Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Οι Αγγλοι δεν "καίγονται" ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο!!

Το ποδόσφαιρο είναι αναμφίβολα το πλέον δημοφιλές άθλημα στη Μ. Βρετανία. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
Οι Αγγλοι δεν "καίγονται" ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο
Ο βασιλιάς των σπορ, αν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μόνον εκεί όμως το στέμμα παραλαμβάνει ο κλασικός αθλητισμός.
Ετσι άλλωστε αποκαλούν οι ίδιοι οι Βρετανοί τον στίβο, «αυτό είναι αθλητισμός λένε», σε αντίθεση με τα ομαδικά αθλήματα και βέβαια το ποδόσφαιρο για το οποίο δηλώνουν «αυτό είναι ένα παιχνίδι».
Κι όμως, ενώ τα περισσότερα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έχουν ξεπουληθεί, ακόμα και σε μικρά και μη δημοφιλή αθλήματα, στο ποδόσφαιρο ένας μεγάλος αριθμός παραμένει αδιάθετος.
Για παράδειγμα, η πολυπληθής κοινότητα των Ινδών αλλά και των Πακιστανών στην Αγγλία έχει επιφέρει sold out στα εισιτήρια των αγώνων χόκεϊ επί χόρτου, όπου οι εθνικές ομάδες των δύο αυτών χωρών, πέρα από την κλασική τους αντιπαλότητα, είναι και υψηλού επιπέδου.
Ωστόσο, ούτε για το ποδόσφαιρο υπάρχει ανησυχία. Απλά παρατηρείται καθυστέρηση εξαιτίας δύο παραγόντων.
Πρώτον επειδή δεν έχουν ακόμα συμπληρωθεί τα γκρουπ των ομάδων, ούτε έχει γίνει επιπλέον η κλήρωση ώστε να γίνουν γνωστές οι πόλεις που θα φιλοξενούν τα παιχνίδια.
Και δεύτερον εξαιτίας των προβλημάτων για τη συγκρότηση της ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου της Μ. Βρετανίας, όπου, πέραν των Αγγλων, οι υπόλοιπες εθνότητες που συνθέτουν τη χώρα, όπως Ουαλοί και Σκωτσέζοι, δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους, παρά τις διαπραγματεύσεις.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πολύ θα ήθελε μια ομάδα γενικής αποδοχής αλλά είναι βέβαιο ότι κι αν δεν επέλθει, δεν πρόκειται να κλάψει κανείς.
Κάποιο ρόλο στη μη διάθεση των εισιτηρίων ασφαλώς παίζει και η μη ανακοίνωση ακόμα των τριών ποδοσφαιριστών, με ηλικία μεγαλύτερη των 23 ετών, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, όπως και η παρουσία της Αγγλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Ουκρανίας - Πολωνίας ελάχιστα νωρίτερα.
Βέβαια ακούγονται και λέγονται πολλά, με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να φαντάζει ως μία ιδανική επιλογή εντός και εκτός γηπέδων.
Θα αποτελέσει το μυαλό της ομάδος στο τερέν και την καλύτερη διαφήμιση στην πώληση των εισιτηρίων.
Συνολικά παραμένουν αδιάθετα περίπου 1.500.000 εισιτήρια, από τα οποία περισσότερα από τα μισά, τα 800.000, αφορούν το ποδόσφαιρο.
Για όλα τα σπορ έχουν τυπωθεί και πωλούνται 6.600.000 εισιτήρια.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: