Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μπενφίκα πέντε αστέρων

Μπενφίκα πέντε αστέρων
Χωρίς να δυσκολευτεί η Μπενφίκα νίκησε εκτός έδρας με 5-0 την Σετούμπαλ. Σπουδαία εμφάνιση από τον παίκτη των «αετών» Ροντρίγκο, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα και έκανε ό,τι ήθελε τους αντίπαλους αμυντικούς.

Έτσι, μετά απ’ αυτή τη νίκη η ομάδα της Λισαβόνας βρίσκεται στην κορυφή με τέσσερις βαθμούς, εκεί που είναι ήδη από το βράδυ του Σαββάτου (25/8) η Πόρτο.

Τώρα όσον αφορά το παιχνίδι η Μπενφίκα ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο ματς με αποτέλεσμα, να ανοίξει το σκορ στο 14’ με τον Ροντρίγκο. Τα τέρματα για τους φιλοξενούμενους διπλασίασε στο 29’ ο Σάλβιο. Ωστόσο, οι «αετοί» δεν είχαν όρεξη να σταματήσουν εκεί και έτσι στο 45’ ο Πέρεζ έκανε το 3-0. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε ο Νολίτο, ο οποίος στο 66’ έκανε το 4-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 80’ ο Ροντρίγκο.


Τους πήρε ο… ύπνος

Σε ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων, λόγω της κακής του ποιότητας, Μαρίτιμο και Ζιλ Βιθέντε ήρθαν 0-0 στην δεύτερη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι οι φάσεις που δημιουργήθηκαν ήταν… μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Τώρα όσον αφορά το ματς, όπως γράψαμε και πιο πάνω, οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Ωστόσο, η καλύτερη άνηκε στους γηπεδούχους, με τον Φιντέλις να μην μπορεί να πλασάρει σωστά και να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Σε άλλο ματς η Εστορίλ στην έδρα της ήρθε 1-1 με την Πάκος Φερέιρα. Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Αντούνες στο 30’, ενώ αυτός που έφερε το ματς στα ίσια για τους γηπεδούχους ήταν ο Βιτόρια στο 73’.


«Οne man show»
 
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γάλλο, Ναμπίλ Γκιλάς, ο οποίος πέτυχε τα δύο γκολ η Μορεϊρένσε νίκησε 3-1 την Νασιονάλ στην δεύτερη αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η Μορεϊρένσε «έπιασε» στην κορυφή τις Πόρτο, Μπράγκα και Ολανένσε.

Ο Γάλλος μέσος από νωρίς έδειξε πως… είχε κέφια, καθώς στο 9’ έκανε το 1-0 για λογαριασμό της Μορεϊρένσε. Τα τέρματα των γηπεδούχων, αλλά και τα δικά του διπλασίασε στο 51’ ο ίδιος παίκτης. Ωστόσο, οι ποδοσφαιριστές της Μορεϊρένσε δεν σταμάτησαν εκεί, αφού τα αμυντικά κενά που είχε η Νασιονάλ ήταν πολλά, με αποτέλεσμα ο Ντιέγκο Γκαούτσο στο 65’ να κάνει το 3-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 72’ ο Ίσαελ.
Η δεύτερη αγωνιστική:

Παρασκευή, 24 Αυγούστου

Ακαντέμικα-Ολιανένσε 1-1

Σάββατο, 25 Αυγούστου

Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ 3-1

Πόρτο-Γκιμαράες 4-0

Κυριακή, 26 Αυγούστου

Μορεϊρένσε-Νασιονάλ 1-1

Εστορίλ-Πάσος Φερέιρα 1-1
(30’ Αντούνες- 73’ Βιτόρια)

Μαρίτιμο-Ζιλ Βιθέντε 0-0

Σετούμπαλ-Μπενφίκα 0-5
(14’, 80’, Ροντρίγκο, 29’ Σάλβιο, 45’ Πέρεζ, 66’ Νολίτο)

Δευτέρα, 27 Αυγούστου
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ρίο Άβε (22:15)

Η επόμενη αγωνιστική 2/9:

Μπέιρα Μαρ- Μορεϊρένσε
Μπενφίκα- Νασιονάλ
Ζιλ Βιθέντε-Σετούμπαλ
Γκιμαράες- Εστορίλ
Μαρίτιμο- Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ολιανένσε- Πόρτο
Πάσος Φερέιρα-Μπράγκα
Ρίο Άβε-Ακαντέμικα


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: