Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Πάτρικ Γιανγκ, ο άνθρωπος του Σπανούλη!!

Από τον Κάιλ Χάινς και τον Τζόι Ντόρσεϊ, στον Μπράιαν Ντάνστον και τον Οθέλο Χάντερ και πλέον στον Πάτρικ Γιανγκ…
Γράφει ο Σπύρος Καβαλιεράτος
Πάτρικ Γιανγκ, ο άνθρωπος του Σπανούλη
Ο Ολυμπιακός έχει βρει τον τρόπο να διαλέγει σωστά τους λεγόμενους under size σέντερ και το νέο του μεταγραφικό απόκτημα, έχει όλα τα προσόντα για να ξεπεράσει κάθε ψηλό που φόρεσε τα ερυθρόλευκα την τελευταία τετραετία.
“Αυτός ο σέντερ πρέπει να έρθει στον Ολυμπιακό”, μου είπε ένας φίλος όταν πρωτοείδε τον Αμερικανό με τη φανέλα την Γαλατά, στο ξεκίνημά του στην Ευρωλίγκα. Οταν οι Τούρκοι άλλαξαν σχεδόν την μισή τους ομάδα, αλλά δεν συνάντησαν κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα, τουλάχιστον μέσα στη ρακέτα. Ο Γιανγκ κυριάρχησε απόλυτα, ήταν ένας εξολοθρευτής από την πρώτη κιόλας σεζόν του στην Ευρώπη. Πριν καν γίνει 23 ετών.
Ο Γιανγκ έχει όλα αυτά τα στοιχεία που χρειάζεται ο σύγχρονος σέντερ στην Ευρωλίγκα. Παίζει πάνω από τη στεφάνη, μπορεί να παίξει καλή άμυνα και σε ψηλούς, αλλά και στην περιφέρεια, παίρνει ριμπάουντ, κάνει κοψίματα. Εχει ικανότητα καλύτερη σε σχέση με τους Χάινς, Ντάντσον και Χάντερ στο σουτ, συνολικά είναι το καλύτερο πακέτο σέντερ που έχει εμφανιστεί στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια.
Εμοιαζε άλλωστε δύσκολο να φορέσει τα ερυθρόλευκα, όλοι οι δρόμοι του οδηγούσαν – κανονικά – στο ΝΒΑ. Αλλά ίσως το ύψος του δεν ταιριάζει για την άλλη άκρη του Ατλαντικού, μπορεί όμως να τον κάνει να κυριαρχήσει στην Ευρώπη. Γιατί με 2.06 στην Ευρωλίγκα ο σέντερ έχει τον κατάλληλο ύψος με βάση τη φιλοσοφία και το μπάσκετ που παίζεται εδώ, ενώ στο ΝΒΑ τα κορμιά είναι μεγαλύτερα.
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πήρε έναν παίκτη που μάλλον ελάχιστοι περίμεναν ότι μπορεί να φέρει στην Ελλάδα τη δεδομένη χρονική περίοδο και άφησε άφωνους τους Τούρκους, που έψαχναν να βρουν πώς και γιατί ο Γιανγκ άφησε τη χώρα τους για μια αγορά που θεωρητικά δεν έχει την ίδια δυναμική.
Μόνο που οι ερυθρόλευκοι δεν είναι μια ομάδα σαν όλες τις άλλες και μέσα σε όλα έχουν αποδείξει ότι δημιουργούν υπεραξίες. Αυτό σκέφτηκε και ο Γιανγκ, που στα 23 του έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε μια ομάδα που λειτουργεί ιδανικά μέσα κι έξω από το παρκέ και έτσι να βελτιώσει το παιχνίδι και την εικόνα του ακόμα περισσότερο. Ο Σπανούλης θέλει ακριβώς τέτοιους σέντερ στο πλάι του και χάρη σε αυτόν ο Χάινς και ο Ντάνστον αύξησαν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς…
Ο Γιανγκ, λοιπόν, έχει την… πρώτη ύλη για να ξεπεράσει τους προκατόχους του. Μειονέκτημά του είναι η απειρία του, είναι μόλις 23 ετών. Κατά τα άλλα στη θεωρία δεν υστερεί σε τίποτα, αντίθετα υπερτερεί σε σχέση με τους άλλους συμπατριώτες του. Βέβαια δεν επιβεβαιώνεται κάθε φορά η θεωρία και στην πράξη, όμως ο Ολυμπιακός έκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε… Πήρε τον καταλληλότερο παίκτη για να έχει συνέχεια και συνέπεια στο μπάσκετ που παίζει από τη σεζόν 2011-12 και μετά, με βασική αιχμή τον Βασίλη Σπανούλη. Μπορεί να γίνει και αυτός, ο άνθρωπος του αρχηγού… Οπως οι προηγούμενοι.

Πηγή:  www.superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: