Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Εκκληση Σολομωνίδη για ενότητα


Φάση από τον αγώνα Καλλιθέα - Απόλλων Καλαμαριάς Για το παναπολλωνίστικο κάλεσμα της προσεχούς Τετάρτης αλλά και τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να βγει από το τέλμα ο Απόλλων Καλαμαριάς μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis", ο Παναγιώτης Σολομωνίδης.

Ο εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ, αναφέρθηκε καταρχάς στη συγκέντρωση της Τετάρτης σο "Θεατράκι": "Θα είναι μια καινούργια αρχή, θα ανάψει η σπίθα. Καταλαβαίνω τους δύσπιστους, έχουν δει τα τελευταία χρόνια όλα τα έργα... ανάποδα. Ο κόσμος αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι πραγματικά μπήκαμε για να βοηθήσουμε. Η κατάσταση όμως έφτασε στα όριά της.

Ελεγαν ότι άλλοι είναι από πίσω μας. Τώρα καταλαβαίνουν ότι το κάναμε καθαρά από την αγάπη μας και για να σωθεί η ομάδα. Αν ενωθούμε πιστεύω ότι όλα θα λυθούν. Από τις συναντήσεις των τελευταίων ημερών πήραμε ελπίδες και από την Πολιτεία και από τον δήμο. Τώρα συνειδητοποιούν ότι οι μετοχές είναι σε μας και πιστεύω ότι θα έρθουν κι άλλοι κοντά μας. Μπορούμε να κάνουμε την ομάδα τεράστια. Δεν είμαστε χωριό. Είμαστε ο πλουσιότερος δήμος της Θεσσαλονίκης με τεράστια παράδοση στο ποδόσφαιρο, έχουμε βγάλει παικταράδες. Από την Τετάρτη πρέπει να ανάψει η σπίθα για να σωθεί η ομάδα και να την φτάσουμε ψηλά. Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου".

Ο Σολομωνίδης συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, με ενωτικό τόνο: «Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι δύσπιστος, θέλουν τον χρόνο τους συνειδητοποιούν ότι μπήκαμε από αγάπη στο σύλλογο και είμαστε μόνοι μας. Θέλουμε να έρθουν κι άλλοι και γιατί όχι να συνδιοικήσουμε. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το καλό του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Θέλουμε να ενώσουμε τον κόσμο. Μπορούμε αν ενωθούμε να πετύχουμε πολλά, να φέρουμε πολύ ψηλά την ομάδα, όχι μόνο στην Α' Εθνική, αλλά και πολύ ψηλότερα και να γεμίζουμε το γήπεδο. Δεν είναι η δύναμη του Απόλλωνα αυτά τα εισιτήρια που κόβει τώρα.

Πριν από ένα μήνα βοηθήσαμε την ομάδα χωρίς να σκεφτούμε τίποτα. Φέραμε και τις μετοχές στην Καλαμαριά. Οι μετοχές είναι όλων των Απολλωνιστών δεν ανήκουν σε ένα πρόσωπο. Αυτό θέλουμε, να διοικούμε όλοι μαζί την ομάδα. Ας έρθουν άλλοι 50 ή και 100 επιχειρηματίες μαζί μας. Ας έρθουν να κάνουμε σχήμα πολυμετοχικό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι τα καρκινώματα έφυγαν απ' την ομάδα.

Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα που να αποτελείται και από δικά μας παιδιά, από την Καλαμαριά, να κάνουμε ακαδημίες. Ο Απόλλων έβγαζε πάντα παικταράδες. Ξεκαθαρίσαμε όμως ότι δεν μπορούμε μόνοι μας, πρέπει να έχουμε τη στήριξη όλων".

Εν συνεχεία, ο Παναγιώτης Σολομωνίδης μίλησε για τις επαφές των τελευταίων ημερών: "Πήρα τηλέφωνο τον Χάρρυ Κλυνν για να βοηθήσει, όπως κι άλλους πρώην παράγοντες. Εχει την καλή διάθεση. Δεν μας ενδιαφέρουν οι διαφορές του παρελθόντος, τους θέλουμε όλους κοντά μας. Μόνο ενωμένοι θα προχωρήσουμε.
Στη συνάντηση με τον δήμαρχο επίσης κατάλαβα ότι θέλει να βοηθήσει. Το ίδιο και με τον κ. Καλαφάτη.

Οι άλλες ομάδες βοηθήθηκαν στο παρελθόν, ήρθε και η σειρά του Απόλλωνα. Δεν είναι κομματικό το θέμα, ούτε που μας ενδιαφέρουν αυτά. Εμείς είμαστε με το κόκκινο και το μαύρο. Ο κ. Καλαφάτης μας είπε ότι στις 15 Μαΐου έδωσε 20.000 ευρώ και τον ευχαριστήσαμε για αυτό. Θέλουμε όμως στήριξη από την Πολιτεία, περιμένουμε από τους φορείς να έρθουν την Τετάρτη και να βρεθούν λύσεις".

Τέλος, μίλησε και για το ποντιακό στοιχείο: "Θέλουμε όλους τους Πόντιους στο πλευρό μας. Το ποντιακό στοιχείο είναι μέσα στον Απόλλωνα. Για αυτό και αποφασίσαμε να μη βάλουμε κανένα χορηγό στο πίσω μέρος των διαρκείας, αλλά το Μονοκέφαλο Αετό και τους ποντιακούς στίχους".

Στην εκπομπή παρενέβη και ο Αρης Κανελλόπουλος, πρώην διοικητικός παράγοντας της ομάδας, που εξέφρασε κι αυτός τη στήριξή του προς τους αδελφούς Σολομωνίδη, ενώ κάλεσε τον Χάρρυ Κλυνν να βοηθήσει: "Οι αδελφοί Σολομωνίδη είναι τα καλύτερα παιδιά. Έχουν τις μετοχές στα χέρια τους, έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά και είναι υποχρέωση όλων να τους βοηθήσουμε.

Περιμένω την Τετάρτη να έρθει ο Χάρρυ Κλυνν και να βοηθήσει οικονομικά και ηθικά. Συμφωνώ με μια κουβέντα του Αβραάμ Περσίδη πριν από λίγες μέρες, ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται ενότητα", είπε και εν συνεχεία αναφέρθηκε στ μια προσπάθεια που ξεκίνησε για να βρεθούν οικονομικοί πόροι: "Τη Δευτέρα θα έχω ραντεβού με μεγαλοπαράγοντα της ομάδας, ενώ έχω μεσολαβήσει σε άνθρωπο μεγάλης ομάδας της Αθήνας για να βρεθούν Πόντιοι που θα βοηθήσουν. Ο,τι μπορεί πρέπει να κάνει ο καθένας μας", ολοκλήρωσε

Δεν υπάρχουν σχόλια: