Λίγες μέρες μετά την ατάκα περί «Only One», ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει μείνει με... one point. Διαβάστε στο Gazzetta.gr για το χειρότερο ξεκίνημα της καριέρας του αλλά και τον κακό οιωνό!
Οταν πριν μερικές εβδομάδες ο Ζοσέ Μουρίνιο έλεγε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι απλά ο «Special One» αλλά ο «Only One», δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί ότι μετά από δύο αγώνες πρωταθλήματος θα έχει... only one point. Σίγουρα, όταν ξεκινούσε η σεζόν δεν θα είχε στο μυαλό του το χειρότερο ξεκίνημα της καριέρας του, αλλά ούτε και ότι θα βρισκόταν νωρίς νωρίς στο -5 από την Μπαρτσελόνα.

Η κάκιστη απόδοση των παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης στον αγώνα του «Αλφόνσο Πέρεθ» κόντρα στην Χετάφε «υποχρέωσε» τον Πορτογάλο να ενεργήσει κόντρα στη φιλοσοφία του, αφού έριξε την ευθύνη στους ποδοσφαιριστές. Οπως και στον πρώτο αγώνα με την Βαλένθια, έτσι και με την «Χέτα», οι Μερένγκες δέχθηκαν την ισοφάριση από στημένη φάση. «Προπονηθήκαμε, προπονηθήκαμε και προπονηθήκαμε στις στημένες φάσεις. Δεν έχουμε χρόνο για να προπονηθούμε άλλο. Οταν υπάρχει ατομικό λάθος, δεν υπάρχει κάτι που να μπορώ να κάνω».

Τελευταία ήττα της Ρεάλ από ομάδα της Μαδρίτης ήταν ξανά από την Χετάφε, όταν στις 29 Νοεμβρίου του 2008 είχε χάσει με 3-1.

Από το ξεκίνημα της καριέρας του, όταν βρέθηκε στον πάγκο της Λεϊρία το 2001, ποτέ ο Μουρίνιο δεν είχε μείνει χωρίς νίκη στα τρία πρώτα ματς. Ούτε στην Πόρτο, ούτε στην Τσέλσι, ούτε στην Ρεάλ. Και εντάξει, οι ομάδες του Πορτογάλου συχνά αργούν να πάρουν μπροστά, όμως ποτέ δεν ξεκινούν με αυτόν τον τρόπο. Μόλις μία φορά ομάδα του Special One έχει χάσει δύο από τα τρία πρώτα παιχνίδια της και ήταν το 2006-07 στην τρίτη του σεζόν στο «Στάμπφορντ Μπριτζ». Κακός οιωνός; Ισως, αφού αυτή είναι η τρίτη του χρονιά στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Οι Blancos έμειναν με μηδέν στα τρία για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια (!), αφού τελευταία φορά που είχε γίνει κάτι ανάλογο ήταν το 1973, όταν προπονητής ήταν ο Μιγκέλ Μουνιόθ.

Οι τρεις αγώνες χωρίς νίκη στο ξεκίνημα της σεζόν, ισοφάρισαν το χειρότερο σερί της Ρεάλ του Μουρίνιο, που ανάμεσα στον Απρίλιο και τον Μάιο του 2011 δεν είχε κερδίσει κανέναν από τους δύο αγώνες με την Μπαρτσελόνα, ούτε αυτόν με την Σαραγόσα. Επίσης, το αρνητικό ξεκίνημα των Μερένγκες στο πρωτάθλημα θύμισε 2001, αφού από τότε είχαν να ζήσουν κάτι ανάλογο οι οπαδοί της Ρεάλ, όταν στα δύο πρώτα ματς της Primera Division είχαν δει την ομάδα τους να χάνει από την Βαλένθια και να φέρνει ισοπαλία με την Μάλαγα.

Πέρα από το πλήγμα στο πρεστίζ αλλά και στον βαθμολογικό πίνακα, η Ρεάλ έχασε και δύο καλά σερί που είχε χτίσει τους τελευταίους μήνες. Ηταν η πρώτη ήττα μετά από 24 αγώνες πρωταθλήματος (καλύτερο σερί από το 1997) μετά την ήττα με 1-3 από την Μπαρτσελόνα στο «Μπερναμπέου» στις 10 Δεκεμβρίου του 2011 και η πρώτη εκτός έδρας μετά από 17 εξόδους από την Μαδρίτη (δεύτερο καλύτερο σερί ever) μετά την ήττα από την Λεβάντε (1-0) στις 18 Σεπτεμβρίου το 2011.


πηγή: gazzetta.gr