Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ναφτί: "Εχω πολύ όρεξη να παίξω ποδόσφαιρο"

Οι οπαδοί του Αρη αποθέωσαν τον ναφτί και τη σύζυγό του Ο Μεχντί Ναφτί είναι ο ποδοσφαιριστής που θα καλύψει το κενό του Βίκτορ Βιτόλο. Ο Γαλλοτυνήσιος με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους που έχουν ακολουθήσει την αποστολή στην Ιταλία, αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στην ομάδα, αλλά και τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Αρη και τον κόσμο του.

-Έχεις αγωνιστεί σε μεγάλα πρωταθλήματα. Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σου για το Ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Ότι μου έχει συμβεί στο παρελθόν, αυτή την στιγμή το έχω ξεχάσει. Δεν σκέφτομαι αυτή την στιγμή τις εμπειρίες που είχα στο παρελθόν. Από την στιγμή που ήρθα στον Αρη σκέφτομαι μόνο αυτόν. Προσπαθώ να προσαρμοστώ στο Ελληνικό πρωτάθλημα και όχι αυτό σε μένα».

-Η περσινή χρονιά δεν ήταν καλή για σένα. Τι περιμένεις την νέα χρονιά από σένα και από την ομάδα;
«Ένδεκα χρόνια παίζω ποδόσφαιρο, η περσινή χρονιά ήταν η χειρότερη της ζωής μου. Ήταν χάλια. Κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί στην καριέρα μου. Εγώ ζω για το ποδόσφαιρο. Από μικρό παιδί, το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Δεν μπορώ να είμαι μακριά από το ποδόσφαιρο και τους αγωνιστικούς χώρους, ενώ αξίζει να αγωνίζομαι. Δεν νοιώθω καθόλου καλά. Πέρυσι ήταν μια πολύπλοκη περίοδος για μένα. Αλλά δεν σταμάτησα ποτέ να δουλεύω. Απλά την δεδομένη χρονική στιγμή θα έλεγα ότι έχω πολύ όρεξη να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ωστόσο είμαι κοντά να φθάσω εκεί που πραγματικά θέλω και μπορώ».

-Η μεταγραφή σου στον Αρη, θεωρείς ότι είναι μια νέα αρχή στην καριέρα σου;
«Με χαροποιεί η μεταγραφή μου στον Αρη. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο. Είμαι πεινασμένος για ποδόσφαιρο. Ανεξαρτήτως αν ο ερχομός μου στον ’ρη είναι μια νέα αρχή για μένα ή όχι, το λέω για ακόμη μια φορά ότι ειμαι πεινασμένος για ποδόσφαιρο. Θέλω να παίξω μπάλα».

-Ποιο είναι το χαρακτηριστικό σου στοιχείο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τι θεωρείς ότι πρέπει να διορθώσεις;
«Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που ενδιαφέρεται για την ομάδα. Ανεξαρτήτως με τα εξώφυλλα που έγινα την μέρα που ήρθα στον Αρη, ποτέ δεν επιδίωξα να είμαι το «αστέρι» της ομάδας. Αγωνίζομαι πάντα για το ομαδικό συμφέρον. Για μένα το πιο σημαντικό είναι κα κερδίζει η ομάδα. Όταν δεν κερδίζει ζαλίζομαι, δεν μπορώ να ησυχάσω, να κοιμηθώ. Όσων αφορά το αν μπορώ να διορθώσω κάποιο στοιχείο μου, είμαι της άποψης ότι ο ποδοσφαιριστής διορθώνεται μέρα με την μέρα. Θα τα δώσω όλα για την ομάδα. Θέλω να κερδίζουμε και να πηγαίνουμε ύσηχοι στα σπίτια μας».

-Έχεις αγωνιστεί στο Ισπανικό, το Αγγλικό, το Γαλλικό πρωτάθλημα. Τι γνωρίζεις για το Ελληνικό;
«Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι ξέρει όλη η Ευρώπη. Ξέρω τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό απο το Τσάμπιονς Λίγκ και ειδικά τον Παναθηναϊκό, εξαιτίας της καλής του περσινής πορείας. Την δική μου ομάδα, τον Αρη, την είδα πρώτη φορά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και την νίκη με 1-0 με το γκολ του Κόκε. Πάντως κάθε μέρα μαθαίνω πράγματα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

-Τι εντυπώσεις αποκόμισες απο την πρώτη προπόνηση της ομάδας, πριν δύο εβδομάδες στο «Κλεάνθης Βικελίδης»;
«Μου άρεσε πάρα πολύ, αυτό που βίωσα. Αλλωστε το περίμενα αυτό που έγινε. Κυκλοφορούσα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και ο κόσμος μου έλεγε το τι θα γινότανε στη πρώτη. Επομένως, λίγο πολύ το περίμενα. Αυτό που έχει σημασία, είναι να εξακολουθήσει να υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο μας και να την ζούμε αυτή στους αγώνες πρωταθλήματος».

-Γνωρίζεις πολλές γλώσσες. Ισπανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά. Στο μέλλον θα μάθεις και Ελληνικά;
«Θα προσπαθήσω. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την γλώσσα, όπου και αν αγωνιζόμουνα. αλλωστε μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Μακάρι να τα καταφέρω και να μάθω και Ελληνικά. Θα προσπαθήσω να τα μάθω και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει την θέση του ο διερμηνέας(γέλια)».

-Αγωνίζεσαι πολλά χρόνια και έχεις εμπειρία απο τα μεγάλα πρωταθλήματα. Ποιος θεωρείς ότι ήταν ο δυσκολότερος σου αντίπαλος ως σήμερα;
«Έχω αντιμετωπίσει μεγάλους ποδοσφαιριστές. Αλλά σαν τον «θεό» τον Ζιντάν κανέναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: