Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μία ΑΕΚ καλύτερη των προσδοκιών έχασε τσάμπα!!

Ηταν κρίμα για την ΑΕΚ. Οχι μόνο επειδή μία τόσο νέα, μία... 22χρονη ομάδα έχει ανάγκη από καλά αποτελέσματα στην αρχή για να πάρει τα επάνω της, αλλά κυρίως επειδή ήταν καλύτερη από το προσδοκώμενο και δεν της άξιζε να χάσει. Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.
Μία ΑΕΚ καλύτερη των προσδοκιών έχασε τσάμπα
Τραγική ειρωνεία, ότι δέχτηκε ένα γκολ από έναν πολύ εκνευρισμένο και ανέτοιμο για να διαχειριστεί τον τίτλο του φαβορί Αστέρα, λόγω του λάθους του εμπειρότερου εκ των ποδοσφαιριστών της. Στάθηκε πολύ άτυχη η ΑΕΚ, διότι αν δεν «κερνούσε» γκολ ο Κωνσταντόπουλος, ο Αστέρας δεν θα κατάφερνε να της πάρει τη νίκη.
Αν σε αυτΟ το ρόστερ προστεθούν ο Κατίδης και ο Κατσικοκέρης, κι αν ο χαφ που έχει βρει ο Τσιάρτας είναι κανονικός κι όχι «παλτό», η ΑΕΚ δεν θα ταλαιπωρηθεί στη σεζόν όσο προβλέπουν αυτοί που σήμερα την παρακολουθούν. Δίχως όμως τρεις σοβαρές προσθήκες, αυτή η ΑΕΚ θα ταλαιπωρηθεί πολύ. Κι αν δεν έχει την τύχη στο πλευρό της, θα περάσει πολύ δύσκολες στιγμές.
ΕΙναι πολΥ καλό μαντάτο για την ΑΕΚ ότι αρκετοί εκ των πιτσιρικάδων που αποκτήθηκαν έχουν ποιότητα και ικανοποιητική εκπαίδευση. Αυτά όμως δεν είναι αρκετά για να κρατήσουν, αγωνιστικά, την ΑΕΚ στο ύψος της αξιοπρέπειάς της. Κι αν οι έμπειροί της την βοηθούν όσο χθες, δεν έχει τύχη.
Το καλΥτερο μαντάτο για την ΑΕΚ, όμως, χθες ήταν ο κόσμος της. Και η προσέλευση και η στάση των φίλων της. Κι ίσως γι' αυτό να της βγει σε καλό που έχασε χθες. Διότι σε μία νίκη θα ελλόχευε ο κίνδυνος να ζει η ΑΕΚ με την ψευδαίσθηση ότι η ομάδα που έχει είναι αρκετή. Δεν είναι. Κι όσο πιο σύντομα το συνειδητοποιήσει ο κόσμος της τόσο καλύτερα θα βγει η χρονιά. Διότι θα παλέψουν όλοι, δηλαδή όχι μόνο ο Βλάχος και οι παίκτες του, αλλά και οι οπαδοί, δίχως τη μαζική παρουσία των οποίων η φετινή ΑΕΚ δεν έχει καμία τύχη.
ΕΙναι ξεκάθαρο ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη από εμπειρία και ποιότητα. Ομως δεν είναι αυτό το σπουδαιότερο σήμερα γι' αυτή. Πιο πολύ έχει ανάγκη από μία οικονομική-διοικητική λύση. Δίχως αυτή, η αγωνιστική συζήτηση δεν έχει κανένα απολύτως νόημα.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: