Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Παπουτσάκης: «Άξιζε κάτι καλύτερο ο ΠΑΟΚ»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution για την φετινή σεζόν. Αρχικά για την φιλοσοφία της ομάδας και του ίδιου είπε: «Προσπαθούμε να είμαστε σωστοί με τους ανθρώπους και να τους αντιμετωπίζουμε όπως πρέπει. Μας δίνει θάρρος και προοπτικές αυτή η αντιμετώπιση που έχουμε και από τις υπόλοιπες ομάδες. Μας δίνει δύναμη ο Θεός και μας βοηθάει για να συνεχίσουμε».

Για την φετινή χρονιά του Εργοτέλη είπε: «Είχαμε ετοιμαστεί για μία καλή χρονιά. Κάναμε καλές μεταγραφές, είχαμε μία σωστή προετοιμασία, ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα όμως κάπου στα μέσα της σεζόν χάσαμε τη μπάλα. Όμως και το πρωτάθλημα γενικά ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Είδατε ότι με 34 βαθμούς ο Λεβαδειακός έπεσε. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα φέτος ήταν πολύ καλύτερο γενικότερα. Εμείς σωθήκαμε μεν όμως σκεφτόμαστε ότι με μία νίκη, για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, θα μπορούσαμε να έχουμε κατακτήσει την έκτη θέση. Εγώ για ένα πράγμα στεναχωρέθηκα περισσότερο πάντως. Για το γεγονός πως χάσαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε παιδιά που θέλαμε να προωθήσουμε του χρόνου στην πρώτη ομάδα. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές στις ακαδημίες και θέλαμε να τους προωθήσουμε στην μεγάλη ομάδα. Αυτό ήταν το μεγάλο χάσιμο της φετινής σεζόν. Θέλουμε να δώσουμε βήμα στον Εργοτέλη στα νεά παιδιά».

Για το γεγονός πως απουσιάζει ο κόσμος από το «Παγκρήτιο» στα παιχνίδια του Εργοτέλη τόνισε: «Είναι ένα στοίχημα για εμάς αν θα μπορέσουμε να μαζέψουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από το καλό ποδοσφαιρο. Οι φίλαθλοι δεν γίνονται όμως από την μία στιγμή στην άλλη. Εμείς δεν θέλουμε να βγάλουμε φιλάθλους από το αγωνιστικό καθώς μέσα από εκεί βλέπουμε κατά 90% να προκύπτουν χούλιγκαν. Θέλουμε να έρχονται στο γήπεδο άνθρωποι με τις οικογένειες τους και να παρακολουθούν μία γιορτή του ποδοσφαίρου».

Γενικότερα για το πρωτάθλημα υπογράμμισε: «Όλες οι ομάδες πλην του Πανθρακικού πάλεψαν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Οι περισσότερες ομάδες είχαν δημιουργήσει από την αρχή ένα καλό σύνολο, ενώ με τον Ιανουάριο και κάποιες πιο αδύναμες φάνηκε πως έκαναν σωστές επιλογές. Νομίζω ήταν πολύ καλό το πρωτάθλημα».

Για την παραμονή του Νίκου Καραγεωργίου ξεκαθάρισε: «Τα έχουμε πει. Δεν τίθεται θέμα. Ο προπονητής μας θα παραμείνει κανονικά».

Για το κατά πόσο το ελληνικό ποδόσφαιρο παίζεται στο… παρασκήνιο ο Απόστολος Παπουτσάκης τόνισε: «Υπάρχουν σίγουρα ακόμη κάποια πράγματα που δεν μας επιτρέπουν να μιλάμε για ένα ποδόσφαιρο που θα είναι όπως ακριβώς το θέλουμε. Αυτό που μπορώ να πω όμως είναι ότι από την ημέρα που ανέλαβα τον Εργοτέλη και μπήκα στο ποδόσφαιρο, η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ. Άλλα έβλεπα τότε και άλλα βλέπω τώρα. Πιστεύω ότι κάοπια μέρα θα γίνουμε και εμείς Αγγλία και Γερμανία όμως θεωρώ ότι πρέπει να συμβάλλει και το κράτος για να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Για τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του Παναγιώτη Μπιτσαξή σε ότι έχει να κάνει με την χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ που θα σταματήσει μέχρι να παταχθεί η βία στα γήπεδα, ο κ. Παπουτσάκης επισήμανε: «Ο κ. Μπιτσαξής είπε κάποια πράγματα σε ότι έχει να κάνει με τη βία και είμαστε πλάι του σε όλα αυτά. Για την επιχορήγηση των ομάδων όμως διαφώνησα. Το έγραψα και σε ανακοίνωση γιατί πιστεύω ότι είναι άδικο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εγώ τελειώνω σαν Εργοτέλης αν μου κόψεις τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ. Φταίω σε τίποτα; Εδώ ο κόσμος είναι φιλόξενος, προάγει το ποδόσφαιρο και φυσικά εγώ δεν φταίω σε τίποτα. Αυτό γίνεται για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, τις οποίες στο φινάλε δεν τις καίγεται και καρφί αν θα χάσουν και ένα ή δύο εκατομμύρια Ευρώ. Είναι σε λάθος γραμμή αυτή η απόφαση».

Για την σεζόν που έκανε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης στον ΠΑΟΚ επισήμανε: «Ο Βασίλης είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. Πιστευώ προσωπικά πολύ στην διοίκηση του ΠΑΟΚ και νομίζω ότι θα στηριχθεί πολύ το παιδί αφού και η διοίκηση αποτελείται από πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές. Όπως πρέπει κιόλας. Ο Βασίλης νομίζω ότι την επόμενη χρονιά θα μπορέσει να προσφέρει τα μέγιστα. Υπάρχει μία ιδιομορφία. Ο Βασίλης ήταν σε μία ομάδα οικογενειακή, σε μία πόλη μικρότερη και με όχι τόσο μεγάλη πίεση. Τώρα μπήκε σε μία πολύ διαφορετική κατάσταση και είναι λογικό να έχει επηρεαστεί. Είνα παιδί ακόμη όμως είμαι σίγουρος ότι θα δείξει καλό πρόσωπο γιατί είναι πραγματικά καλός ποδοσφαιριστής».

Για την φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ, ο κ. Παπουτσάκης σχολίασε: «Ο ΠΑΟΚ έχει μία πολύ καλή ομάδα και άξιζε κάτι καλύτερο την φετινή χεονιά. Στα play-off πλέον πιστεύω ότι θα παέι πολύ καλά. Για μένα αντίπαλος του είναι ο Ολυμπιακός που επίσης δεν θέλει να χάσει με τίποτα την δεύτερη θέση. Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά από την διοίκηση και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να εμφανιστεί ακόμη καλύτερος».

Για την διαδικασία των play-off ο μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη τόνισε: «Πρέπει να υπάρχουν γιατί έτσι ξεκαθαρίζονται κάποια πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: