Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Αστόχησε με τον Εσιέν, αλλά θα είναι καλύτερος!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον Παναθηναϊκό που ετοιμάζει ενόψει Μπριζ ο Αναστασίου, μια ομάδα που μοιάζει καλύτερη χάρη στις τρεις άλλες μεταγραφές της.
Η αστοχία με τον Μίκαελ Εσιέν είναι προφανής. Δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις ο παρατηρητής για να αντιληφθεί ότι ο Παναθηναϊκός, στην προσπάθειά του να βάλει πολλή προσωπικότητα στο ρόστερ του, που ήταν ένα βασικό ζητούμενο ακριβώς επειδή αυτή ήταν μια έλλειψη που έκανε τη διαφορά στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, θόλωσε όταν βρήκε έναν παίκτη με τέτοιο πακέτο ποιότητας, εμπειρίας και προσωπικότητας να κυκλοφορεί σε τιμή ευκαιρίας. Σαν να σκέφτηκε ότι “όταν σου χαρίζουν γάιδαρο δεν τον κοιτάς στα δόντια”, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε όλες τις αναστολές και τους ενδοιασμούς που οφείλονταν στο γεγονός ότι είχε να παίξει σε επίσημο παιχνίδι από τον Μάρτιο και ότι έχει περάσει μια διετία από την εποχή που ο 32χρονος Γκανέζος είχε γεμάτες σεζόν και τον απέκτησε. Το σημερινό νέο για την ανάγκη να υποβληθεί σε επέμβαση για να απαλλαγεί από τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς είναι μια εξήγηση για αυτό που παρακολουθούσαν οι παρατηρητές των προπονήσεων από την πρώτη στιγμή του Εσιέν με την πράσινη φόρμα: έναν ποδοσφαιριστή σε κακή κατάσταση, ακατάλληλη για να μπει σε αγώνες.
ADVERTISEMENT
Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός σχεδιάστηκε βάσει ενός προϋπολογισμού ο οποίος θεωρεί δεδομένα τα έσοδα από την παρουσία τουλάχιστον στην φάση των ομίλων του Europa League, η αστοχία δεν είναι μικρή. Ναι, δεν τον απέκτησε για έναν μήνα αλλά για δύο χρόνια τον Εσιέν ο Παναθηναϊκός. Του προσέφερε όμως το μεγαλύτερο συμβόλαιο που θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα σηκώσει αυτή την εποχή ακριβώς επειδή είχε την προσμονή ή και απαίτηση να τον βοηθήσει με την προσωπικότητα και την εμπειρία του και να τον φτάσει μέχρι τουλάχιστον εκεί, την φάση των ομίλων του Europa League προκειμένου να μην γράψει οικονομική ζημιά η ΠΑΕ. Κάπως έτσι, δηλαδή αν κατάφερνε να τον βοηθήσει στην Ευρώπη θα έκανε, σύμφωνα με το σχέδιο, “απόσβεση” ο Εσιέν.
Οσο έξω έπεσε όμως με τον Εσιέν, τόσο μέσα μοιάζει να έχει πέσει – στη στιγμή – με τους άλλους ποδοσφαιριστές που απέκτησε ποντάροντας πάνω τους για να φτάσει τουλάχιστον μέχρι την φάση των ομίλων του Europa League αλλά και να αναβαθμίσει το παιχνίδι του όσο του ήταν αναγκαίο προκειμένου να έχουν βάση οι φιλοδοξίες για καλύτερη πορεία από την περσινή.
Ο Γενς Βέμερ του έχει ήδη δείξει του Παναθηναϊκού ότι στα παιχνίδια με την Μπριζ θα έχει καλύτερο δεξί μπακ συγκριτικά με πέρσι. Ο Γερμανός, που είχε μια αξιοπρεπή σεζόν πέρσι με την Πάντερμπορν έδωσε στα φιλικά την εντύπωση ότι ο Γιάννης Αναστασίου θα μπορεί να περιμένει από αυτόν τουλάχιστον όσα έπαιρνε από τον καλό Νάνο από την αριστερή πλευρά. Εχει ισορροπία ανάμεσα σε ανασταλτική και δημιουργική συμπεριφορά, έχει τακτική αντίληψη, είναι ένας αξιοπρεπής έως αξιόλογος ακραίος.
Ο Ρόμπιν Λουντ δείχνει πιο έτοιμος από όσο κανείς θα περίμενε από έναν 22χρονο Φιλανδό ποδοσφαιριστή στην πρώτη του φορά στο εξωτερικό. Αρχισε ήδη να βγάζει την ποιότητά του, αλλά και την δεδομένη ικανότητά του να βοηθήσει δημιουργικά και μεσοεπιθετικά τον Παναθηναϊκό όχι μόνο από την αριστερή πλευρά αλλά και από τον άξονα. Στην πρώτη εντύπωση ο Λουντ σε ψήνει ότι μπορεί από την αρχή να δώσει στον Παναθηναϊκό περισσότερα ακόμη και από όσα ο σύλλογος θα περίμενε να πάρει στο πρώτο εξάμηνό του.
Ο Σέρχιο Σάντσεθ έδειξε βαρύς το απόγευμα του Σαββάτου στην Λιβαδειά. Φυσιολογικά βαρύς όμως, δηλαδή όσο κανείς περιμένει ότι θα είναι στη δεδομένη στιγμή ένας 29χρονος ύψους 1.85 κεντρικός αμυντικός που από τις παραλίες, μετά από μια γεμάτη (με εξαίρεση τον καιρό που ήταν απών λόγω τραυματισμού) σεζόν πήγε κατευθείαν για προετοιμασία. Αυτός είναι στην πραγματικότητα το πιο σοβαρό στοίχημα που έχουν μπροστά τους ο Αναστασίου και οι συνεργάτες του ενόψει του πρώτου ματς με την Μπριζ: να προλάβουν να τον “ελαφρύνουν” και να τον φορμάρουν, διότι ο Ισπανός του είναι του Παναθηναϊκού παραπάνω από απαραίτητος, αλλά είναι και απαραίτητο αυτός να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και όχι να παίξει για να παίξει.
Με αυτούς τους τρεις “καινούργιους”, κι αν έχει όλους τους “εντεκαδάτους” της περσινής σεζόν και της προετοιμασίας στην διάθεσή του, ο Αναστασίου φτιάχνει μια ομάδα που, βάσει εικόνας, σε πείθει ότι θα είναι ικανή να πάρει στην πλάτη της την απαίτηση να αποκλείσει την Μπριζ. Κι αν αυτό συμβεί, δηλαδή αν ο Παναθηναϊκός φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα play offs του Champions League θα έχει αγοράσει την άνεση να παίξει χωρίς οικονομικό άγχος και να προκαλέσει την τύχη του για το “σεντόνι”, με τη σιγουριά του Europa League. Και θα έχει συγχρόνως αγοράσει χρόνο αναμονής μέχρι να γιάνει ο Εσιέν και να του κάνει την διαφορά που περιμένει στη διάρκεια της σεζόν. Ισως το πιο ασφαλές όμως σε αυτή την περίπτωση να ήταν να αποκτήσει ακόμη έναν ανασταλτικό μέσο, ώστε να μην αναγκάσει τον Αναστασίου στη διάρκεια της σεζόν να παίζει με αμυντικό χαφ τον Κουτρουμπή αν ο Γκανέζος αργήσει πολύ να ξαναγίνει Εσιέν.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: