Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ διήρκησε 4 ώρες και κάτι…

Τον ατελείωτο έχουν οι αγώνες στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν πέρασαν ούτε έξι μήνες από τον επεισοδιακό, 4ωρο 4ο τελικό της περσινής Α1 και ένα άλλο ματς (ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός αυτή τη φορά) έγινε ...υπερπαραγωγή και διήρκησε 4 ώρες και δέκα λεπτά!
Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας διακόπηκε στο 27΄ μετά από αρκετές μικροδιακοπές και ενώ το σκορ ήταν 37-47 υπέρ των φιλοξενούμενων, επειδή αντικείμενο που έπεσε από την εξέδρα πέτυχε τον διαιτητή Χριστοδούλου στο πρόσωπο. Ο διαιτητής, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ζήτησε την εκκένωση του γηπέδου, ωστόσο περίπου 200 από τους 5000 οπαδούς που ήταν στις εξέδρες αρνήθηκαν να αποχωρήσουν. Οι διαβουλεύσεις κράτησαν περισσότερο από δύο ώρες, ενώ επιστρατεύτηκαν για να τους μεταπείσουν κατά σειρά ο προπονητής Σούλης Μαρκόπουλος, οι παίκτες του ΠΑΟΚ και όλοι οι διοικητικοί παράγοντες.
Τα… παρακάλια όμως δεν έπιασαν τόπο και έτσι στις 22.15 ανέλαβε δράση η Αστυνομία, η οποία τελικά και κατάφερε να βγάλει εκτός γηπέδου την πλειοψηφία των οπαδών. Στις 22.45 το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι, 2.5 ώρες δηλαδή μετά την προσωρινή διακοπή (20.15) με την παρουσία 40 οπαδών, οι οποίοι είχαν υποσχεθεί να είναι φρόνιμοι.

Για την ιστορία νικητής του ημιτελικού ήταν ο Ολυμπιακός, οποίος ήταν καλύτερος και στα δύο μέρη της αναμέτρησης και δίκαια επικράτησε με 60-79. Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό και απλά περιμένουν τη ρεβάνς εντός έδρας για τα τυπικά.

Ακολουθουν  όλα oσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της διακοπής:
Το σκορ ήταν 37-47 στο 27', ωστόσο ο «Δικέφαλος» είχε αρχίσει να… ροκανίζει την διαφορά.

Από τα αντικείμενα τραυματίστηκε στο κεφάλι ο διαιτητής Χριστοδούλου, ο οποίος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του γηπέδου.

Οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση του σταδίου και στις 20:45 ανακοινώθηκε και επίσημα από τα μεγάφωνα η απόφαση, η οποία όμως δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο.

Οι φίλαθλοι του «Δικεφάλου» δεν είναι διατεθειμένοι να αποχωρήσουν και αυτό το δηλώνουν και από τα συνθήματά τους. Η ομάδα του Ολυμπιακού πάντως, βρίσκεται ήδη στα αποδυτήρια.

Στις 21.00 ο Νίκος Σταυρόπουλος ζήτησε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν για να μην τιμωρηθεί η ομάδα και φαέινεται πως εισακούστηκε...

Στις 21.15 το γήπεδο έχει αδειάσει περίπου στο 90%, ωστόσο ακόμα υπάρχουν κάποιοι φίλοι των γηπεδούχων στις εξέδρες, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έχουν μπει μέσα στο παρκέ και δεν φεύγουν με τίποτα!

Στις 21.30 παραμένουν στο κλειστό περίπου 300 οπαδοί, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα και δεν φεύγουν. Πιθανή πλέον η οριστική διακοπή.

Περίπου ένα τέταρτο πριν τις 22.00, η Αστυνομία και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν... οδηγήσει τους περίπου 200 οπαδούς στα πάνω διαζώματα και προσπαθούν να πείσουν τους διαιτητές να βγουν από τα αποδυτήρια. Παράλληλα, ο Νίκος Σταυρόπουλος δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό: "Από τη μία παρακαλάμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο κι από την άλλη τον διώχνουμε"

Οι διαιτητές θέλουν να αποχωρήσουν όλοι οι φίλαθλοι για να μπουν και πάλι στο γήπεδο, όμως τα περίπου 100-150 άτομα δεν φεύγουν!

Ο Σούλης Μαρκόπουλος πάει στην κερκίδα να μιλήσει προσωπικά στους φιλάθλους. Σκαρφαλώνει τα κάγκελα και αποθεώνεται. Είναι η τελευταία προσπάθεια...

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε με τους οπαδούς, αυτοί τον χειροκρότησαν, ομως δεν θέλουν να φύγουν!

Στις 22.00 βγήκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και πήγαν και αυτοί στην εξέδρα. Παρακαλάνε τον κόσμο να τους αφήσει να παίξουν...

Παρά τις συζητήσεις οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν αποχώρησαν. Έτσι λοιπόν, η Αστυνομία αναλαμβάνει δράση για να τους βγάλει από το γήπεδο!

Στις 22.30 η πλειονότητα των φιλάθλων έφυγε από το γήπεδο, οι διαιτητές και οι δύο ομάδες επέστρεψαν και το ματς θα ξαναρχίσει. Στις κερκίδες θα βρίσκονται πλέον 40 οπαδοί, οι οποίοι όμως υποσχέθηκαν πως θα είναι ήσυχοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: