Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Άρης: Συμφωνία με Κούπερ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι νέος προπονητής του Άρη, αφού οι "κίτρινοι" συμφώνησαν μαζί του και το ανακοίνωσαν επίσημα.

Ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές και να τελειώσει οριστικά η συμφωνία με τον Άρη.

Όπως έκανε γνωστό η ΠΑΕ μέσα από την ανακοίνωσή της, το συμβόλαιο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προπόνηση της Τετάρτης θα την κάνει ο Άνχελ Πουέμπλα

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την πρόσληψη του Hector Raul Cuper στην θέση του προπονητή της ομάδας για ένα χρόνο".

Το who is who του Έκτορ Ραούλ Κούπερ

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1955 στην περιοχή Τσαμπάς της επαρχίας Σάντα Φε στην Αργεντινή.

Ο Κούπερ στην ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός με δωδεκαετή καριέρα στη Φέρο, ενώ πέρασε και από τις Ιντεπεντιέντε και Ουρακάν, στην οποία έκλεισε την καριέρα του το 1992. Την τριετία 1984-86 είχε πέντε συμμετοχές και με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής ο Κούπερ ήταν η Ουρακάν το 1993, στην οποία έμεινε μέχρι το 1995. Εκείνη τη χρονιά μετακόμισε στη Λανούς, στην οποία επίσης έμεινε για δύο σεζόν, προτού μεταπηδήσει στην Ευρώπη.

Η πρώτη του ομάδα στη "γηραιά ήπειρο" ήταν η Μαγιόρκα, την οποία στην πρώτη του χρονιά (1997) στον πάγκο οδήγησε μέχρι τον τελικό του "Copa del Rey". όπου ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα. Την αμέσως επόμενη χρονιά η νησιωτική ομάδα, υπό την καθοδήγηση του Αργεντινού, έφτασε μέχρι τον τελικό του τελευταίο Κυπέλλου Κυπελλούχων, όπου γνώρισε την ήττα από την ιταλική Λάτσιο.

Επίσης εκείνη τη χρονιά κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας επικρατώντας της Μπαρτσελόνα, ενώ η Μαγιόρκα κατέλαβε την υψηλότερη θέση της ιστορίας της στην Πριμέρα Ντιβισιόν, καθώς τερμάτισε τρίτη και κέρδισε μία θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Ωστόσο δεν έμεινε στη Μαγιόρκα, αλλά ανέλαβε άλλη μία ισπανική ομάδα που συμμετείχε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, τη Βαλένθια. Μάλιστα κατάφερε να την οδηγήσει σε δύο διαδοχικούς τελικούς, το 2000 όταν ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0, αλλά και το 2001 όταν έχασε τον τίτλο στα πέναλτι από την Μπάγερν Μονάχου.

Το 2001 ο Κούπερ άλλαξε πρωτάθλημα, καθώς η φιλόδοξη Ίντερ ήθελε τον Αργεντινό να κουμαντάρει το πανάκριβο ρόστερ της. Ο Κούπερ δεν χάρισε κανένα τίτλο στους "νερατσούρι", καθώς έχασε το σκουντέτο του 2002 την τελευταία αγωνιστική, ενώ αποκλείστηκε και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ 2002-03 από τη... μισητή Μίλαν, με συνέπεια να απολυθεί το 2003.

Ένα χρόνο αργότερα κι αφού είχε μείνει άνεργος, επέστρεψε στην αγαπημένη του Μαγιόρκα και τη γλίτωσε από τον υποβιβασμό. Τη σεζόν 2005-06, παρά τις καλές μεταγραφές της ομάδας, η Μαγιόρκα βρισκόταν στον "πάτο" της βαθμολογίας, με αποτέλεσμα ο Κούπερ να παραιτηθεί.

Το 2007 ανέλαβε την Μπέτις, από την οποία απολύθηκε το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ενώ τρεις μήνες αργότερα αντικατέστησε τον Ντομένικο Ντι Κάρλο στον πάγκο της Πάρμα. Στους "τζαλομπλού" έμεινε μόλις δύο μήνες, καθώς είχε μόλις δύο νίκες σε 10 αγώνες, με συνέπεια η Πάρμα να υποβιβαστεί στη Serie B.

Τον Αύγουστο του 2008 ανέλαβε τα ηνία της εθνικής ομάδας της Γεωργίας, αλλά επειδή δεν σημείωσε ούτε μία νίκη στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2010, το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης.

Καμάνιο: "Να σπάσουμε την τριάδα"

Ο Αργεντινός μάνατζερ του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, Αλεχάντρο Καμάνιο, σε δηλώσεις του στον ARIS FM 92,8 δήλωσε: "Νιώθει με πάρα πολύ μεγάλη φιλοδοξία να έρθει και να δουλέψει στην ομάδα. Να έρθει στην Θεσσαλονίκη και να ξεκινήσει άμεσα την δουλειά του. Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε πάρει είναι από τον κ. Καλσάντο και επαναλαμβάνω ότι ανυπομονεί να έρθει στην Θεσσαλονίκη για να πιάσει δουλειά".

Για το αν επιβιώνει μέσα από την πίεση που υπάρχει και στον Άρη τόνισε: "Και μόνο να κοιτάξετε το βιογραφικό του θα δείτε πόσο του αρέσει να δουλεύει όπως το τι έχει πετύχει βρισκόμενος στην Βαλένθια και στην Μαγιόρκα. Του αρέσει να δουλεύει σε ομάδες με πίεση και να πρωταγωνιστούνε οι ομάδες του. Ξέρει τι κατάσταση θα αντιμετωπίσει στον Άρη. Θέλω να ζητήσω ην απαιτούμενη υπομονή. Έχουμε μιλήσει με τον κ. Καλσάντο και να ξέρουνε ότι θα υπάρχει πολύ δουλειά".

Για το αν γνωρίζει το υλικό του Άρη είπε: "Δεν είμαστε μέντιουμ για να ξέρουμε μέχρι που θα φθάσει ο φετινός του Άρη. Ο Κούπερ γνωρίζει πολύ καλά το ρόστερ του Άρη και ότι είναι δυνατό γνωρίζει πάρα πολλούς και ότι το ρόστερ έχει πολλές δυνατότητες. Ανυπομονεί να πατήσει το γήπεδο και να ξεκινήσουν κοινή δουλειά θέτοντας κοινούς στόχους. Ο Κούπερ θέλει οι ομάδες του να είναι στις ψηλές θέσεις και όλοι μαζί να πετύχουμε πολύ ψηλούς στόχους".

Για την συμβολή των φιλάθλων του Άρη με έδρα του το "Μπομπονέρα" της Ευρώπης το "Κλεάνθης Βικελίδης" στο έργο που θα κληθεί να βγάλει σε πέρας ο Κούπερ για την επίτευξη των στόχων στην φετινή χρονιά επισήμανε: "Αυτό που θα πω καταρχάς είναι ότι είμαι από την Αργεντινή και είμαι φανατικός οπαδός των Μπόκα Τζούνιος είμαι πολύ χαρούμενος ότι θεωρούμε τον Άρη αδερφό μας στην Ευρώπη.

Όπως είπα αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα μπορέσουμε να πετύχουμε υψηλούς στόχους. Τους οπαδούς του Άρη τους θυμάμαι και από το παιχνίδι με την Θέλτα και να είναι βέβαιοι ότι ερχόμαστε για να δουλέψουμε πολύ σκληρά και να σπάσουμε την τριάδα της Αθήνας και παίζουμε στην Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: