Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Μπασινάς: «Ο Κούπερ είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πιο κατάλληλος άνθρωπος που θα μπορούσε να πει τη γνώμη του για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, είναι ο Άγγελος Μπασινάς και αυτό γιατί είναι γνώριμοι από το 2006. Ο Αργεντίνος τεχνικός είχε ζητήσει από τον τότε εκπρόσωπο του νυν παίκτη της Πόρτσμουθ, Ζόρζε Μέντες να πάει τον Μπασινά στη Μαγιόρκα, όπως και έγινε. Η συνεργασία των δύο ανδρών στην Πριμέρα Ντιβιζιόν κράτησε μόνο ενάμιση μήνα, όμως ο 33χρονος μέσος θυμάται καλά αυτή τη συνύπαρξη και μίλησε για τον νέο, όπως όλα δείχνουν, προπονητή του Άρη.

«Από το βλέμμα του και μόνο απέπνεε σεβασμό. Εν συνεχεία, σε κέρδιζε με τη δουλειά του. Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ είναι ένας προπονητής γεννημένος ώστε οι ομάδες του να παίζουν μόνο για το αποτέλεσμα. Γι' αυτό ως απαρέγκλιτη προπονητική του αρχή είναι η σωστή αμυντική και κατ' επέκταση ανασταλτική λειτουργία των παικτών του στο γήπεδο. Από τον φορ κορυφής μέχρι και τα στόπερ όλοι πρεσάρουν, τρέχουν. Οι τεμπέληδες δεν έχουν θέση στα πλάνα του. Σε λιώνει στη δουλειά. Καθημερινά. Από θέματα πειθαρχίας δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Μόλις είδα την είδηση περί αναμενόμενης πρόσληψής του από τον Αρη, πραγματικά εντυπωσιάστηκα (ευχάριστα). Για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ αποτελεί κάτι παραπάνω από πολυτέλεια».

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να επισημοποιηθεί η συμφωνία του Άρη με τον Αργεντινό προπονητή, ο οποίος τη Δευτέρα έλυσε τη συνεργασία του με την ομοσπονδία της Γεωργίας. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει στη διάρκεια του συμβολαίου (ως το τέλος της σεζόν με προοπτική επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο) και στα χρήματα (πάνω από 600.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των αποδοχών του βοηθού κα του γυμναστή που θα φέρει μαζί του).

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο Κούπερ αναμένεται πιθανότατα την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιαστεί επίσημα, αλλά θεωρείται δύσκολο να κάνει ντεμπούτο στο ματς του Σαββάτου με την Καβάλα. Έτσι η πρώτη παρουσία του στον πάγκο οδεύει προς... αναβολή μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 22 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: