Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Καστίγιο: Δε με θέλουν

Αρνητική είναι η στάση του Ολυμπιακού στο ενδεχόμενο επιστροφής του Νέρι Καστίγιο. Αυτό υπογράμμισε ο ίδιος ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». Ο Καστίγιο τόνισε πως θέλει να επιστρέψει στο λιμάνι, όμως από την στιγμή που δεν υπάρχει η ίδια πρόθεση από την πλευρά των «ερυθρολεύκων», τότε θα στρέψει την προσοχή του σε άλλες προτάσεις. Αναλυτικά, ο Καστίγιο δήλωσε:
Για το πώς νιώθει όταν γυρίζει στην Ελλάδα: «Δεν είναι ανάγκη να έρθω στην Ελλάδα για να το καταλάβω αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι μόλις φτάσω εδώ το αισθάνομαι καλύτερα. Εδώ είναι η οικογένειά μου, ο αδελφός μου, οι φίλοι μου. Πέρασα πολλά στην Ελλάδα από τη στιγμή που ήρθα σε μικρή ηλικία».
Για την αγάπη που τρέφει για τον Ολυμπιακό: «Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα το αντίθετο! Έμεινα επτά χρόνια σε αυτήν την ομάδα και από μικρό παιδί που ήρθα πέρασα πολλά. Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω μπάλα και να κάνω καριέρα. Σε όλες μου τις συζητήσεις μιλάω με αγάπη για τον Ολυμπιακό και αυτό θα κάνω πάντα».
Για τα σενάρια επιστροφής του στο «Λιμάνι»: «Μακάρι να γινόταν αυτό και εγώ το ξέρεις ότι έχω κάνει τα πάντα για να επιστρέψω, αλλά έβρισκα την πόρτα κλειστή και αξεπέραστα προβλήματα. Η καρδιά μου είναι ανοιχτή γι' αυτήν την ομάδα. Θα ήταν ψέματα να έλεγα ότι δε με ενδιαφέρει, αλλά δεν θέλω να παρακαλάω κιόλας. Και τι δεν έκανα πέρυσι για να γυρίσω, όχι για τα λεφτά, αλλά για να παίξω μπάλα. Αισθάνομαι ότι δεν έφυγα ποτέ από τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να συνεχίσω τη ζωή μου, να δω τι θα κάνω. Τον τελευταίο καιρό έγιναν πολλά και ποτέ δεν κατάλαβα ποιο ήταν το εμπόδιο. Έτρεχα με τον αδερφό μου κάθε μέρα στα γραφεία και περιμέναμε να τελειώσει το θέμα, αλλά όλο συναντούσαμε εμπόδια και κάποιο πρόβλημα. Κάποια στιγμή απογοητεύτηκα και το πήρα απόφαση ότι δεν θα γίνει τίποτα».
Για το μεγάλο λάθος της μεταγραφής του στη Σαχτάρ: «Έγιναν πολλά πράγματα και μια μεταγραφή που δεν ήθελα ποτέ. Όσο περνάει ο καιρός το καταλαβαίνω καλύτερα. Έζησα περίεργες καταστάσεις. Στην αρχή και εγώ είπα ότι μπορεί να είναι και καλά στη Σαχτάρ, αλλά πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι ήταν ένα λάθος. Μου ήρθαν και πολλά πράγματα στραβά, έχασα τους γονείς μου και δεν ήμουν καλά. Ήταν μια περίοδος όλο εμπόδια και προβλήματα. Τα είχα χάσει και δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήθελα ποτέ να γίνει αυτό, αλλά ξέρουν όλοι ότι πιέστηκα για να πάω, γιατί ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε πολλά χρήματα. Μου είπαν ότι πρέπει να πάω και αναγκάστηκα να το κάνω, χωρίς να το θέλω. Στην αρχή έλεγα ότι θα είναι μια εμπειρία, αλλά μετά το σκέφτηκα καλύτερα και δεν ήθελα. Όμως το είχαν πάρει απόφαση. Έλεγα ότι μετά τον «Τζόλε» θα ήμουν εγώ και θα έμενα για πάντα στον Ολυμπιακό. Και ξαφνικά ήρθαν τα πάνω-κάτω».
Για την κατάσταση που επικρατούσε στη Σαχτάρ και την Ουκρανία: «Άσ' τα να πάνε. Ξέρεις πού τρελάθηκα; Πήγα στην πρώτη προπόνηση της Σαχτάρ και έρχεται ο Λουτσέσκου και μου λέει: «Δεν είσαι δική μου επιλογή, αλλά του προέδρου. Αυτός σε έφερε, όχι εγώ. Δεν μου κάνεις, εγώ ζήτησα τον Λουκαρέλι». Τρελάθηκα και δεν ήξερα τι να κάνω. Απογοητεύτηκα και από τις συνθήκες, γιατί η Ουκρανία είναι δύσκολη χώρα. Είχα άγχος και τίποτα δεν μου άρεσε. Αλλά έπρεπε να κάνω υπομονή, δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Ούτε καλή ψυχολογία είχα, ούτε τίποτα. Η γυναίκα μου ήταν να γεννήσει και δεν είχα γιατρό! Έτρεχα από εδώ και από εκεί. Κάποια στιγμή τρελάθηκα και είχα έρθει σε απόγνωση. Από όλη αυτή την ιστορία χαμένος είμαι εγώ, γιατί έμπλεξα σε κάτι που δεν ήθελα. Εντάξει, καταλαβαίνω ότι ο Ολυμπιακός είναι μία εταιρία και ήθελαν να πάρουν τα χρήματα από μια τόσο μεγάλη πρόταση, αλλά εγώ τι να κάνω που ήθελα να μείνω».
Για τα λάθη που έχει κάνει στη ζωή του: «Φυσικά και έχω κάνει λάθη και μάλιστα πολλά. Όμως ήμουν μικρός και δεν είχα το μυαλό που έπρεπε. Με έπιανε τρέλα μερικές φορές και έκανα πράγματα που τα μετάνιωσα. Τα σκέφτομαι τώρα και λέω τι βλακείες έχω κάνει, αλλά δεν υπάρχει υπάρχει άνθρωπος που δεν κάνει λάθη. Τώρα φυσικά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Υπάρχει οικογένεια, υπάρχουν άνθρωποι γύρω μου που με αγαπάνε και τα βλέπω πολύ διαφορετικά. Ζητάω συγγνώμη αν πείραξα κάποιους ανθρώπους με λόγια της στιγμής. Ξέρουν και στη διοίκηση ότι δεν έχω παράπονο και θα βρίσκονται πάντα στην καρδιά μου».
Για το τι τον έχει πειράξει από την πλευρά του Ολυμπιακού: «Κάποια στιγμή είδα την πόρτα κλειστή, ενώ εγώ ήθελα σα τρελός να επιστρέψω και να παίξω μπάλα. Ακόμα και δικά μου χρήματα ήθελα να βάλω για να γυρίσω. Πίστευα ότι κάποια στιγμή, όταν δεν ήμουν καλά, θα μου άνοιγαν την πόρτα, όπως γίνεται και σε άλλες ομάδες. Ο Ρονάλντο, ο Ρικέλμε γύρισαν στην πατρίδα τους και έπαιξαν στις ομάδες που ήθελαν. Και έλεγα γιατί εγώ δεν μπορώ; Εντάξει, δεν κρατάω κακία σε κανέναν,γ γιατί όσο περνούν τα χρόνια καταλαβαίνω πώς είναι η ζωή αλλά και ο χώρος του ποδόσφαίρου. Δεν μου αρέσει να κλαίγομαι και θέλω να τα βλέπω όλα καλά, έστω και δύσκολα, γιατί για μένα ήταν μια μεγάλη περιπέτεια, που όμως πλησιάζει προς το τέλος της».
Για το συμβολαιό του με τη Σαχτάρ: «Εντάξει, πέρασε ο καιρός, όχι όπως θα ήθελα, αλλά πλησιάζουμε προς το τέλος. Άντεξα πολλά και τώρα χρειάζεται λίγο ακόμα υπομονή. Θα παίξω από τον Φεβρουάριο στην Αμερική και μετά θα αποφασίσω τι θα κάνω. Θέλω να πάω σε μια ομάδα που θα είμαι καλά, αλλά και ήρεμος να παίξω την μπάλα μου και να είμαι ο Καστίγιο που θέλουν όλοι. Τώρα αν θα είναι ο Ολυμπιακός, μακάρι να γίνει αυτό, γιατί θα είναι το καλύτερο. Αν όχι, θα κοιτάξω να πάω κάπου καλά και να συνεχίσω την καριέρα μου, γιατί έχω να κάνω πολλά και κυρίως έχω όρεξη για ποδόσφαιρο.»
Για το αν κρατάει επαφές με τον Ζιοβάνι: «Έχουμε καιρό να μιλήσουμε, κάτι μήνες. Περίμενα να τον δω να παίζει στο φιλικό με τον Ζιντάν, αλλά δεν ήρθε. Χάρηκα πολύ γιατί είδα το παιχνίδι, όλα τα παιδιά που περάσαμε πολλά μαζί τα προηγούμενα χρόνια και ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Μακάρι να είχα παίξει και εγώ, γιατί η εμπειρία θα ήταν μεγάλη και η χαρά μου ακόμα μεγαλύτερη να παίξω μπροστά σε αυτόν τον κόσμο».
Για την αγάπη του «ερυθρόλευκου» κόσμου προς το πρόσωπό του: «Αυτό είναι το σίγουρο και το ξέρω καλά. Μου κάνει εντύπωση όταν βγαίνω έξω και συναντάω κόσμο ο τρόπος που μου μιλάνε και μου δείχνουν ότι δεν με έχουν ξεχάσει. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για εμένα, αφού έζησα πολλά. Αυτό με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο. Είναι από αυτά που μου έχουν λείψει πολύ αυτό το διάστημα, αλλά τι να κάνουμε, είπαμε, έτσι είναι η ζωή. Μερικές φορές δεν σου έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλεις. Δεν μου αρέσει να μοιρολατρώ, απλώς να βλέπω τη συνέχεια και τη ζωή που έχω μπροστά μου.»
Για το αν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα και ούτε έχω μιλήσει με κάποιον, γιατί και εγώ διάβασα κάποια πράγματα. Το τι θέλω το γνωρίζουν καλά στην ομάδα και ποια είναι η μεγάλη μου επιθυμία. Θα είναι ό, τι καλύτερο για μένα και θα αλλάξουν πολλά πράγματα, γιατί όπως είπα έχω αλλάξει και εγώ.»
Για τον φετινό Ολυμπιακό: «Έχω δει αρκετά παιχνίδια και μου αρέσει ο Ολυμπιακός που είναι μια νέα ομάδα και με πολλούς καλούς παίκτες. Νομίζω ότι δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα έτσι όπως είναι τα πράγματα, γιατί και καλύτερος είναι, αλλά και οι άλλες ομάδες δεν δείχνουν κάτι ιδιαίτερο. Χάνουν εύκολα βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός κερδίζει τα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη που είναι το πιο βασικό. Δεν μπορεί να το χάσει αυτό το πρωτάθλημα η ομάδα και ας απομένει ακόμα ένας γύρος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: