Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ικανοποιημένος ο Κοκότοβιτς

Ευχαριστημένος από την απόκτηση του Χρήστου Μελίσση εμφανίστηκε ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός του Πανσερραϊκού μίλησε για τον μετεγγραφικό σχεδιασμό των «λιονταριών», καθώς επίσης και για τους στόχους στο υπόλοιπο της σεζόν. Ο Κοκότοβιτς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:
Για την επιστροφή του Χρήστου Μελίσση: «Αληθεύει και μπορεί σήμερα να έχουμε νέα. Είναι ένας έμπειρος παίκτης με προσωπικότητα. Τέτοιους παίκτες θέλουμε, στην ομάδα. Μας λείπουν παίκτες με εμπειρία και παίκτες προσωπικότητας».
Για το πως πιστεύει ότι θα εξελιχθεί η ομάδα στον δεύτερο γύρο: «Εξαρτάται. Τώρα κάνουμε προσπάθειες να πάρουμε κάποιους παίκτες. Είχαμε πολλά προβλήματα γιατί κάποιοι βασικοί παίκτες, όπως είναι ο Βρούτσινα και ο Ντιόγο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν τους είχα στο ρόστερ. Η ομάδα όμως έδειξε ότι είναι στο σωστό δρόμο και προσπαθούμε να παίξουμε σωστό και ορθόδοξο ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει συναντήσει μέχρι τώρα στην ομάδα του: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την αρχή είναι ότι αργήσαμε να κάνουμε μεταγραφές. Πολλοί παίκτες ήρθαν τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου και ήταν λογικό ότι η ομάδα ήθελε κάποια παιχνίδια για να δέσει. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που χάναμε στα πρώτα παιχνίδια. Αυτή την στιγμή όμως, πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο σκοράρισμα. Δημιουργούμε ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν βάζουμε γκολ».
Για το αν ισχύει ότι ένας από τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας είναι ο Βιγιαλόμπος: «Τον θέλουμε. Είναι πολλά τα ονόματα, αλλά έχω επιλέξει κάποιους παίκτες. Μιλάω με τον πρόεδρο και πιστεύω ότι αυτές τις μέρες θα έχουμε νεότερα».
Για το αν τον προβληματίζει το φετινό πρωτάθλημα: «Δεν με προβληματίζει. Αντιθέτως αν δείτε την βαθμολογία, η διαφορά στις ομάδες που παλεύουν για Ευρώπη με αυτές που παλεύουν για να σωθούν είναι πολύ μικρή. Για παράδειγμα με δύο νίκες μπορεί να πας ψηλά και το αντίθετο με δύο ήττες. Δεν με φοβίζει καθόλου η βαθμολογία. Πιστεύω ότι όποια ομάδα κάνει σωστά επιλογές τον Ιανουάριο, δεν θα έχει πρόβλημα και θα φτάσει στον στόχο της».
Για το αν πιστεύει ότι ο δεύτερος γύρος θα ευνοήσει την ομάδα: «Πιστεύω ότι ο δεύτερος γύρος ευνοεί την ομάδα γιατί έχουμε οκτώ παιχνίδια στην έδρα μας. Αν κάνουμε τρεις μεταγραφές - σίγουρες λύσεις - και με τους παίκτες που ήδη έχουμε, η ομάδα έχει μεγάλες ελπίδες να φτάσει τον στόχο και να μείνει στην κατηγορία. Σε ορισμένα παιχνίδια ήμασταν πολύ άτυχοι. Η ομάδα θέλει ένα σκόρερ γιατί δημιουργεί ευκαιρίες αλλά δύσκολα σκοράρει».
Για το αν θεωρεί ότι ο Πάντελιτς είναι «τεμπέλης»: «Δεν θα έλεγα ότι είναι τεμπέλης. Είναι σκόρερ, είναι γκολτζής αλλά πιστεύω ότι και αυτός ήρθε αργά και είναι ένας από τους λόγους που που δεν είναι ακόμα έτοιμος. Θέλει χρόνο και υπομονή. Είναι πολύ καλός παίκτης και μυρίζει το γκολ. Μακάρι να είχα έναν παίκτη σαν τον Πάντελιτς στην ομάδα μου».
Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι πιο ενδιαφέρον από πέρσι. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις ομάδες. Είναι πολύ μικρές οι διαφορές που παλεύουν να μείνουν στην κατηγορία με αυτές που κυνηγούν την έξοδο στην Ευρώπη. Όποια ομάδα κάνει κατάλληλες και σωστές μεταγραφές θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσει στον στόχο της. Όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο φαβορί να πάρει τίτλο. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν, πιστεύω ότι έχουν έναν αξιόλογο προπονητή, έχουν το καλύτερο ρόστερ από τις ομάδες που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο φαβορί να πάρει το πρωτάθλημα».
Για το πως κρίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια: «Εγώ πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Είμαι ένας από τους προπονητές ο οποίος προτιμάει Έλληνες παίκτες, γιατί έχουν ταλέντο και θα έλεγα ότι είναι γεννημένοι για τον αθλητισμό. Δουλεύω πάντα με ταλέντα και προωθώ τα νέα παιδιά. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να προχωρήσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για το ότι έχει βγάλει παίκτες που τους θέλουν μεγάλες ομάδες: «Έχουμε πολλά ταλέντα, εκτός από αυτά που ακούγονται για τις μεγάλες ομάδες. Όπως είναι ο Ασλανίδης και ο Ανάκογλου που είναι 17 και 18 ετών αντίστοιχα. Στο μέλλον σίγουρα θα τους δώσω ευκαιρίες γιατί το αξίζουν. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ταλέντα αλλά θέλουν δουλειά. Δεν ξέρω για ποιον λόγο αλλά κάποιοι προπονητές μπορεί να φοβούνται να δώσουν ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά και να προτιμούν τους έμπειρους παίκτες. Εγώ όμως έτσι έμαθα να δουλεύω και έτσι θα συνεχίσω να δουλεύω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: