Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Παίρνει την ''εκδίκηση'' του!!


Παίρνει την ''εκδίκηση'' του

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για τη σημασία της παρουσίας του Αλμπέρτο Μποτία στην 11άδα του Ολυμπιακού.

Όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του δεν έγινε και... πάταγος. Βλέπετε το όνομα του δεν ήταν και ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας, μάλλον το αντίθετο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Όταν όμως πρωτόπαιξε με τα ερυθρόλευκα έγινε της “κακομοίρας” και τα επικριτικά σχόλια έδιναν κι έπαιρναν. “Παρέλαση” από χαρακτηρισμούς που θα έκαναν τον καθένα να....κοκκινίζει από ντροπή.

Η αλήθεια είναι πως ο Αλμπέρτο Μποτία δεν είχε ενθουσιάσει τους δύο πρώτους μήνες της παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Μίτσελ που είχε εισηγηθεί την απόκτηση του είχε δεχθεί αρκετές ερωτήσεις σε συνεντεύξεις Τύπου για τον συμπατριώτη του. Τον υπερασπίστηκε μέχρι τελικής “πτώσης” και ήταν από τις φορές που δικαιώθηκε.

Ένα ματς στο βροχερό Τορίνο πριν από ενάμιση χρόνο ήταν αυτό που “γύρισε το διακόπτη” για τον Ισπανό στόπερ.

Ένα ματς κόντρα στη Γιουβέντους που ο Ισπανός σκόραρε απέναντι στο Μπουφόν, αλλά στο φινάλε η γεύση ήταν πικρή καθώς ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 3-2. Όλα αυτά όμως αφορούν το χθες.

Στο σήμερα, το “σκηνικό” είναι πολύ διαφορετικό, σε σημείο μάλιστα που εύκολα μπορεί να πει κάποιος πως ο Μποτία παίρνει την “εκδίκηση” του.

Ο Ισπανός ήταν πολύ καλός στο ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα, είχε καλή συνεργασία με το Σιόβα και πραγματοποίησε δύο εξαιρετικά τάκλιν καλύπτοντας ισάριθμες γκέλες του Ελαμπντελαουί.

Αν σε αυτά προσθέσετε πως δεν επέτρεψε στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Απόστολο Γιάννου να κάνει έστω και...υποψία φάσης, τότε έχετε ολοκληρωμένο το “παζλ” της εμφάνισης του Ισπανού.

Ο Μποτία είναι ο πιο φορμαρισμένος και ο πιο σταθερός σε απόδοση κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού τη φετινή περίοδο και αν δεν είχε τα προβλήματα τραυματισμών τότε σίγουρα οι “ερυθρόλευκοι” θα είχαν αποφύγει αρκετά “ζητήματα” στα μετόπισθεν.

Ο Σίλβα ήταν αυτός που επέμεινε για τη μεταγραφή του Ντα Κόστα αλλά επειδή είναι έξυπνος προπονητής καταλαβαίνει ποιο είναι το συμφέρον της ομάδας του. Όσο πλησιάζει ο καιρός για το πρώτο ματς με την Άντερλεχτ τις Βρυξέλλες, τόσο περισσότερο θα παίζουν μαζί ο Μποτία με τον Σιόβα.

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές το τελευταίο διάστημα πως με τον Ντα Κόστα στο αρχικό σχήμα ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα και ο Σίλβα το έχει καταλάβει.

Κανείς ασφαλώς δε θα “φορέσει” στον Μποτία ταμπελάκι που να...γράφει “Μέλμπεργκ”. Δεν είχε και ούτε θα έχει την ποιότητα του Σουηδού ο Ισπανός.

Είναι όμως ο πιο σταθερός στόπερ των πρωταθλητών τη φετινή περίοδο και αυτό οφείλουν να το αναγνωρίσουν όλοι στον Μποτία.

Κι επειδή τον περασμένο Αύγουστο πολλοί είχαν σίγουρη την αποχώρηση του Ισπανού από την ομάδα του Πειραιά, καλό θα είναι να σκεφτεί κάποιος αν τελικά ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει τον Μποτία στην τετράδα των στόπερ του.

Όχι αν θα πρέπει να είναι σώνει και καλά ένας εκ των δύο βασικών αλλά αν έχει θέση στην τετράδα. Έχει και παραέχει...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: