Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Κεχαγιάς: «Θα κάνουμε κινήσεις βλέποντας τα λάθη μας»

Τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά θα αρχίσουν να κάνουν στην Ξάνθη μετά την αποφυγή του υποβιβασμού στην Β’ εθνική.Όπως ανακοινώθηκε, ο Νίκος Κεχαγιάς θα παραμείνει στον πάγκο του συλλόγου της Θράκης και τη νέα χρονιά. Μάλιστα ο Έλληνας τεχνικός παραχώρησε δηλώσεις στο «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» ,όπου μίλησε για την επόμενη μέρα, η οποία απαιτεί σωστές αποφάσεις για να μην βρεθούν οι ακρίτες ξανά στην ίδια θέση.

«Αυτό που με ενδιέφερε σαν προπονητής ήταν πώς θα σωνόταν η ομάδα. Είχαμε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά καταφέραμε έστω και την τελευταία στιγμή να μείνουμε στην κατηγορία», τόνισε αρχικά ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας και συνέχισε:

Η Ξάνθη δεν έπαιξε μπάλα

«Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Η Ξάνθη στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Έγιναν πολλά λάθη από την αρχή της χρονιάς. Τώρα που τελείωσε η σεζόν θα καθίσουμε κάτω με τον μεγαλομέτοχο, να δούμε τα λάθη που έγιναν και με τις κατάλληλες κινήσεις να παίξει και πάλι η Ξάνθη καλό ποδόσφαιρο»,
πρόσθεσε.

Όσο αφορά για τις αιτίες που έφεραν την Ξάνθη σε αυτή την θέση, είπε: «Μία ομάδα για να είναι ανταγωνιστική θα πρέπει να έχει έναν βασικό κορμό 7-8 παικτών, κάτι που δεν είχε φέτος η Ξάνθη. Το καλοκαίρι ήρθαν 18 παίκτες και έφυγαν 13 το Δεκέμβριο. Αυτό φέρνει πολλά προβλήματα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε επιλεγμένες κινήσεις και να βάλουμε όσο το δυνατό περισσότερο ελληνικό στοιχείο στην ομάδα. Δεν είναι όμως εύκολο, αφού θα πρέπει να δούμε ποιους παίκτες μπορούμε να πάρουμε».

Όλο σενάρια...

Για την παραφιλολογία των αγώνων της ομάδας του, αλλά και του Λεβαδειακού δήλωσε: «Από σενάρια άλλο τίποτα στην Ελλάδα. Όχι μόνο στα παιχνίδια της Κυριακής, αλλά εδώ και χρόνια. Εμείς σαν επαγγελματίες οφείλουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας κι εγώ ήθελα να κρατήσω τους παίκτες μου μακριά από όλα αυτά τα σενάρια και συγκεντρωμένους στο στόχο μας».
Καταλήγοντας έκανε έναν απολογισμό του πρωταθλήματος: «Το καλό ήταν πως υπήρχε σασπένς μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα και το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν. Με εξαίρεση 2-3 ομάδες που έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, όπως η Καβάλα ή ο Άρης, δεν είδαμε κάτι το ξεχωριστό. Ήταν επίσης θετικό που ο ΠΑΟΚ μπήκε σφήνα και διεκδίκησε τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: