Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Το Βατερλό του Χιουμπ!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο blog του για τον τραγικό ΠΑΟΚ της Λεωφόρου και κάνει λόγο για... τακτικό Βατερλό από τον Στέφενς!
Ο ΠΑΟΚ πήγε να παίξει στη Λεωφόρο πάλι αδιάβαστος, σε ένα τακτικό Βατερλό του Χιουμπ Στέφενς ο οποίος συνεχίζει να μη βρίσκει τρόπους για να διαχειριστεί το ρόστερ του.
Επειδή δε μου αρέσουν οι γενικότητες, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο σε όσους βλέπουν ποδόσφαιρο πως η επιλογή του Αναστασίου να παίξει με ρόμβο και να γεμίσει τον άξονα, δόθηκε από αυτή του Στέφενς που δεν έβαλε καλούς δημιουργικά ακραίους αλλά τους Σαλπιγγίδη – Νίνη.
Ο Αναστασίου δεν χρειάζεται να στείλει καμία βοήθεια στις πλευρές του, φορτώνει τον άξονα με παίκτη παραπάνω και αφού γλιτώνουμε ένα ημίχρονο χάρις στον Γλύκο, βγάζει τον Κάτσε για να βάλει τον Λάζαρ που έκανε τα ίδια και χειρότερα. Κάτι που προφανώς σημαίνει πως δεν κατάλαβε τι γινόταν στο γήπεδο.
Από την άλλη, ήταν ξεκάθαρη η καλύτερη φυσική κατάσταση του Παναθηναϊκού κυρίως στο κομμάτι της εκρηκτικότητας, εκεί όπου οι παίκτες του Αναστασίου ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση για αυτό και πρέσαραν με λύσα για 70 λεπτά.
Ο Παναθηναίκός κέρδισε δίκαια γιατί είχε καλύτερη τακτική προσέγγιση στον αγώνα, καλύτερη φυσική κατάσταση και ψυχή.
Το τελικό 2-1 αποτελεί μαγική εικόνα του αγώνα και γελάω με την τοποθέτηση του Στέφενς στο τέλος του αγώνα στη Νόβα και το υπονοούμενο που άφησε για τον διαιτητή.
Όχι πως ο Στυλιάρας δεν έδωσε πατήματα, αλλά πως βγαίνεις και μιλάς για αυτόν μετά από ένα τέτοιο Βατερλό;
Πάμε και στα πρόσωπα. Αδιανόητη η αγωνιστική συμπεριφορά Κατσουράνη και Νίνη. Δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο και η συμπεριφορά τους στοίχησε. Θα μπορούσα να πω για Μαντούρο και Κάτσε, αλλά είναι τόσο φανερό το τακτικό λάθος του Στέφενς που δεν μπορώ να πω τίποτα.
Ο Νάτχο, όαση όποτε έπαιρνε τη μπάλα, όμως σπάνια. Και εκεί μπορεί να γυρίσει ως τρίτος στη μεσαία γραμμή, ως 8άρι, κάποια μέτρα πιο κάτω από το πρώτο ημίχρονο για να σπάσει το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού, όμως ο Στέφενς μάλλον ήταν αλλού.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει ισορροπία, όμως όχι δεν τα κατάφερε μόνο, έχασε και τα καλά του στοιχεία.
Η δύσκολη σειρά αγώνων ξεκίνησε τραγικά. Ευτυχώς που έχουμε καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα κυπέλλου. Τρίπολη να πάω ή δεν θα δω φάση πάλι;
Και τέλος, πάμε να πιάσουμε λίγο τη διοίκηση. Θα βγείτε να μιλήσετε ποτέ για αυτό που βλέπουμε; Για τις διακυμάνσεις της ομάδας από τα εντός στα εκτός; Για τους αγωνιστικούς στόχους που υπάρχουν; Άσε τα κύπελλα και τα πλέι οφ. Που βαδίζουμε θα μάθουμε ποτέ; Πιστεύετε σε αυτό που χτίζετε;
Από σήμερα το απόγευμα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το δικαίωμα να πιστεύει πως μπορεί να πετύχει την πρωτιά στα πλέι οφ.
Λίγο νωρίτερα, ο Ατρόμητος ήταν εξίσου – και περισσότερο – πειστικός όταν κατάφερε να σκοράρει τρις και να νικήσει τον Αστέρα με παίκτη λιγότερο, λόγω της μυστήρια αποβολής του Φυτανίδη.
Στους δύο πόντους μας έχει ο Ατρόμητος. Για όσους κοιτάνε τη βαθμολογία προς τα πάνω το γράφω.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: