Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Για 10-16 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ!!

Ο Γιάννης Σερέτης γράφει για την εικόνα του Ολυμπιακού, την ανάγκη μεταγραφής «σκύλου» και όχι «αντι – Μιραλάς» και την αλλαγή συγκριτικά με πέρυσι.
Για 10-16 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ
Σόρρυ για τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά άντε μπας και γραφτεί κάτι απ΄ αυτά που βλέπουμε όλοι, αλλά δεν γράφονται. Λοιπόν, η ομάδα έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή, με «μέτρια» κλήρωση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ θα δεχθεί 10-16 γκολ στα έξι παιχνίδια. Είναι απίστευτα ευάλωτη αμυντικά και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. 1ον: το δίδυμο Κοντρέρας – Σιόβα είναι σε σχέση με το Μέλμπεργκ – Αβραάμ σαν να συγκρίνεται το Χένρικσεν – Κυργιάκος του 2003 με το Σαριέγκι – Καντέ του 2009.
Ο Πάμπλο έχει μυαλό και πείρα, μπορεί να «διαβάσει» τις φάσεις, αλλά δεν έχει δύναμη, αλτικότητα και κυρίως ταχύτητα. Ο Σιόβας μπορεί να εξελιχθεί σε σούπερ στόπερ, αλλά αυτή τη στιγμή έχει πολλά και σοβαρά μειονεκτήματα για το επίπεδο του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον, η ανασφάλειά τους (και συνολικά της ενδεκάδας για τα αμυντικά ζητήματα) θα τους «κρατά» πίσω και αυτό θα έχει συνέπειες για την ανάπτυξη και τη συνοχή όλης της ομάδας στα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 2ον: στη μεσαία γραμμή δεν αρκεί ένας Μανιάτης να τρέχει για τα πάντα (πρέσινγκ, τάκλιν, passing game, αλληλοκαλύψεις και «κουμπώματα»).
Ο Μοντέστο είναι φιλότιμος, αλλά μέχρι εκεί, τον Φέισα τον άφησε εκτός αποστολής χθες ο Ζαρντίμ, ο Γκρέκο δεν είναι αυθεντικός αμυντικός μέσος, από τον Ολυμπιακό λείπει ο «σκύλος» στη μεσαία γραμμή. Και όχι μόνο αυτό. Τον Μασάδο δεν τον είδα… λάτρη του πρέσινγκ (ο Ιμπαγάσα έτρεχε περισσότερο από τον Πορτογάλο χωρίς τη μπάλα) ο Χολέμπας είναι πολύ πιο αποτελεσματικός στα επιθετικά καθήκοντά του ούτως ή άλλως και στο τέρμα αξιοπιστία δεν υπάρχει ούτε με τον Κάρολ, ούτε με τον Μέγερι στον οποίο εγώ θα έδινα ψήφο εμπιστοσύνης όλη τη χρονιά κι ας κάνει γκάφες πού και πού. Με αυτά τα δεδομένα, αν ήμουν στη θέση των Ζαρντίμ – Κοβάσεβιτς και μου έλεγε ο Μαρινάκης «χρήματα δίνω μόνο για μία μεταγραφή», θα πήγαινα να πάρω έναν αυθεντικό αμυντικό μέσο. Είτε με… τόνους ποδοσφαιρικού μυαλού (στυλ Ορμπάιθ), είτε σε στυλ «Καρεμπέ» (ακόμη καλύτερα).

Επειδή, όμως, ο Ολυμπιακός (συνεχίζει να) ψάχνει για τον αντικαταστάτη του Μιραλάς, αν τελικά καταλήξει σε αυτή τη μεταγραφή, δεν υπάρχει περίπτωση να διεκδικήσει ούτε την τρίτη θέση στον όμιλό του ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΦΟΥΣΤΕΡ στην ενδεκάδα του. Ο Ισπανός δεν είναι μόνο αυτό που (θέλουν να) βλέπουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Δεν είναι μόνο ο «κρυφός» που πετυχαίνει τα κρίσιμα γκολάκια στην Ευρώπη. Ηταν ο σημαντικότερος παίκτης στη χημεία του Βαλβέρδε για το τρανζίσιον. Ηταν… Γιατί με τον Ζαρντίμ δεν ξέρω τι θα γίνει. Προβλήματα θα έχει ο Ολυμπιακός και στο πρωτάθλημα, αλλά επειδή το ταλέντο μεσοεπιθετικά περισσεύει, στα περισσότερα ματς θα τις βρει τις λύσεις επιθετικά κι ας «τρώει» φάσεις πίσω. Ειδικά εκτός έδρας, πάντως, καλείται να εμφανιστεί πολύ πιο δεμένος και προσεκτικός συγκριτικά με τη χθεσινή εμφάνιση, όπου ο Ιωάννου πέτυχε ένα έγκυρο γκολ, ένα άκυρο (κανονικό) γκολ, έχασε μια κλασική ευκαιρία και βγήκε 7-8 φορές μπροστά από το κεντρικό δίδυμο των αμυντικών παίρνοντας κεφαλιές και μοιράζοντας τη μπάλα. Ο Ιωάννου. Όχι ο Ιγουαίν (έχω ένα προαίσθημα για Ρεάλ εφέτος…)!     

Υ.Γ: Για τον Παναθηναϊκό θα γράψουμε αύριο. Θα επιχειρήσουμε να αναλύσουμε γιατί είναι (με το 2-0 στην καμπούρα του που δεν έχει ανατρέψει ποτέ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις!) ποδοσφαιρικό θαύμα θαυμάτων αν προκριθεί επί της Μάλαγα. Εχω την αίσθηση ότι έχασε μεγάλη ευκαιρία που του «πρόσφερε» το ίδιο το ματς στην Ισπανία, όταν γλυτώνοντας από το 3-0, 4-0 στο πρώτο 15λεπτο της τρικυμίας στο β΄ ημίχρονο, έχασε τις ευκαιρίες. Αν δεν έχεις πάρει γκολ από τους φορ σου ενάμιση μήνα (από το γκολ του Τοτσέ με την… Αλ κάτι στην Αυστρία, 18 Ιουλίου) και είναι άσφαιροι σε 360 λεπτά μετά την προετοιμασία (τρία επίσημα, ένα φιλικό με την Ανόρθωση), πώς να προκριθείς σε ομίλους του ανώτατου επιπέδου; Και όταν ταυτόχρονα στο ΟΑΚΑ οι αντίπαλοι σκοράρουν στο 90% τα τελευταία χρόνια στα ευρωπαϊκά ματς, μόνο σε «θαύμα» ανάγεται η υπόθεση – πρόκριση.

Υ.Γ. Όχι, σήμερα δεν θα ασχοληθώ με τη διαιτησία. Εσκεμμένα. Λάδι στη φωτιά από την πρώτη αγωνιστική για ψύλλου πήδημα ας ρίξουν άλλοι. Αν ήταν κάτι πολύ σοβαρό, «χοντρό» και μου φαινόταν προσχεδιασμένο και αποτέλεσμα «εντολών», θα έγραφα. Αλλά για ένα οφσάιντ, μία κάρτα και ένα «ανάποδο» κόρνερ – άουτ στη Λιβαδειά, εγώ δεν γράφω. Υπάρχουν άλλα, αμέτρητα κείμενα, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε επ’ αυτών και στον Παναθηναϊκό αυτή η στρατηγική πιθανότατα θα τού εξελιχθεί σε «μπούμερανγκ». Ναι, το γκολ του Ιωάννου ήταν κανονικό, αλλά ο Γεωργέας έπρεπε να αποβληθεί στο 45’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο β΄ μέρος δεν έχει δοθεί πέναλτι σε «γκρέμισμα» του Σιόβα. Αυτά για το ματς με τη Βέροια. Και εις άλλα με υγεία…  

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: