Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012

«Στη σωστή κατεύθυνση ο ΠΑΟΚ»

«Στη σωστή κατεύθυνση ο ΠΑΟΚ»
Την ικανοποίησή του για την πολιτική του ΠΑΟΚ να επενδύσει στα ταλέντα των ακαδημιών του, αλλά και παράλληλα από την αγωνιστική φιλοσοφία του Γιώργου Δώνη εμφανίστηκε ο Γιώργος Κωστικός.

Ο παλαίμαχος άσος (και τεχνικός) του «Δικέφαλου του Βορρά» μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την εμπιστοσύνη της ομάδας στα δικά της παιδιά, όπως επίσης και στην προσπάθεια του νέου τεχνικού, να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα αποδίδει επιθετικό ποδόσφαιρο.


Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το νέο ξεκίνημα στον ΠΑΟΚ: «Κλείνει ένας κύκλος και αρχίζει ένας καινούργιος. Ο Δώνης χτίζει μια νέα ομάδα με ορίζοντα το μέλλον. Θεωρώ ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, υιοθετώ αυτή τη φιλοσοφία της ομάδας, έχει αποτελέσματα. Θα πρέπει βέβαια να περιμένουμε όλοι μας. Αυτό δεν θα έρθει από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει σχεδιασμό, πλάνο και υπομονή».

Για την επένδυση στις ακαδημίες: «Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο έτοιμος από οποιαδήποτε άλλη ομάδα με τη δημιουργία τμημάτων υποδομής. Να μπορέσει έτσι να βγάλει νέα παιδιά. Γι’ αυτό βλέπουμε ότι προωθεί νέα παιδιά, έστω και από ανάγκη. Η έλλειψη χρημάτων οδηγεί σε αυτό το πλάνο. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να ακολουθηθεί από όλες τις ομάδες.

Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ βάζει νέα παιδιά μαζικά. Είναι στη σωστή κατεύθυνση γιατί έχει ένα κορμό 6-7 έμπειρων παικτών και γύρω από αυτούς προσθέτει και τα ταλέντα. Αυτή η διαδικασία θέλει σωστή διαχείριση. Είναι επικίνδυνο να τα χάσεις. Πρέπει επίσης να τα ετοιμάσεις και ψυχολογικά. Έχω εμπιστοσύνη στον Γιώργο Δώνη, οποίος πέρα από τις προπονητικές του, με ικανοποιεί σαν χαρακτήρας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Για τα ταλέντα που ξεχωρίζει: «Πιστεύω ότι είναι πρόωρο. Ασφαλώς όμως υπάρχουν παιδιά που έχουν τα χαρακτηριστικά να κάνουν καριέρα: Ποιότητα και θέληση. Ο Σταφυλίδης πέρυσι και φέτος οι Κάτσε, Πέλκας και ο Κωνσταντινίδης που είναι ο μικρότερος και πρόκειται για υψηλών προδιαγραφών μπακ».

Για την απουσία του κόσμου: «Ο πιο κρίσιμος παράγοντας είναι το οικονομικό. Είναι δύσκολο να πας πια έστω στο γήπεδο. Αυτό πάντως με το οικονομικό πρέπει να το αποδεχτούμε. Σιγά-σιγά και η εικόνα της ομάδας και η παρουσία θα φέρει πάλι τον κόσμο πίσω».

Για την κρίση που έπληξε τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας: «Θα περάσει μια κάμψη το ποδόσφαιρό μας, μοιραία θα πέσει και το επίπεδο. Γιατί αυτή η διαδικασία μας βρήκε ανέτοιμους. Ομάδες που δεν είχαν δυνατότητα και πήραν μικρούς παίκτες, τους πήραν στα τυφλά. Δεν ήταν προετοιμασμένες να επιλέξουν τέτοιους παίκτες. Ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ του ποδοσφαίρου μας, εφόσον έχουμε υπομονή φυσικά».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Το προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός. Η μοναδική ομάδα η οποία δεν έχει προβλήματα. Έχει μεγάλο μπάτζετ, μπορεί να κάνει μεταγραφές. Του δίνεται το έτσι το πλεονέκτημα. Από εκεί και πέρα με ενδιαφέρει να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Ο Δώνης έχει δώσει στον ΠΑΟΚ επιθετικό και δημιουργικό ποδόσφαιρο. Αυτό αρέσει σε εμένα και σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα να λανσάρει και πολύ καλά ο Δώνης. Επίσης μου άρεσε η Βέροια στην πρεμιέρα, καθώς δεν προσπάθησε να παίξει και όχι να καταστρέψει στο ματς με τον Ολυμπιακό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: