνίδι «ζωής και θανάτου» αυτό ανάμεσα σε Μπόλτον και Γουίγκαν.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Μαν. Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ

Η αποχώρηση του Φάμπιο Καπέλο από την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας της Αγγλίας άφησε την προετοιμασία των δύο συλλόγων για το ντέρμπι στη… σκιά της. Πολύ περισσότερο, «θάφτηκε» το θέμα του Λουίς Σουάρες και της πρώτης του συνάντησης με τον Πατρίς Εβρά μετά τη ρατσιστική επίθεση του Ουρουγουανού στον έμπειρο μπακ της Γιουνάιτεντ, τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι οπαδοί των δύο ομάδων δεν το έχουν ξεχάσει, αλλά άπαντες ευελπιστούν σε ατμόσφαιρα ανάλογη με αυτή του «Άνφιλντ» πριν από ένα μήνα, όταν οι «κόκκινοι» υποδέχτηκαν τους «κόκκινους διαβόλους» για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας και επικράτησαν με σκορ 2-1.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετράει δύο ήττες στα τελευταία 15 ματς πρωταθλήματος, ενώ η Λίβερπουλ τρία αρνητικά αποτελέσματα σε 15 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Μεταξύ τους, ο σύλλογος του Μάντσεστερ μετράει εφτά νίκες σε 8 εντός έδρας αναμετρήσεις, αλλά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ξέρει ότι η φόρμα των παικτών του Κένι Νταλγκλίς θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Ο Λουίς Σουάρες θα… κρατήσει κλειστά τα αυτιά του και θα προσπαθήσει να πάρει την «εκδίκησή» του μέσα στο γήπεδο, ενώ και ο Ντιρκ Κάουτ διανύει εξαιρετική περίοδο.

Το βαθμολογικό κομμάτι «καίει» και τους δύο. Η Λίβερπουλ θέλει να πιάσει ξανά μια θέση ανάμεσα στους πρώτους πέντε, αλλά η Γιουνάιτεντ με το -2 από τη Σίτι στην κορυφή γνωρίζει πως κάθε παιχνίδι είναι και… τελικός!

Έβερτον - Τσέλσι

Η ομάδα του Αντρέ Βίλας – Μπόας παρέμεινε για τρίτο σερί παιχνίδι μακριά από τις νίκες, έστω κι αν στο 50ο λεπτό του αγώνα με τους «κόκκινους διαβόλους» το σκορ ήταν στο 3-0 υπέρ της! Τις προηγούμενες δύο φορές που βρέθηκε στο Μέρσεϊσαϊντ, η Τσέλσι ηττήθηκε από την Έβερτον και τελευταία ανάμνηση είναι αυτή της τελευταίας αγωνιστικής της περσινής περιόδου, μετά την οποία ο Κάρλο Αντσελότι απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία του λονδρέζικου συλλόγου.

Πέρυσι, οι «μπλε» είχαν ολοκληρώσει τα αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, με διαφορά 9 βαθμών από τους Πρωταθλητές. Φέτος, επισκέπτονται το «Γκούντισον Παρκ» στο -14 από την πρωτοπόρο Σίτι και στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα! Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς με τον τρόπο του έθεσε άπαντες προ των ευθυνών τους, με πρώτο τον Αντρέ Βίλας – Μπόας και η παρουσία του στις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας θα ήθελε πάρα πολύ να οδηγήσουν σε επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

Από τη μεριά της, η Έβερτον θέλει να ξαναδεί το… αγαπημένο της 1-0 να έρχεται για ακόμη μια φορά. Τα «ζαχαρωτά» ακολουθούν ανοδική πορεία, άσχετα αν το καλοκαίρι δεν πραγματοποίησαν καμία μεταγραφή και τον Ιανουάριο αρκέστηκαν στις προσθήκες των Ντόνοβαν και Πίεναρ από Λ.Α. Γκάλαξι και Τότεναμ αντίστοιχα. Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ είναι αυτός που πρόσφατα είχε στείλει τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή, έχοντας επικρατήσει 1-0 της Σίτι εντός έδρας και μπορεί να υπερηφανεύεται ότι στην έδρα του, οι «μεγάλοι» πέφτουν πολλές φορές σε παγίδες!

Μπόλτον - Γουίγκαν

Μπορεί να εκλείπει η μεγάλη έχθρα, αλλά η κοινή ανησυχία για το μέλλον και ο φόβος του υποβιβασμού στην Τσάμπιονσιπ «ενώνει» τη Μπόλτον και τη Γουίγκαν. Και οι δύο βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη και ενδεχόμενη νίκη θα σημάνει το σημαντικό βήμα προς τη σωτηρία, ωστόσο, όσο εύκολο είναι στα λόγια, άλλο τόσο δύσκολο θα φανεί εντός αγωνιστικού χώρου.

Το σερί των τριών αήττητων αγώνων στα τελευταία ισάριθμα ματς στο «Ρίμποκ» επιτρέπει στους «γουόντερερς» να αποκτήσουν λίγη αυτοπεποίθηση παραπάνω και ο Κόιλ έκανε… έκκληση στους ποδοσφαιριστές του αλλά και τους φίλους του συλλόγου να κάνουν ξανά το γήπεδο ένα μεγάλο «φρούριο»! Εκεί, την περσινή περίοδο, η Μπόλτον μάζεψε 35 από τους 46 βαθμούς που διεκδίκησε και πήρε μεγάλη ώθηση για την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ!

Ο Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, στον απέναντι πάγκο, διανύει ίσως τις πιο δύσκολες μέρες της θητείας του στην τεχνική ηγεσία της Γουίγκαν. Στα εφτά χρόνια της παρουσίας της στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας, οι οιωνοί για την ομάδα είναι πιο «σκοτεινοί» από ποτέ. Στο -5 από τις θέσεις της σωτηρίας, με τις λιγότερες νίκες στο φετινό πρωτάθλημα, τη χειρότερη συγκομιδή τερμάτων και το μεγαλύτερο παθητικό μετά τη Μπλάκμπερν, η απελπισία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της καθημερινότητας στους «λάτικς».

Η Γουίγκαν θα έχει στο πλευρό της περίπου 2.000 οπαδούς που θα ταξιδέψουν στο «Ρίμποκ» και ο Μαρτίνεζ σχεδιάσει τη «μεγάλη απόδραση», έστω κι αν το σύνολό του δεν έχει δείξει χαρακτήρα στα δύσκολα τη φετινή σεζόν.

Σάντερλαντ - Άρσεναλ

Ο Αρσέν Βενγκέρ είδε την ομάδα του να αντιδρά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μετά το αρνητικό σερί των τεσσάρων αγώνων χωρίς ήττα. Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, οι Λονδρέζοι διέλυσαν τη Μπλάκμπερν με σκορ 7-1 στο «Έμιρεϊτς», επέστρεψαν στις νίκες με εμφατικό τρόπο και η αυτοπεποίθηση γίνεται πλέον διάχυτη.

Το ίδιο όμως ισχύει και για τις «μαυρόγατες»! Πριν από μια εβδομάδα έφυγαν με τη νίκη από το «Μπριτάνια» επικρατώντας 1-0 της Στόουκ σε έναν ζόρικο… χιονοπόλεμο και με τον Μάρτιν Ο’Νιλ στον πάγκο, η Σάντερλαντ θα ψάξει την 8η νίκη της στα τελευταία 11 παιχνίδια πρωταθλήματος και το 4x4 για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια και μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ!

Οι γηπεδούχοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «πολυβόλο» που το σίγουρο είναι ότι θα τους αναγκάσει σε διαρκές τρέξιμο και απόλυτη προσοχή. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι με 28 γκολ σε 30 παιχνίδια την τρέχουσα σεζόν, έχει καταφέρει να σημειώσει μόνος του το 44% των τερμάτων των «κανονιέρηδων», ενώ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Έμιρεϊτς», με δύο δικά του γκολ είχε διαμορφώσει το τελικό 2-1!

Σε ατομικό επίπεδο, ο Ο’Νιλ έχει καταφέρει να νικήσει μόλις μια φορά την Άρσεναλ σαν προπονητής και αυτή ήταν το 2008, όταν βρισκόταν στον πάγκο της Άστον Βίλα και οι «χωριάτες» είχαν ξεπεράσει το εμπόδιο της Άρσεναλ με σκορ 2-0.

Φούλαμ - Στόουκ

Δεν κατάφερε να προβάλει αντίσταση στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι η Φούλαμ. Η ομάδα του Μάρτιν Γιολ, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αγουέρο και το αυτογκόλ του Μπερντ, βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα στο πρώτο μισάωρο και τελικά δέχτηκε ακόμα ένα από τον Τζέκο στο δεύτερο μέρος για το τελικό 3-0. Τρία ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα συμπλήρωσαν οι Λονδρέζοι, οι οποίοι μετρούν μόλις ένα «τρίποντο» στα πέντε τελευταία παιχνίδια. Ωστόσο η διαφορά από τη γραμμή του υποβιβασμού βρίσκεται ακόμα σε ασφαλή επίπεδα, στο +7 από την 18η Μπόλτον. Ξανά εκτός οι τραυματίες Τζόνσον, Σίντγουελ και Γκριγκέρα.

Από την πλευρά της η Στόουκ δεν τα κατάφερε για ακόμα ένα παιχνίδι στο «Μπριτάνια». Οι «πότερς», αγωνιζόμενοι με αριθμητικό μειονέκτημα σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο λόγω της «τραβηγμένης» αποβολής του Χουτ, γνώρισαν την ήττα (1-0) από τη Σάντερλαντ, παρέμειναν στους 30 βαθμούς και πλέον… συγκατοικούν με τις Σουόνσι και Έβερτον στη 10η θέση της κατάταξης.

Μπλάκμπερν - ΚΠΡ

Να… ξεχάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται την ήττα από την Άρσεναλ στο Λονδίνο θέλει ο Μπλάκμπερν και ίσως ο μοναδικός τρόπος είναι μια ενδεχόμενη νίκη επί της ΚΠΡ. Η ομάδα του Στιβ Κιν έγινε… έρμαιο στις ορέξεις των «κανονιέρηδων», οι οποίοι με τους Φαν Πέρσι, Τσάμπερλεϊν, Αρτέτα και Ανρί… σταμάτησαν στο 7-1! Σταθερά κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού οι «ρόβερς», δείχνουν να γνωρίζουν καλά πως μια νέα αποτυχία σήμερα δεν συγχωρείται! Οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχτούν χωρίς τον τιμωρημένο Ζιβέ και τον Σαμπά που ακόμα βρίσκεται εκτός ομάδας.

Τα δεδομένα δεν είναι και πολύ καλύτερα στο στρατόπεδο των φιλοξενούμενων. Οι Λονδρέζοι μπορεί να μην δέχτηκαν επτά γκολ, αλλά η ήττα (1-2) και μάλιστα με ανατροπή στο «Λόφτους Ρόουντ» από τη Γουλβς της στέρησε τη δυνατότητα να ξεφύγει από την ουραγό τριάδα. Την κόκκινη κάρτα αντίκρισε ο Τζιμπρίλ Σισέ στο 1-0, γεγονός που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Σουόνσι - Νόριτς

Από τη σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Γουέστ Μπρομ προέρχεται η Σουόνσι, η οποία μπορεί να έμεινε πίσω στο σκορ στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης του «Χόθορνς», ωστόσο αντέδρασε άμεσα και μέσα σε ένα πεντάλεπτο (55’-59’) έφερε… τούμπα το ματς με τους Σίγκουρντσον και Γκρέιαμ! Οι «κύκνοι» μοιάζουν και είναι άνετοι με το +10 από την επικίνδυνη ζώνη και ήδη ξεκίνησαν τα πλάνα τους για τη νέα σεζόν με την ανανέωση του συμβολαίου του Μπρένταν Ρότζερς.

Άμεση ήταν η επιστροφή στις επιτυχίες για τη Νόριτς, με την ομάδα του Πολ Λάμπερτ να επικρατεί εντός έδρας 2-0 της Μπόλτον. Τα «καναρίνια» έμειναν… κλειδωμένα για 70 λεπτά, ωστόσο η λύση ήρθε με τα γκολ των Σίρμαν και Πίλκινγκτον. Με μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα από τα μέσα Δεκεμβρίου οι φιλοξενούμενοι δίκαια βρίσκονται πάνω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα (9η θέση με 32 βαθμούς) και όπως και οι αποψινοί αντίπαλοί τους αναδεικνύονται σε ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

Γουλβς - Γουέστ Μπρομ

Με όπλο την καλή πρόσφατη παράδοση κόντρα στη Γουλβς, η Γουέστ Μπρομ φιλοξενείται στο «Μολινό» και θα προσπαθήσει να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Μονόδρομος η νίκη για τους γηπεδούχους, για να πάρουν βαθιά «ανάσα» ενόψει της δύσκολης συνέχειας, σε ιδιαίτερα άσχημη φόρμα η ομάδα του Ρόι Χότζον.

Οι «baggies» μετρούν μόλις 4 βαθμούς στα τελευταία 6 παιχνίδια και έχουν μπει για τα καλά σε περιπέτειες, όσον αφορά στην παραμονή τους στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ωστόσο, στα τελευταία 8 παιχνίδια κόντρα στους «λύκους» έχουν χάσει μόλις μία φορά και ο Χότζον ελπίζει ότι η καλή τους παράδοση θα συνεχιστεί και στην αναμέτρηση του Σαββάτου.

Σε ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο βρίσκεται η Γουλβς, η οποία είναι στο χείλος της ζώνης του υποβιβασμού, και ο Μικ ΜακΚάρθι θέλει να δει την ομάδα του να επαναλαμβάνει την περυσινή της νίκη κόντρα στους «baggies».

Τότεναμ - Νιούκαστλ

Στο Λονδίνο αναμετρώνται δύο από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, με την Τότεναμ να υποδέχεται τη Νιούκαστλ και να θέλει να διατηρηθεί σε επαφή με την κορυφή. Σε εξαιρετική φόρμα «πετεινοί» και «καρακάξες», χωρίς αγωνιστικά προβλήματα για τους δύο προπονητές. Η Τότεναμ μετρά 11 βαθμούς στα τελευταία 6 παιχνίδια, με τη Νιούκαστλ να έχει μαζέψει ένα περισσότερο.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν καταφέρει να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους στις τελευταίες 14 επισκέψεις τους στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου έχει βρει και πάλι τον καλό της εαυτό, μετά την «κοιλιά» που έκανε στα τέλη του 2011 και ταξιδεύει στο Λονδίνο με την ψυχολογία στα ύψη.

Οι «πετεινοί» από την πλευρά τους έχουν καταφέρει και κρατούνται σε επαφή με την κορυφή, παρά το γεγονός της ισοπαλίας με τη Λίβερπουλ, σε ένα παιχνίδι στο οποίο έμειναν στο μηδέν, για πρώτη φορά μετά από 23 αγώνες πρωταθλήματος.

Ο Χάρι Ρέντναπ, απαλλαγμένος πια από τις δικαστικές περιπέτειες, ελπίζει ότι η ομάδα του θα μπορέσει να πάρει τη νίκη και ποντάρει ιδιαίτερα στο επιθετικό «ξεμπούκωμα» του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος έχει να σκοράρει από τα Χριστούγεννα!

Άστον Βίλα - Μάντσεστερ Σίτι

Να πάρει το μάθημά από το πάθημα της κόντρα στην Έβερτον θέλει η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία φιλοξενείται από την Άστον Βίλα. Πίσω στο 2006 η τελευταία νίκη των «πολιτών» στο «Βίλα Παρκ», επειγόντως «τρίποντο» αναζητά ο Άλεξ ΜακΛις.

Η κατάσταση στη Βίλα μυρίζει μπαρούτι, αφού η ομάδα έχει μπει για τα καλά σε περιπέτειες και οι φίλαθλοι της ετοιμάζουν πορεία διαμαρτυρίας κατά του ΜακΛις.

Οι «χωριάτες» θα προσπαθήσουν να «φρενάρουν» τη Σίτι και έχουν στο …πλευρό τους την πρόσφατη παράδοση που τους θέλουν να μην χάνουν στα τελευταία 4 παιχνίδια στο «Βίλα Παρκ».

Από την πλευρά τους, οι «πολίτες» θέλουν να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και θέλουν να πάρουν ακόμη μια νίκη εκτός έδρας, η οποία θα είναι η 6η στα τελευταία 7 παιχνίδια.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 11/2 (17:00)

Μαν. Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ (14:45)
Μπλάκμπερν – ΚΠΡ
Μπόλτον – Γουίγκαν
Έβερτον – Τσέλσι
Φούλαμ – Στόουκ
Σάντερλαντ – Άρσεναλ
Σουόνσι – Νόριτς
Τότεναμ – Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή 12/2

Γουλβς – Γουέστ Μπρομ (15:30)
Άστον Βίλα – Μαν. Σίτι (18:00)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: