Κυριακή 21 Απριλίου 2013

«Κλείδωσε» play offs ο Άρης, «ζωντανό» το Περιστέρι!!

Ο Άρης επικράτησε σε ένα επεισοδιακό ματς του Περιστερίου με 68-57, για την 24η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ των ανδρών και εξασφάλισε μαθηματικά τη συμμετοχή του στα play offs.

«Κλείδωσε» play offs ο Άρης, «ζωντανό» το Περιστέρι
Σπουδαία νίκη πήρε στο Περιστέρι κόντρα στην τοπική ομάδα ο Άρης. Οι «κίτρινοι» επικράτησαν των γηπεδούχων με 68-57, έφτασαν τους 35 βαθμούς και σκαρφάλωσαν έστω και προσωρινά στην έβδομη θέση της βαθμολογίας (ο Απόλλων έχει 33β. αλλά και ματς λιγότερο). Από την άλλη ο σύλλογος των δυτικών προαστίων έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει καθοριστικό βήμα για την παραμονή του, τον «σώζει» ωστόσο το γεγονός ότι οι υπόλοιπες ομάδες που είναι στην… ίδια μοίρα (Ηλυσιακός, Καβάλα) ηττήθηκαν, ενώ ο Πανελευσινιακός αντιμετωπίζει τη Δευτέρα τον Ολυμπιακό.

Επεισοδιακό το φινάλε στο «Ανδρέας Παπανδρέου». To ματς διεκόπη 19’’ πριν το τέλος καθώς η ένταση ανάμεσα σε Πελεκάνο και Πάρκερ άναψε τα αίματα στις εξέδρες με αποτέλεσμα να πέσουν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στη συνέχει εισήλθαν σε αυτόν και οπαδοί των γηπεδούχων. Οι ομάδες επέστρεψαν στο παρκέ αφού το γήπεδο εκκενώθηκε αλλά το ματς είχε ήδη κριθεί.

Καραποστόλου και Χαντ οι κορυφαίοι των νικητών, ο Πάρκερ ξεχώρισε για τους γηπεδούχους.

Το ματς

Νευρικό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες που δυσκολεύτηκαν να ανοίξουν το σκορ. Πολλά τα λάθη για τους γηπεδούχους, αλλά και εκατέρωθεν αστοχία οδήγησαν σε χαμηλό σκορ. Οι «κίτρινοι» ξέφυγαν μετά το πρώτο μισό του δεκαλέπτου με 6 πόντους (6-12) όμως οι επτά αναπάντητοι πόντοι του Πάρκερ έδωσαν ξανά προβάδισμα στο Περιστέρι (13-12). Πάντως ο Σαρικόπουλος κατάφερε να δώσει στο τέλος της περιόδου έστω και ισχνό προβάδισμα στον Άρη, 14-16.

Ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο σύλλογος των δυτικών προαστίων πήρε το προβάδισμα, 21-19, για να το χάσει ωστόσο λίγο αργότερα. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν ακόμα και στο +5 (24-29), με τον Αντώνη Μάντζαρη όμως να πετυχαίνει τέσσερις συνεχόμενους πόντους και να φέρνει την ομάδα του στον πόντο, 28-29. Ο Πελεκάνος ήταν αυτός που έστειλε τον Άρη στα αποδυτήρια με το… εύθραυστο, 28-31.

Σε παράσταση για… δύο ρόλους μετατράπηκε η τρίτη περίοδος. Αν και ξεκίνησε κάκιστα και για τις δύο ομάδες που έμειναν άποντες για περισσότερα από 3’30’’ η συνέχεια ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Ρόλο πρωταγωνιστή στο παρκέ ανέλαβε αρχικά ο Χάινς ο οποίος με οκτώ δικούς πόντους έφερε το Περιστέρι από το -6 (28-34) στο +4 (38-34). Στην πορεία όμως ο Καραποστόλου του Άρη… έκλεψε από τη λάμψη του Χάινς καθώς με τους δέκα πόντους που σημείωσε ξανάφερε μπροστά την ομάδα του, 40-45.

Αν και οι γηπεδούχοι πλησίασαν με τον Χάινς σε 45-48, οι παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου βρήκαν τρόπο να ξεφύγουν κυρίως χάρις τα τρία τρίποντα του Χαντ (49-57). Το Περιστέρι δεν άφησε το ματς. Συνέχισε να κυνηγάει πλησιάζοντας στους τέσσερις (57-61) 1’29’’ πριν το φινάλε. 19’’ απέμεναν όταν άναψαν τα αίματα ανάμεσα σε Πάρκερ και Πελεκάνο και ενώ το σκορ ήταν στο 57-66. Οι οπαδοί του Περιστερίου άρχισαν να πετούν αντικείμενα στον πάγκο των φιλοξενούμενων με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα. Το γήπεδο εκκενώθηκε για να παιχτούν τα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Άρη να φτάνει στη νίκη με 68-57.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 28-31, 40-45, 57-68

Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 4, Κομποδιέτας 2, Πάρκερ 20 (3), Κανονίδης, Μάντζαρης 6, Μίτσελ 10 (6 ριμπάουντ), Χάινς 12 (7 ριμπάουντ), Πέτρουλας, Μελισσαράτος, Γαλιώτος 3, Λάκκας, Ζούμπος

Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 6 (2), Χαντ 12 (3), Πελεκάνος 7 (8 ριμπάουντ), Βεζένκοφ 2, Τσιάρας, Ασημακόπουλος, Καραποστόλου 21 (5), Χαρίσης 4 (11 ριμπάουντ), Σαρικόπουλος 4, Μούρτος, Βεργίνης 9 (1), Δήμας 3 (1)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: