Τρίτη 20 Απριλίου 2010

HPAKΛΗΣ:ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΠΑΕ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΝΕΙΟ!















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΘΥΡΑ 10

Σήμερα 20 Απριλίου 2010, καταλάβαμε από κοινού τα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής και του Γυμναστικού Συλλόγου. Αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την ενέργεια έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε απόθεμα υπομονής και ανοχής τόσο προς τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή όσο και του Γ.Σ.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου να προκηρύξει μέχρι την επόμενη Τρίτη 27 Απριλίου έκτακτη γενική συνέλευση κατά την οποία οι άνθρωποι του διοικητικού συμβουλίου θα καταθέσουν ενώπιων του σώματος τις παραιτήσεις τους, καθώς επίσης και να ορίσουν άμεσα ημερομηνία εκλογών.

Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα απαιτούμε μέχρι αύριο Τετάρτη 21 Απριλίου να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών. Ακολούθως ο φερόμενος ως μεγαλομέτοχος Αντώνης Πασχαλίδης να δεσμευτεί για την αποπληρωμή των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και να παραδώσει τις μετοχές, απαλλαγμένες από τα χρέη του, στη διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου.

Όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί η κατάσταση στον Ηρακλή έχει φτάσει σε ένα τέλμα. Οι μοναδικοί που μπορούν να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι αυτοί που πονούν πραγματικά την ομάδα, δηλαδή οι οπαδοί και οι φίλαθλοι της. Γι’ αυτό καλούμε ολόκληρο τον κόσμο του Ηρακλή να πλαισιώσει με την παρουσία του, τις δυο καταλήψεις. Από αύριο θα ανακοινωθούν οι ώρες των γενικών συνελεύσεων οι οποίες θα είναι ανοικτές για ολόκληρο το λαό του Ηρακλή.

Γενική συνέλευση Γ.Σ. και Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ


ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΞΕΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡΤ SENTER

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιώργος Ξενίδης, μίλησε στον sport103 FM και στην εκπομπή «Sport Center» όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και πώς βλέπει το παρόν και το μέλλον της.

Για την εικόνα του Ηρακλή στην φετινή χρονιά
είπε: «Ήταν μία χαμένη χρονιά για τον Ηρακλή. Μία ακόμη χαμένη χρονιά για τον Ηρακλή που ίσως να εμφανίστηκε κατώτερος από τα προηγούμενα χρόνια παρά τις δηλώσεις του καλοκαιριού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μία γενικότερη απογοήτευση όλων όσων ασχολούνται και υποστηρίζουν την ομάδα. Ελπίζω ότι κάτι θα πάει να αλλάξει στον Ηρακλή από εδώ και πέρα. Θα πρέπει να αλλάξει κάτι. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Ηρακλής σε αυτήν την μετριότητα και να αποφεύγει τον υποβιβασμό στις τελευταίες αγωνιστικές γιατί κάποια στιγμή δεν θα τον αποφύγει και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Ελπίζω πως θα μπούνε οι βάσεις για μια καλύτερη χρονιά και πρέπει να γίνει μία καλύτερη διαχείριση της ομάδας».

Για τον ερχομό του Ανδρέα Παντελή που γνωρίζει από την κοινή τους παρουσία στην Ανόρθωση
σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι μία αλλαγή που έχει ήδη γίνει και θα γίνουν αλλαγές και προσώπων γιατί έχει απαξιωθεί ο Ηρακλής και κανένας φίλαθλος δεν θα περίμενε ο Ηρακλής να φθάσει σε αυτό το σημείο. Για μένα αυτή η χρονιά ήταν η χειρότερη ειδικά μετά τις δηλώσεις του καλοκαιριού και τον κόσμο της ομάδας να περιμένει ένα όραμα».

Για δική του εμπλοκή ξεκαθάρισε
πως: «Από μακριά ναι και από κοντά όχι. Δεν θέλω να εμπλακώ στον Ηρακλή. Με τον Ανδρέα Παντελή είχαμε μία συνεργασία δύο χρόνων και τον εκτιμώ. Ευχαρίστως να πω τις σκέψεις μου αν μου ζητηθεί αλλά όχι κάτι παραπάνω. Την ξέρω καλά την ομάδα και καλύτερα από πολλούς. Πέρασα κάποιες άσχημες στιγμές αν και είναι η ομάδα της καρδιάς μου και δεν θα το κρύψω ποτέ γιατί μπαίνοντας σε μία θέση οι ευθύνες θα είναι μεγάλες και για μένα ακόμα μεγαλύτερες».

Για το θέμα της παραμονής του Γιόζεφ Μπουμπένκο στην άκρη του πάγκου της ομάδας υπογράμμισε: «Νομίζω ότι στην εποχή που ζούμε όλα έχουνε να κάνουνε με το οικονομικό. Δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός προπονητής αλλά στον Ηρακλή είναι πετυχημένός. Η παραμονή του θα έχει να κάνει με τις οικονομικές απαιτήσεις του. Ο Ηρακλής θα πρέπει να χαμηλώσει το μπάτζετ του και να επενδύσει πάνω σε παίκτες που θα του βγούνε μιας και δεν σηκώνει μεγάλα ανοίγματα».

Για τον δικό του ρόλο σε περίπτωση που ζητηθεί η βοήθειά του
δήλωσε: «Εγώ την στιγμή αυτή έχω μία εταιρεία στην Κύπρο με τον συνέταιρό μου που ασχολούμαστε με το μάνατζμεντ και μπορώ ενδεχομένως να πω κάποιες προτάσεις ή να έχω μία άποψη και να πω την γνώμη μου. Δεν αποσκοπώ να κάνω δουλειά με τον Ηρακλή. Δεν θέλω να έχω οικονομικές συναλλαγές γιατί είναι η ομάδα της καρδιάς μου και με ένα λάθος θα πονέσω πολύ περισσότερο. Με τον κ. Παντελή έχω φιλική σχέση, του έχω εμπιστοσύνη, γνωρίζει το ποδόσφαιρο αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο ούτε μου έγινε κάποια πρόταση».

Για το αν θεωρεί ότι Αντώνης Ρέμος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου του Ηρακλή υποστήριξε: «Το ποδόσφαιρο παντού είναι το ίδιο. Μπορεί να πετύχει ο Αντώνης Ρέμος αλλά υπάρχουνε πολλά ανοίγματα με πρώτο από όλα το οικονομικό. Όπως και να έχει όμως θα πρέπει να συνυπάρξει με τον Ανδρέα Παντελή με κοινό σκοπό αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή και θα πρέπει να του βγει. Κι αν έγιναν πολλά λάθη είμαι σίγουρος ότι δεν έγινε κανένα με πρόθεση αφού ο Αντώνης Ρέμος δεν το ήξερε το ποδόσφαιρο με την αγάπη όμως για ένα πράγμα να μην φθάνει. Όπως και να έχει όμως θα πρέπει όλοι να σταθούνε σε αυτήν την προσπάθεια και να αλλάξει σελίδα ο Ηρακλής ώστε να φθάσει εκεί που πραγματικά αξίζει γιατί αν δεν γίνει ο Ηρακλής θα έρθει σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι την στιγμή αυτή».


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ 95,5

«Δεν έχει τελειώσει ακόμα, η διαδικασία προχωράει και πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα κλείσει το ζήτημα. Μας έχει ταλαιπωρήσει όλους, έπρεπε να προχωρήσουμε σε κάποια ζητήματα για να ήμαστε νομότυποι. Η διαδικασία τώρα προχωράει, δεν έγινε κάτι πριν. Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν, τώρα μπαίνουν τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση για να μπορέσει να αλλάξει σελίδα ο Ηρακλής», ανέφερε αρχικά ο Κύπριος, ενώ σε ερώτηση για το αν ήδη έχει βάλει χρήματα στη ομάδα, είπε: «Έχω βάλει, υπάρχουν αποδειχτικά γι’ αυτό, πρέπει ο κόσμος να αξιολογήσει την ηρεμία που υπάρχει στην ΠΑΕ. Συμβαίνουν βέβαια και ορισμένα τραγελαφικά, μιας και μόλις έμαθαν κάποιοι ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος στα γραφεία της ΠΑΕ που δίνει λύσεις, όλοι έρχονται γιατί υπάρχουν αρκετά θέματα. Είχα συμφωνήσει με τον κ. Ρέμο κάποια πράγματα και θέλω να είμαι σωστός για να μην κατηγορηθώ. Το ποδόσφαιρο είναι ζωντανός οργανισμός, από την στιγμή που εμπλακείς πρέπει να τηρείς αυτά τα οποία λες για να είσαι σωστός. Αν ασχολούμουν μόνο με υποσχέσεις, και προγραμματισμό δεν θα υπήρχε η ηρεμία. Δεν θα περνούσε αυτός ο… αέρας ηρεμίας στους ποδοσφαιριστές ότι κάτι πάει να αλλάξει. Υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει αναλάβει τις τύχες του Ηρακλή, πρέπει να τον εμπιστευτούν αυτοί που ήθελαν αν συνεργαστούν μαζί του. Δεν είναι πρακτικό να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το σωματείο ήταν ακέφαλο» ενώ συμπλήρωσε ότι: «Η διαδικασία έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που δεν χωράει άλλη καθυστέρηση. Δεν το σκέφτομαι καν, γιατί τότε θα σημαίνει ότι εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να πετύχουμε».

Για το θέμα του Μπουμπένκο και την ομάδα της νέας χρονιάς, ανέφερε: «Με τον κ. Μπουμπένκο θα επιδιώξω να συναντηθώ αύριο για να ξεκαθαρίσει την θέση του και αυτός κι εμείς. Εναλλακτικές λύσεις πάντα υπάρχουν, αλλά εμείς θέλουμε να μιλήσουμε πρώτα με τον κ. Μπουμπένκο. Θέλουμε να παραμείνει ο προπονητής. Έχουμε όμως βάλει κάποια όρια, με σκοπό να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα. Ο προγραμματισμός ξεκινάει από όλους και τελειώνει σε όλους. Το πάπλωμα πρέπει να είναι όσο είναι το κρεβάτι. Θα τεθούν στόχοι στον Ηρακλή, πρέπει η ομάδα να αλλάξει σελίδα. Αλλά με υπερβολές δεν θα πετύχουμε τίποτα. Οι υπερβολές πληρώνονται ακριβά. Στον Ηρακλή δεν υπήρχε προγραμματισμός, γίνονταν σπασμωδικές ενέργειες. Η οικονομική διαχείριση δεν έγινε από έμπειρους ανθρώπους, μιλάω για τις μεταγραφές αλλά και την λειτουργία της ΠΑΕ ποδοσφαιρικά. Το αγωνιστικό συμμάζεμα σημαίνει και επιτυχία για μένα. Το οξύμωρο είναι ότι μία ομάδα με 102 χρόνια ιστορίας, δεν έχει μία διάρκεια χρόνων που να έχει ευχαριστημένους τους οπαδούς. Ο όγκος του Ηρακλή είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που βλέπω. Ο κόσμος είναι το Α της ομάδας, τα υπόλοιπα συμπληρώνονται από την διοίκηση, τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές. Θέλω να έρθω σε επαφή με τον κόσμο, να μιλήσω μαζί με τους φιλάθλους. Αλλά όποιος έρχεται στον Ηρακλή, τον βλέπουν με δυσπιστία. Ας περιμένουν 2-3 μήνες, να δουν το έργο μου και μετάνα μιλήσουμε. Αν κάποιος μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές, το προσωπικό, θα διαπιστώσει ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, τα μέτωπα που ήταν ανοιχτά ήταν αρκετά. Υπάρχει ένα μεγάλο άνοιγμα. Η ομάδα πρέπει να λειτουργήσει με δύο τρόπους. Να γίνει ένας προγραμματισμός που να καλύπτει όλες τις οφειλές και να μην υπάρχει αυτή η αναταραχή. Πρέπει να το θέσουμε σε εφαρμογή. Το άλλο κομμάτι είναι οι ποδοσφαιριστές, η λειτουργία της ομάδας. Από αυτό το κομμάτι εξαρτιούνται τα πάντα».

Για τον Κατσαμπή είπε: «Με τον Κατσαμπή έχουμε συμφωνήσει, έχουμε ετοιμάσει και το συμβόλαιο, είναι ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και την επόμενη χρονιά».

Για το θέμα Επστάιν τόνισε: «Περιμέναμε να έρθει σήμερα ο ατζέντης του για να συναντηθούμε, αλλά λόγω της ματαίωσης πτήσεων από την Γερμανία δεν μπόρεσε να έρθει. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Είναι ένας ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής, του έγινε ανανέωση πριν μερικούς μήνες. Πρέπει να δούμε τις προθέσεις του προπονητή αλλά και του ποδοσφαιριστή. Μετά θα μπορούμε να πούμε το οτιδήποτε για την τύχη του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή αλλά και των υπολοίπων».

Για τη συνεργασία με τεχνικό διευθυντή, ξεκαθάρισε: «Όταν είμαι πρόεδρος σε μία ομάδα, δεν υπάρχει τεχνικός σύμβουλος. Ο προπονητής πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες των παικτών που αγοράζει και ο πρόεδρος των πληρωμών τους».

Για τον Κετσπάγια: «Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσε να έρθει ο Κετσπάγια, αλλά αυτό είναι κάτι που ίσως δούμε στο μέλλον».

Για τους λόγους που τον έφεραν στον Ηρακλή: «Για να αποφασίσω να επενδύσω λεφτά στον Ηρακλή, έπαιξε ρόλο το μέγεθος και η ιστορία της ομάδας αλλά και το περιθώριο που δίνεται σε έναν άνθρωπο για να μπορέσει να πετύχει. Ο Ηρακλής έχει τις βάσεις να πάει ψηλά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα τελευταία πέντε χρόνια είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Με σωστό προγραμματισμό υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και επιτυχίας. Ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια. Ούτε καν περνάει από το μυαλό μου ότι ο Ηρακλής μπορεί να κινδυνεύσει. Δεν μπορείς να είσαι ο τρίτος στην πόλη. Έχεις ιστορία και κόσμο, μπορείς να γίνεις και καλύτερος από τους υπόλοιπους. Εμείς με τις δικές μας ενέργειες επιτρέψαμε τους άλλους να ξεφύγουν. Θέλω να μου δώσουν την εμπιστοσύνη που μπορούν σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο και να δουν αν μπορώ να τα καταφέρω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: