Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«Βασίλισσα» ξανά δια… χειρός Γιουλ!

Κυπελλούχος Ισπανίας για 24η φορά στην ιστορία της στέφθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία με καλάθι του Γιούλ στην εκπνοή, νίκησε 77-76 τη Μπαρτσελόνα στον τελικό του Final 8, που φιλοξενήθηκε στη Μάλαγα.

«Βασίλισσα» ξανά δια… χειρός Γιουλ
Στον θρόνο της, μετά από έναν χρόνο απουσίας, επέστρεψε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η «βασίλισσα», μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό, που κρίθηκε με καλάθι του Γιούλ στην εκπνοή, νίκησε 77-76 τη Μπαρτσελόνα και στέφθηκε κυπελλούχος Ισπανίας για 24η φορά στην ιστορία της. Πλέον, είναι πολυνίκης του θεσμού, αφήνοντας την «αιώνια» αντίπαλο της στα 23 τρόπαια.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Ρούντι Φερνάντεθ και Νίκολα Μίροτιτς, που σημείωσαν από 19 και 17 πόντους αντίστοιχα. Ο δεύτερος είχε και 11 ριμπάουντ και αυτός ήταν ο λόγος που ψηφίστηκε και MVP του τελικού. Ο Γιάννης Μπουρούσης, που πανηγύρισε το δεύτερο τρόπαιό του στην Ισπανία, μετά το Σούπερ Καπ, είχε 2 πόντους και 6 ριμπάουντ. Από πλευράς ηττημένων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μαρσελίνο Χουέρτας με 15 και ακολούθησε ο Άντε Τόμιτς με 14. Ο Κώστας Παπανικολάου είχε 2 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Το ματς

Η «Μπάρτσα» ξεκίνησε το παιχνίδι με Χουέρτας, Ναβάρο, Παπανικολάου, Λόρμπεκ, Τόμιτς και η Ρεάλ με τους Φερνάντες, Μίροτιτς, Ντάρντεν, Γιούλ, Μπουρούση. Η «βασίλισσα» είχε στα πρώτα λεπτά τον έλεγχο και πήρε ένα μικρό προβάδισμα 10-6 στο 5ο λεπτό, αλλά οι «μπλαουγκράνα» με όπλο την άμυνα και καλύτερες επιλογές στην επίθεση, αντεπιτέθηκε και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενη 17-16. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες «χαλάρωσαν» στην άμυνα, με αποτέλεσμα να μπουν πιο εύκολα καλάθια και το επιμέρους σκορ της περιόδου να είναι 25-22. Το πρώτο εικοσάλεπτο «έκλεισε», με τη Μπαρτσελόνα να προηγείται με 42-38. Το… κουπί στο σκοράρισμα για την ομάδα του Πασκουάλ τραβούσε ο Τόμιτς, που είχε 12 πόντους, ενώ για την ομάδα του Λάσο, πρώτοι σκόρερ ήταν οι Φερνάντες και Μίροτιτς με 9.

Με προσωπικό σόου του Ρούντι Φερνάντες, που πέτυχε οχτώ πόντους, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέκτησε την πρωτοπορία και πήρε διαφορά τεσσάρων πόντων (49-53) στο 25ο λεπτό. Η Μπαρτσελόνα είχε… απαντήσεις με τον Χουέρτας, ο οποίος έφτασε τους 11 πόντους και έφερε το ματς στα ίσια (53-53) στο 27’. Καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, βρήκε τη «βασίλισσα» να προηγείται με βραχεία κεφαλή (59-60). Οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, αλλά τα καλάθια έμπαιναν με το σταγονόμετρο. Όλα αυτά μέχρι το 37ο λεπτό, καθώς με τρίποντο του Μίροτιτς, η Ρεάλ ξέφυγε με επτά πόντους (64-71). Παρ’ όλα αυτά, το φινάλε ήταν συγκλονιστικό. Η Μπαρτσελόνα έκανε την απέλπιδα προσπάθεια και κατάφερε όχι μόνο να «ψαλιδίσει» τη διαφορά, αλλά με καλάθι και φάουλ του Όλεσον 20’’ πριν το τέλος, πήρε και προβάδισμα με 76-75. Όμως, η τελευταία λέξη ανήκε στη Ρεάλ, η οποία με καλάθι του Γιούλ στην εκπνοή, πήρε τη μεγάλη νίκη με τελικό σκορ 77-76, αφού ο Τόμιτς αστόχησε στο τελευταίο σουτ για τη Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 42-38, 59-60, 76-77

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Χουέρτας 15 (8 ασ.), Ναβάρο 5, Όλεσον 11, Παπανικολάου 2, Ντόρσεϊ 7, Λόρμπεκ 8, Νάχμπαρ 7, Τόμιτς 14 (9 ριμπ.), Σάδα, Αμπρίνες 7, Τοντόροβιτς, Πούλεν

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ροντρίγκεθ 8, Γιούλ 9, Κάρολ 2, Φερνάντεθ 19 (3 ριμπ., 3 ασ.), Ντάρντεν 2, Ρέγες 9 (6 ριμπ.), Μίροτιτς 17 (11 ριμπ.), Μπουρούσης 2 (6 ριμπ.), Σλότερ 4, Ντρέιπερ 5, Ντίεθ, Μεχρί Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: