Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΑΕΚ… δέκα φορές πιο ατσάλινη!!

Τίποτα δεν σταματά την ΑΕΚ! Παρόλο που έπαιζε με 10 από το 32’ εξαιτίας (άδικης) αποβολής του Μπακάκη, η αφιονισμένη «Ένωση» σάρωσε 4-1 τον Ηρακλή και με την 7η σερί νίκη πάει ημιτελικά Κυπέλλου!

ΑΕΚ… δέκα φορές πιο ατσάλινη!Όλο και πιο… τρομακτική γίνεται η ΑΕΚ!

Απτόητη από την εχθρική διαιτησία του Δελφάκη, η ψυχωμένη «Ένωση» έβαλε τρία γκολ με δέκα παίκτες (!) και ισοπέδωσε με 4-1 τον Ηρακλή.

Η άδικη αποβολή του Μπακάκη στο 32' (αφού η πρώτη από τις δυο κίτρινες που αντίκρισε μέσα σε τρία λεπτά ήταν ανύπαρκτη) πείσμωσε περισσότερο τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι συνδύασαν με ευρύ σκορ την 7η συνεχόμενη νίκη τους στο 2016.

Ένα αυτογκόλ του Ζιαμπάρη (7’), δυο τέρματα των Κολοβέτσιου (45’+2’), Πλατέλλα (72’) και ένα πέναλτι του Αραβίδη (85’) υπέγραψαν την εντυπωσιακή επικράτηση των παικτών του Πογιέτ, που τους φέρνει με το 1,5 πόδι στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Άψογη διαχείριση του ματς από τον Ουρουγουανό τεχνικό, με το γκολ του Βέλλιου στο 90’ να είναι η μόνη σχεδόν φάση που δέχθηκε η ομάδα του, παίζοντας με αριθμητικό μειονέκτημα για περισσότερα από 60 λεπτά.

Πώς έπαιξε

inner

Το ματς

Στα προηγούμενα παιχνίδια του 2016 έδειξε ότι διαθέτει ρεαλισμό. Αυτοπεποίθηση. Τρόπους να βγάζει απ’ τη μέση τον αντίπαλο. Χθες όμως η ΑΕΚ του Πογιέτ έδειξε ότι διαθέτει και καρδιά. Παρόλο που το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την «Ένωση» (με τον Ζιαμπάρη να πηγαίνει άτσαλα στο φάουλ του Μάνταλου και να της δίνει προβάδισμα), πήγε να στραβώσει για τα καλά. Για την ακρίβεια πήγε να το στραβώσει ο Δελφάκης, βγάζοντας δυο κίτρινες σε τρία λεπτά στον Μπακάκη (εκ των οποίων η πρώτη ανύπαρκτη).

Αντί να πτοηθούν όμως, οι «κιτρινόμαυροι» ατσαλώθηκαν… Με τον Ουρουγουανό λοιπόν να επεμβαίνει αμέσως (Γκάλο αντί Μπουονανότε), κράτησαν τον Ηρακλή μακριά. Τον άφησαν να θυμάται ως πιο επικίνδυνη φάση του στο ημίχρονο την κεφαλιά του Βέλλιου νωρίτερα που σταμάτησε στο χέρι του Λαμπρόπουλου (χωρίς όμως αυτό να είναι προτεταμένο). Και όχι μόνο αυτό, αλλά τον χτύπησαν ξανά πριν την ανάπαυλα: Όταν ο Κολοβέτσιος ενήργησε με την αποτελεσματικότητα του επιθετικού… που ψάχνει η ΑΕΚ και της έδωσε «αέρα» δυο γκολ.

Τι σημασία είχε λοιπόν που ο «Γηραιός» επέστρεψε αποφασισμένος από τα αποδυτήρια; Που πίεσε κι έχασε καλή ευκαιρία με τον Πασά, στην οποία προέβαλε κυριολεκτικά τα στήθη του ο Λαμπρόπουλος; Αν κάποιος δεν έβλεπε απ’ την αρχή το ματς, δεν θα καταλάβαινε ότι η ΑΕΚ έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Γιατί οι «κιτρινόμαυροι» κυκλοφορούσαν άψογα την μπάλα. Μηδένιζαν τα ρίσκα. Κι έβλεπαν την τύχη να τους ανταμείβει για τη μαχητικότητά τους, όταν μια κόντρα μετέτρεψε ακίνδυνο σουτ του Πλατέλλα στο γκολ (που άξιζε παρόλα αυτά).

Κάπως έτσι, η μόνη λύση που απέμενε στον Νίκο Παπαδόπουλο ήταν ο… σταυρός που έκανε μετά τη συγκεκριμένη φάση. Αν και τη χθεσινή ΑΕΚ δεν τη σταματούσε ούτε ο Θεός. Διότι το τρίτο τέρμα κι η εξασφάλιση σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς δεν ήταν αρκετά για να χαλαρώσει. Ούτε η… ξενιτιά του Χουάντερσον από το τέρμα του ήταν αρκετή για να σταματήσει τον Αραβίδη χωρίς να τον ανατρέψει. Δικαιωματικά λοιπόν προσέθεσε κι εκείνος (από τη βούλα) το όνομά του στους σκόρερ. Σφραγίζοντας ένα μίνι-θρίαμβο που δεν θα μπορούσε να μουτζουρώσει η μείωση του σκορ από τον Βέλλιο στο 90’.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (77’ Ντίντακ), Μπουονανότε (35’ Γκάλο), Τζεμπούρ (67’ Αραβίδης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Ντούνης, Σβάρνας, Μπαρμπόσα, Βάργκας

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου (46’ Μπουλούτ), Καρασαλίδης, Κυριακίδης (76’ Ζαμπάζης), Τσιλιανίδης (60’ Λουκίνας), Πασάς, Βέλλιος

Στον πάγκο έμειναν οι: Περνίς, Τσότρας, Πουρτουλίδης, Αμαραντίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δελφάκης (Αρκαδίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθηνών), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

Γκολ και φάσεις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: