Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Στη λίστα ο Μανουέλ Κούρτο!!

Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικές ώρες από τη στιγμή που ο Μίτσελ, ο βασικός μεταγραφικός στόχος από την Ιβηρική χερσόνησο απομακρύνθηκε για τον Άρη (κέρδισε θέση στο ρόστερ της Μπενφίκα) και οι «κίτρινοι» στρέφουν την προσοχή τους σε μια άλλη περίπτωση ποδοσφαιριστή, πράγμα που αποδεικνύει ότι έχουν απλώσει πολύ τα δίχτυα τους στην πορτογαλική αγορά.

Ο λόγος για τον 26χρονο χαφ Μανουέλ Κούρτο που αποτελεί πλέον τον νούμερο ένα στόχο του Άρη από την Πορτογαλία. Οι άνθρωποι του Άρη συγκέντρωσαν πολλές πληροφορίες το τελευταίο χρονικό διάστημα για την περίπτωση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, ο οποίος προτάθηκε και βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες στη λίστα των «κίτρινων». Φαντάζει και είναι, μια περίπτωση αρκετά προσιτή για τον Άρη, στα οικονομικά δηλαδή μέτρα που έχουν θέσει οι «κίτρινοι» για τη νέα χρονιά.

Το προφίλ του

Ο Μανουέλ Χοσέ Λουζ Κορρέια Κούρτο είναι γεννημένος στις 9 Ιουλίου 1986 (σήμερα έχει γενέθλια) στην πόλη Τόρες Βέντρας της Πορτογαλίας. Έχει ύψος 1,86μ. και βάρος 80 κιλά. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στα τμήματα υποδομής της Μπενφίκα, όπου παρέμεινε για οκτώ χρόνια, αγωνιζόμενος ως επιθετικός. Ωστόσο όσο περνούσαν τα χρόνια, ο ποδοσφαιριστής «υποχωρούσε» σε πιο αμυντικές θέσεις. Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στις μικρές κατηγορίες της Πορτογαλίας (Εστρέλα Αμαδόρα, Τορένσε, Πινχαλνοβένσε, Ρίο Μαγιόρ), ο Κούρτο αποκτήθηκε από την Εστορίλ (ομάδα β? κατηγορίας), στην οποία παρέμεινε για τρία χρόνια, πραγματοποιώντας συνολικά 36 εμφανίσεις και πετυχαίνοντας 2 γκολ. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Μορεϊρένσε στην… χιλιοταλαιπωρημένη από τα οικονομικά προβλήματα Λεϊρία, μετρώντας 20 συμμετοχές και σημειώνοντας ένα τέρμα. Φέτος, επέστρεψε στο ρόστερ της Μορεϊρένσε, όμως σε συνεργασία με τον ατζέντη του αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και κάπως έτσι προτάθηκε στον Άρη, που είναι εμφανές ότι διαθέτει πλέον ένα δίκτυο συνεργασίας στη χώρα της Ιβηρικής, το οποίο ξεκίνησε με την παρουσία του Μανουέλ Μασάδο στη Θεσσαλονίκη στο δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς και συνεχίζεται…


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: