Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Κατέκτησε η Σπόρτινγκ το U.S. Cup!!

Στα πέναλτι με 3-2 επικράτησε η Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι των Σιάτλ Σάουντερς στον τελικό του U.S. Cup, ο οποίος ήταν μέτριος έως κακός.
Στο Κάνσας Σίτι, έδρα της Σπόρτινγκ, είχε προγραμματιστεί ο τελικός, αλλά η διαρκής βροχόπτωση καθυστέρησε την έναρξη κατά 43 λεπτά. Το παιχνίδι άρχισε, αλλά ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν πλέον στην κατάλληλη κατάσταση, κάτι που προκάλεσε… άθλιο παιχνίδι.
Ειδικά στο πρώτο 45λεπτο, οι παίκτες των δύο ομάδων απλά προσπαθούσαν να… επιβιώσουν. Ο Κέι Καμαρά είχε ένα δοκάρι, αλλά το υπόλοιπο ημίχρονο αναλώθηκε σε σκληρά μαρκαρίσματα και διαμαρτυρίες.
Μπορεί ο ρυθμός να μην ανταποκρίθηκε σε… επαγγελματικό αγώνα, αλλά σίγουρα το ματς περιείχε συγκινήσεις με τα δύο γκολ στο τέλος της κανονικής διάρκειας και την αποβολή στο 119ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Καμαρά άνοιξε το σκορ στο 85ο λεπτό με πέναλτι και ο Ζακ Σκοτ ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά. Ακολούθησε παράταση, στην οποία αποβλήθηκε ο Πατρίκ Γιανί με δεύτερη κίτρινη.
Στα πέναλτι, ο Έντι Τζόνσον, άλλοτε στράικερ του Άρη, ήταν ο τρίτος παίκτης των Σάουντερς, που αστόχησε. Έτσι η εύστοχη εκτέλεση του Πάουλο Ναγκαμούρο αποδείχθηκε νικητήρια, καθώς διαμόρφωσε το 3-2.
Αυτό ήταν το δεύτερο κύπελλο της Κάνσας Σίτι. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Σιάτλ απώλεσαν την ευκαιρία για τέταρτο συνεχόμενο, αλλά οι τρεις διαδοχικοί τίτλοι είναι ρεκόρ στην 99ετή ιστορία της διοργάνωσης.
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι: Νίλσεν, Μπέσλερ, Σίνοβιτς (101’ Χάρινγκτον), Ζούλιο Σέζαρ, Όλουμ, Μάιερς, Ναγκαμούρα, Εσπινόζα, Ζούσι, Μπάνμπερι (89’ Σαπόνγκ), Καμαρά.
Σιάτλ Σάουντερς: Γκσμπούρνινγκ, Ουρτάδο, Σκοτ, Ρόουζ (70’ Τίφερτ), Γιανί, Γκονζάλεζ, Κέισκεϊ (70’ Έβανς), Ροζάλες, Αλόνσο, Μοντέρο (106’ Μπαρτς), Τζόνσον.


πηγή: onsports.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: