Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ο χρήσιμος Πέρκινς με τα …πόδια ποδοσφαιριστή!

Να, λοιπόν, που ολοκληρώθηκε το θέμα του αντί-Μάντζαρη στον Ολυμπιακό με την απόκτηση του Ντορόν Πέρκινς.

Ο χρήσιμος Πέρκινς με τα …πόδια ποδοσφαιριστή
Ο 30χρονος γκαρντ πήρε το χρίσμα από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αναμένεται το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα και ο κόσμος των πρωταθλητών Ευρώπης περιμένει με ανυπομονησία να δει τι ψάρια μπορεί να πιάσει ο πρώην παίκτης της Μακάμπι και της Καντού.

του Τόλη Κοτζιά 

Αν περιμένει έναν παίκτη τύπου Σπανούλη, θα απογοητευτεί. Αν περιμένει κάτι σαν τον Μάντζαρη, τότε θα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση. Το θέμα είναι ότι ο Μπαρτζώκας, ο καθ’ ύλην υπεύθυνος και ενδιαφερόμενος, κατέληξε στον Πέρκινς για τους εξής λόγους:
Α) Δεν ήθελε έναν παίκτη, που θα μπερδέψει τους υπόλοιπους γκαρντ και κατ’ επέκταση όλη την ομάδα. Ο Πέρκινς είναι ένας παίκτης-ομάδας, ένας παίκτης, που θα τα δώσει όλα στην άμυνα, που θα πηδήξει στα ριμπάουντ, που θα θυσιαστεί για τον συμπαίκτη του. Στο επιθετικό κομμάτι θα δώσει λύσεις όταν πρέπει, όχι, όμως, τόσο με το μακρινό του σουτ. Σε αυτό το κομμάτι, του μακρινού σουτ, δεν είναι τόσο αποδοτικός.
Β) Ηθελε έναν παίκτη με ευρωπαϊκή εμπειρία. «Και τότε πώς και ήθελε τον Σέλβιν Μακ, που δεν έχει παίξει ποτέ στην Ευρώπη;» θα πουν πολλοί και δεν θα έχουν άδικο. Ο Μακ ήταν η εξαίρεση, αφού άρεσε πολύ στους Πειραιώτες. Οι υπόλοιποι στόχοι, όμως, είτε παίζουν στην Ευρώπη (Χοτζ), είτε έχουν περάσει από τα μέρη μας (Πάργκο, Κουίν, Σινγκλετέρι).
Γ) Ηθελε έναν παίκτη, που να έρχεται άμεσα. Αν είχε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο (λήγει την Τετάρτη η προθεσμία για την Ευρωλίγκα), τότε ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να πήγαινε σε άλλη περίπτωση. Ο Πέρκινς, όμως, ερχόταν αμέσως και αυτό ήταν ένα από τα προτερήματά του. Το βασικό, όμως, είναι, όπως προαναφέραμε, ότι πρόκειται για παίκτη-ομάδας, για γκαρντ, που δεν θα διαταράξει τις ισορροπίες του Ολυμπιακού. Και με μεγάλη θητεία στην Ευρώπη.
«Να τον πάρουμε και για μπακ στην ποδοσφαιρική ομάδα» μου είπε χαριτολογώντας ένας φίλος του Ολυμπιακού στο Facebook, με αφορμή ότι τα πόδια του Πέρκινς παραπέμπουν σε ποδοσφαιριστή. Με ρώτησε επίσης αν τα πόδια του Αμερικάνου βαστάνε με δεδομένο ότι πριν από δύο χρόνια είχε τραυματιστεί σοβαρά. Η απάντηση βρίσκεται στους χρόνους του Πέρκινς, από την στιγμή, που μετά τον τραυματισμό τόσο στην Καντού όσο και στην ουκρανική Ντόνετσκ είχε μεγάλη συμμετοχή. Όσον αφορά στον τελευταίο του σταθμό, στην Κίνα, είχε 32. 4 λεπτά συμμετοχής. Και αν στην Κίνα το πρωτάθλημα είναι χαλαρό, σε Ουκρανία και Ιταλία κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Κλείνοντας και σχολιάζοντας αυτό, που έλεγαν ορισμένοι, ότι ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να πάρει γκαρντ, μάλλον αγνοούν εκτός των άλλων την λέξη τραυματισμός. Αύριο λήγει η προθεσμία της Ευρωλίγκας και μέχρι το τέλος αυτής δεν μπορείς να κάνει μεταγραφή. Αν, λοιπόν, δεν έπαιρνε τον Πέρκινς (τον όποιο Πέρκινς) και χτυπούσε κάποιος από τους βασικούς γκαρντ από κει και πέρα, τι θα γινόταν; Αλλωστε ο Ολυμπιακός είχε έναν ακόμη γκαρντ, τον άτυχο Μάντζαρη, οπότε δεν θα μπορούσε να συνεχίσει για την υλοποίηση των μεγάλων του στόχων με έναν λιγότερο περιφερειακό. Κάτι τέτοιο θα ισοδυναμούσε με μπασκετικό έγκλημα.

πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: