Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Φάκελος Μάσεϊ: Τι ισχύει για τον Άρη και τον Ντέιβιντ Μπλατ

http://www.contra.gr/images/m/blatt_m.jpgΗ φημολογία θέλει τον Τζέρεμι Μάσεϊ και τον Άρη να ενώνουν και πάλι το δρόμο τους, το contra.gr όμως, εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει στην υπόθεση. Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει ακόμη δρόμος να διανυθεί για να επιστρέψει ο Αμερικανός (με σκοπιανό διαβατήριο) στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μάσεϊ συγκρούστηκε με τον προπονητή της Ομπραντόιρο, Κούρο Σεγκούρα, και πλέον, εδώ και τρεις αγώνες δεν χρησιμοποιείται. Η ομάδα βρίσκεται άλλωστε αγκαλιά με τη δεύτερη ισπανική κατηγορία, καθώς δεν κατάφερε να κάνει νίκες στα κρίσιμα τελευταία παιχνίδια, και ο Αμερικανός μένει απλήρωτος για τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αν περάσουν μερικές μέρες ακόμη και δεν πληρωθεί, τότε θα προσφύγει στη FIBA για να εξασφαλίσει τα χρήματά του, αλλά και να μείνει ελεύθερος. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μιλήσει με τον Άρη και ο λόγος είναι απλός.

Οι «κίτρινοι» δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να πληρώσουν buy out, επομένως, διαμήνυσαν στον παίκτη πως τον θέλουν ελεύθερο. Πέφτοντας πάνω στον Ολυμπιακό, όμως, δεν πρόκειται να δώσουν σοβαρά χρήματα, μιας και θα είναι το μεγάλο αουτσάιντερ στα play offs. Άλλο είναι το κίνητρο που του δίνουν: να επιστρέψει έπειτα από ένα χρόνο ουσιαστικής απραξίας σε ένα γνώριμο κλίμα και μια ομάδα με την οποία δημιούργησε το καλό του όνομα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Άλλο κίνητρο σημαίνει η παρουσία του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο της ομάδας. Ο Μάσεϊ εκτιμά ιδιαίτερα τον κόουτς του Άρη και γνωρίζει πως τα χνώτα τους ταιριάζουν. Για τους λόγους αυτούς, είναι έτοιμος να μιλήσει με τον Άρη, μόλις είναι ελεύθερος. Αυτή η συζήτηση, όμως, δεν μπορεί να αργήσει, καθώς ο Μπλατ πρέπει να στρώσει την ομάδα του για την post season και να αποκτήσει επιτέλους αυτόν τον ψηλό που θέλει διακαώς από το ξεκίνημα της χρονιάς, για να αποκατασταθούν και οι ισορροπίες στο αγωνιστικό κομμάτι. Συνεπώς, το επόμενο τριήμερο είναι το διάστημα στο οποίο πρέπει να υπάρξει εξέλιξη.

Σ' ότι αφορά τη χρονική διάρκεια της ενδεχόμενης συμφωνίας, κανείς δεν γνωρίζει αν μπορεί να επεκταθεί και για τον επόμενο χρόνο. Άλλωστε, το κίνητρο της παρουσίας του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο των Θεσσαλονικέων, επίσης κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρχει. Ο κόουτς του Άρη, αν μείνει εκτός Ευρώπης η ομάδα, θα κοιτάξει πρώτα τους πάγκους άλλων μεγάλων και φημισμένων ευρωπαϊκών ομάδων, και στη συνέχεια θα μιλήσει με τους «κίτρινους». Εκτός κι αν κάνει κανένα θαύμα από αυτά που έχει πετύχει καθήμενος στον πάγκο της εθνικής Ρωσίας.

Διαφορετικά, η προτεραιότητά του δεν είναι να μείνει στη Θεσσαλονίκη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: