Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Κατσαβάκης: «Στην ίδια μοίρα με εμάς ο Πανιώνιος»

O Μάκης Κατσαβάκης μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι με αφορμή την πρεμιέρα του Άρη απέναντι στον Πανιώνιο, όπου αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης, αλλά και στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη NOVA:

-Κόουτς, με τι προοπτικές μπαίνει ο Αρης στο καινούριο πρωτάθλημα;
«Σίγουρα ξεκινήσαμε με εμπόδια. Όπως ξέρετε η ομάδα προετοιμάζεται εδώ και 40 ημέρες, με πολλά νέα παιδιά, μέσα από τα σπλάχνα του Αρη και με όποιες ιδιαιτερότητες έχουν οι ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν. Σίγουρα θα θέλαμε να ήμασταν σε έναν καλύτερο βαθμό, να υπήρχε ένας κορμός, αλλά αυτά επειδή κουραστήκαμε να τα λέμε, ας τα ξεπεράσουμε κι ας οπλιστούμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για να ξεκινήσουμε επί ενός αντιπάλου που είναι στην ίδια μοίρα, περίπου, με εμάς».

-Πρεμιέρα, λοιπόν, στη Ν. Σμύρνη....
«Είναι ένα παιχνίδι το οποίο θα είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Ελπίζω εμείς να παρουσιαστούμε καλύτεροι απ΄ ότι παρουσιαστήκαμε στα φιλικά για να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε με τους τρεις βαθμούς».

-Υπάρχει κάτι στο οποίο να επικεντρώνετε από τον Πανιώνιο;
«Δεν έχω μελετήσει τον Πανιώνιο, γιατί δεν έχω dvd στα χέρια μου. Βέβαια, τους περισσότερους παίκτες που παίζουνε εκεί, τους ξέρω. Ο Πανιώνιος έχει το πλεονέκτημα, ότι διατήρησε έναν κορμό με περυσινούς καλούς παίκτες, κυρίως έλληνες, σε όλες τις γραμμές και φαίνεται να είναι αρκετά δυνατός».

-Πάντως εσείς «μυρωδιά» από Ν. Σμύρνη, έχετε....
«Ναι, έχω δουλέψει εκεί το 2000 με την καλή εκείνη ομάδα του Πανιωνίου. Έχω ξαναβρεθεί πολλές φορές αντίπαλος και ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς, αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων».


-Πως περιμένετε το φετινό πρωτάθλημα;
«Μέσα απ΄ όλη αυτή την κατάσταση, φαίνεται ότι θα είναι λίγο πιο αδύναμο. Δίνεται όμως η ευκαιρία σε πολλά ελληνόπουλα να μπούνε σ΄ αυτή τη διαδρομή και να δείξουν τα προσόντα τους. Νομίζω ότι κάτι θετικό θα προκύψει γι αυτά τα παιδιά».

-Υπάρχει κάτι που να περιμένετε με αγωνία στο νέο πρωτάθλημα;
«Θα ήθελα να δω βελτίωση της διαιτησίας. Αυτό θα είναι ότι καλύτερο και βέβαια λιγότερη βία στις κερκίδες, ώστε να μπορέσουν να έρθουν οικογένειες στα γήπεδα, γιατί στο ποδόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια, έχουν απομονωθεί οι οικογένειες».

-Χαρακτηριστικό του φετινού πρωταθλήματος, είναι οι πολλοί έλληνες προπονητές στους πάγκους των ομάδων....
«Καιρός ήταν! Νομίζω ότι δικαιούμαστε να έχουμε τα πρωτεία, διότι για πολλά χρόνια όλοι έχουμε δώσει εξετάσεις. Υπάρχουν ικανότατοι έλληνες προπονητές και είναι θετικό γιατί θα υπάρχει επικοινωνία με τα νέα παιδιά και θα βοηθηθούν απ΄ αυτό».

-Ντούσαν Μπάγεβιτς. Επιστροφή στους πάγκους....
«Εντάξει, ο Ντούσαν έχει γράψει τη δικιά του ιστορία. Είναι ένας πολύ χαρισματικός προπονητής και καλός άνθρωπος. Έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και νομίζω θα προσφέρει ακόμα περισσότερα».

-Ζεσουάλδο Φερέϊρα. Παραμένει στον Παναθηναϊκό....
«Λεβέντης! Είχα την τύχη να σταθώ απέναντί του ως αντίπαλος και με τον Ολυμπιακό Βόλου και με τη Δόξα. Ένας καλός δάσκαλος από τον οποίο όλοι μπορούμε να κερδίσουμε».

-Φαβορί του φετινού πρωταθλήματος;
«Αναμφίβολα ο Ολυμπιακός! Παρά τις απουσίες του Αβραάμ Παπαδόπουλου και του Μέλμπεργκ, έχει μια τεράστια γκάμα παικτών, σε όλες τις γραμμές και λογικά είναι το φαβορί. Αλλά και ο Παναθηναϊκός με την τριετή παρουσία, πλέον, του προπονητή και κρατώντας έναν κορμό, θα είναι κι αυτός ιδιαίτερα απειλητικός. Πιο δυνατός από πέρυσι».

-Ευχάριστη έκπληξη, ποια ομάδα περιμένετε;
« Σίγουρα ο Ατρόμητος θα συνεχίσει την πορεία και από εκεί και πέρα η Βέροια ενισχύεται, πήρε καλούς παίκτες και όποια άλλη καλοδεχούμενη!».

-Μια ευχή για το φετινό πρωτάθλημα;
« Να μας αγκαλιάσει ο κόσμος του Αρη σε αυτή την προσπάθεια που ήδη το κάνουνε και να έχει υπομονή και στήριξη στα δύσκολα».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: