Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Κοντονής: «Ναι βλέπω εκλογές»

Τη διεξαγωγή εκλογών μέσα στο επόμενο τρίμηνο «προέβλεψε» ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Κοντονής: «Ναι βλέπω εκλογές»

Σε σχετική ερώτηση που δέχθηκε για το εάν βλέπει να οδηγούμαστε σε εκλογές μέσα στο φθινόπωρο ανέφερε...

«Ναι... Αυτό εννοώ (βλέπω εκλογές) το επόμενο τρίμηνο. Αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας και μετά να δοθεί η δυνατότητα στο λαό να μιλήσει. Είναι προσωπική μου άποψη αλλά μετά από τις εξελίξεις που έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας στη Βουλή δεν υπάρχει άλλη λύση», τόνισε χαρακτηριστικά στους Μάκη Διόγο και Γιάννη Κυφωνίδη.

Ο Σταύρος Κοντονής αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο θα επηρεάσει η συμφωνία για νέο μνημόνιο τον ελληνικό αθλητικό υπογραμμίζοντας ότι αυτό που έχει γίνει είναι μια αναδιάταξη των κονδυλίων με τις ομοσπονδίες που είναι περισσότερο οργανωμένες με καλά αποτελέσματα.

Στο θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ ο υφυπουργός τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή μίλησαν καθαρά για το θέμα αυτό. Είχαμε πει ότι η υπόθεση πρέπει να λήξει με την έκβαση της αποφασης του ΣτΕ. Και το είχαμε πει χωρίς να ξέρουμε ποια θα είναι η αυτή. Όλοι θα την σεβαστούμε. Αυτή η απόφαση μιλά για το πρόβλημα και το επιλύει και έτσι από εδώ και πέρα δεν πρέπει να υπάρξει κάποια επιπλοκή», τόνισε.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Μάκη Διόγο και Γιάννη Κυφωνίδη:

-για την εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου:

«Από την πρώτη στιγμή που ψηφίστηκε ο νόμος είχα τονίσει ότι θα εφαρμοστεί και ότι η Κυβέρνηση δεν το έκανε για να πει κάτι πως το κάνει. Το σημαντικό είναι η εφαρμογή του. Και θέλω να πω ότι είμαι ικανοποιημένος γιατί θεωρώ ότι έχει γιατί θεωρό ότι έχει ξεκινήσει η διεργασία για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Έχουν γίνει συσκέψεις και πρόκειται να γίνει και διαγωνισμός».

-εάν επηρέασαν οι τελευταίες εξελίξεις:

«Εάν κάθε υπουργός έχει ένα πλάνο δουλειάς και συνέχειας των όσων έχει στο μυαλό του δεν αλλάζει κάτι. Φυσικά και μας απασχολούν τα άλλα σημαντικότερα ζητήματα».

-για τη συμφωνία με τους δανειστές:

«Η συμφωνία είναι δύσκολη γιατί υπάρχουν σε αυτή υφεσιακά μέτρα. Είναι μια συμφωνία που δημιουργεί προβλήματα αλλά έχει και θετικές παραμέτρους. Έχει δημοσιονομική προσαρμογή 1% ενώ οι άλλες είχαν πολύ περισσότερο. Είχαν το θέμα της επανεξέτασης της αναδιάρθρωσης του χρέους. Δεν λέω ότι θα πράγματα είναι εξαιρετικά αλλά θέλω να τονίσω ότι εμείς εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο και φτάσαμε στο σημείο έστω να πετύχουμε αυτά τα θετικά στοιχεία.
Πρέπει να γίνουν αυτά που συζητήθηκαν για να φτάσουμε στην αναδιάρθρωση. Το σημαντικό είναι το πρόγραμμα αυτό να το διαχειριστεί μια Κυβέρνηση της Αριστεράς. Μια που με ισοδύναμα μέτρα θα προσπαθήσει να ενισχύσει τους οικονομικά αδύναμους. Το σημαντικό είναι να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Εμείς θα το σταματήσουμε. Προσπαθούν να μας αποτρεψουν αλλά δεν θα το πετύχουν».

-για τις δημοσκοπήσεις:

«Δίνουν αυτή τη στιγμή ποσοστά άνετης αυτοδυναμίας. Αυτό σημαίνει ότι ο λαός εκτίμησε πως η Κυβέρνηση έκανε το παν να έχει και θετικά στοιχεία. Η Κυβέρνηση δεν ενέδωσε σε μνημόνια και πως την κρίσιμη στιγμή απευθύνθηκε στο λαό. Θα δείτε ότι το επόμενο διάστημα η στήριξη αυτή θα πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις».

Για το γήπεδο της ΑΕΚ:

«Ήμουν από την πρώτη στιγμή ο πρώτος που μίλησε καθαρά. Είχαμε πει ότι η υπόθεση πρέπει να λήξει με την έκβαση της απόφασης του ΣτΕ. Και το είχαμε πει χωρίς να ξέρουμε ποια θα είναι η απόφαση. Όλοι πρέπει να την σεβαστούμε. Αυτή η απόφαση μιλά για το πρόβλημα και το επιλύει και έτσι από εδώ και περά δεν πρέπει να υπάρξει καμία επιπλοκή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: