Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Το ποντάρισμα και οι καλοπληρωμένοι!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το πρωτάθλημα στο στοίχημα, για το αν πρέπει ή όχι να σωθεί η ΑΕΚ και για το ποιοι πρέπει να αποφασίσουν το αν θα μείνει ή όχι ο Δώνης στον ΠΑΟΚ... Σαν έλληνας ποδοσφαιρόφιλος, έπιασα το κουπόνι στα χέρια μου – για την ακρίβεια άνοιξα τον υπολογιστή – για να στοιχηματίσω ένα ποσό στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.
Με την έφεση της ΑΕΚ να πλανάται πάνω από το κεφάλι μας, πάω να παίξω Ξάνθη – Άρης και βλέπω την Τετάρτη την ομάδα του Ουζουνίδη στο 6,75. Αντιλαμβάνομαι την φόρμα του Άρη και του κορυφαίου προπονητή της σεζόν Σούλη Παπαδόπουλου που έσπασε όλα τα κοντέρ αναγέννησης φέρνοντας τρόμο στο περιβάλλον του Μιχαήλ Άγγελου, αλλά και πάλι μου φάνηκε υπερβολικό.
Είμαι εγώ ο Βάλλας και ο Ονουάτσι και με δίνει 6,75 εναντίον του Άρη στην έδρα μου. Δεν θα βάλω δυο χιλιάρικα στον άσο; Εγώ θα έβαζα.
Με τις μέρες η Ξάνθη έπεσε στα έξι φράγκα – γιατί προφανώς κάποιοι το έπαξαν - αλλά και πάλι το χέρι μου με τρώει. Λες δεν μπορεί, θα κάνει ένα τακτικό λάθος ο Μουρίνιο με την μπριγιαντίνη.
Ο ΟΦΗ είναι ενδιαφερόμενος ή όχι; Γιατί αν δεν είναι, το 1,78 που έχει η Τρίπολη στον άσο, μάλλον θα πρέπει να τιμηθεί δεόντως και ίσως από το ημίχρονο.
Η ΑΕΚ είναι πεσμένη ή όχι; Ο Ατρόμητος αδιάφορος αλλά πως μπορεί να χάσει από μία ΑΕΚ που δεν υπάρχει στον χάρτη μετά τα όσα έγιναν; Και δεν βάζει ο Δέλλας μπριγιαντίνη, όχι τίποτα άλλο.
Το όβερ του Ολυμπιακού το έχω στο 1,62 αλλά θα προτιμήσω το όβερ 3,5 που το έχω στο 2,60. Το όβερ του ΠΑΟΚ – ΠΑΣ το έχω στο 2,05 και του Πλατανιά στο 1,90. Δέκα φορές τα λεφτά μου αυτά τα τρία και προχωράμε.
Ο ΠΑΟΚ αύριο υποδέχεται τα Γιάννενα. Έτσι όπως έγινε, είναι η μοναδική ομάδα την τελευταία αγωνιστική που έχει κίνητρο. Με νίκη ο ΠΑΟΚ πιάνει τέσσερις πόντους στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ και δεν αποκλείεται ο δεύτερος Αστέρας να έχει δύο. Μια χαρά…
Θεωρώ υπερβολή το 5,75 που βλέπω στον Λεβαδειακό για το διπλό στον Πλατανιά και δεν είναι η μοναδική υπερβολή που υπάρχει.
Το κακό είναι πως περιμένουμε την τελευταία αγωνιστική μπας και ρεφάρουμε τίποτα, αλλά και πάλι δεν υπάρχει ξεκάθαρο τοπίο. Και πάλι, πρέπει να κάνουμε τριάντα τηλέφωνα για να πάρουμε κλίμα.
Παρακολουθώ σαν τρίτος τα όσα συμβαίνουν γύρω από την προσπάθεια της ΑΕΚ να σωθεί, αλλά κακά τα ψέματα σοβαρή επιχειρηματολογία δεν βρίσκω.
Το χειρότερο που βλέπω στην ΑΕΚ, είναι η έλλειψη πίστης των ανθρώπων που κινούνται γύρω της, πως θα βρεθούν οι άνθρωποι να τρέξουν το πρότζεκτ αναγέννησής της από τις στάχτες. Για αυτό όντως δεν έχω απάντηση, γιατί όπως συμβαίνει σε όλα τα κλαμπ που ο κόσμος αισθάνεται πως μπορεί να ελέγχει, καίγονται οι παράγοντες ο ένας πίσω από τον άλλο.
Τέλος, θα απαντήσω σε ένα ερώτημα που μου το κάνουν όλοι. Αν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσει ο Δώνης στον ΠΑΟΚ και αν πιστεύω εγώ πως μπορεί να τρέξει την ομάδα από εδώ και πέρα.

Πρώτα απ όλα, υπενθυμίζω πως ο Δώνης προσλήφθηκε από την ΠΑΕ, προ Σαββίδη. Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν στη διάρκεια, ήταν διαφορετικές από αυτές που ξεκίνησε στον ΠΑΟΚ.
Δεύτερον, ο στόχος που έχει τεθεί από την ομάδα, ξεκάθαρα μετά τις μεταγραφές του Γενάρη, κάνουν λόγο για προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ και παρουσία στον τελικό. Για εμένα, η χρονιά του Δώνη θα είναι απολύτως πετυχημένη αν πάρουμε την πρωτιά στα πλέι οφ και κατακτήσουμε το κύπελλο, αφού το να πάω απλά στον τελικό δε λέει κάτι. Δεν αποτελεί στόχο να κουβαλήσω τις ξαδέρφες μου στο γήπεδο για να βγάζουμε εντυπωσιακές φωτογραφίες και στην επιστροφή να μιλάω για αυτές.
Το ένα κομμάτι λοιπόν της παρουσίας του Δώνη, αφορά τη φετινή του παρουσία.
Το άλλο, αφορά το αν μπορεί να τρέξει ένα πρότζεκτ πρωταθλητισμού, προοπτική που δεν υπήρχε όταν προσλήφθηκε. Σε αυτό το θέμα, ο ίδιος ο Βρύζας είχε πει τον περασμένο Γενάρη πως δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά. Και αυτή είναι η μοναδική ένδειξη που έχουμε.
Επίσης, μία άλλη παράμετρος που υπάρχει στον ΠΑΟΚ της εποχής Σαββίδη, είναι η εξής απλή. Για το αν κάνει ο Δώνης, υπάρχουν τέσσερις καλοπληρωμένοι άντρες που έχουν αρκετές παραστάσεις και εγκέφαλο που λειτουργεί πάνω στο αντικείμενο, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να αποφανθούν.
Τα ονόματά τους είναι Τσιστιακόφ, Βρύζας, ΓΧ και Ζαγοράκης πλέον με τον ρόλο του συμβούλου.
Για αυτό λοιπόν, τώρα που έφτιαξε και ο καιρός, χαλαρώστε και απολαύστε τον ήλιο. Όταν έρθει η στιγμή θα αποφασίσουν αυτοί που θα κριθούν για το αν κάνει ο προπονητής. Και είτε τον κρατήσουν, είτε επιλέξουν άλλο, στο τέλος της επόμενης σεζόν ή θα αποθεωθούν ή θα φάνε το μπινελίκι. Ο καθένας στο ποσοστό που του αναλογεί…Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: