Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Άργησε αλλά τα κατάφερε η Γιουνάιτεντ!!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάστηκε περισσότερη από μια ώρα αγώνα για να κάμψει την αντίσταση της Ρέντινγκ στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά τα κατάφερε με το 2-1, που τη στέλνει στους «8» του Κυπέλλου.

Άργησε αλλά τα κατάφερε η Γιουνάιτεντ (video)
Έτοιμοι για... ντέρμπι οι «κόκκινοι διάβολοι», αφού μετά τη νίκη (2-1) επί της Ρέντινγκ, περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Μίντλεσμπρο - Τσέλσι.

Ορεξάτοι ήταν οι ποδοσφαιριστές του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, ωστόσο, πότε ο Φεντέριτσι και πότε η άμυνα των «royals», δεν τους επέτρεπαν να σκοράρουν. Τελικά το έκαναν ο Νάνι (69’) και ο Ερνάντες στο 71ο λεπτό.

Η ομάδα του ΜακΝτέρμοτ, κατάφερε μονάχα να μειώσει στο 81’ με κοντινό πλασέ απ’ τον ΜακΆναφ.

Τραυματίας με πρόβλημα στον δεξί αστράγαλο, αποχώρησε στο 40ο λεπτό του αγώνα ο Φιλ Τζόουνς.

Το ματς:

Η υπεροχή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε εμφανής από το πρώτο λεπτό. Έστω και με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον προσπάθησε να «χτυπήσει» ευθύς εξ αρχής. Στο 2ο λεπτό, οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν τριπλή ευκαιρία με σουτ από τους Ερνάντες, Γουέλμπεκ και κεφαλιά από τον Βαλένσια. Λίγο αργότερα, ο Γουέλμπεκ είδε τον Φεντέριτσι να αποκρούσει με τα πόδια και η πίεση από πλευράς γηπεδούχων, συνεχίστηκε. Η καλύτερη στιγμή για τη Γιουνάιτεντ, ήρθε στο 23ο λεπτό, με τον Κλέβερλι αρχικά να σουτάρει από μακριά, τον Φεντέριτσι να αποκρούει και τον Γιάνγκ, από «ριμπάουντ» με υπερβολική σιγουριά να βλέπει τον αντίπαλο γκολκίπερ να του λέει «όχι». Η Ρέντινγκ προσπαθούσε να ισορροπήσει την κατάσταση, κέρδισε μέτρα, πήρε την κατοχή της μπάλας, αλλά απείλησε τον Ντε Χέα στο 45ο λεπτό με το αριστερό σουτ του Λε Φοντρ. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, η Γιουνάιτεντ είχε δοκάρι σε καταπληκτικό δεξί σουτ του Νάνι.

Οι παίκτες του Φέργκιουσον είχαν την άνεση να αναπτύξουν το παιχνίδι τους στον αγωνιστικό χώρο του «Ολντ Τράφορντ», αλλά η Ρέντινγκ έκλεινε όλους τους χώρους και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Φεντέριτσι. Ακόμα και οι στημένες φάσεις περνούσαν ανεκμετάλλευτες για τη Γιουνάιτεντ, που έπρεπε να βρει τρόπο ώστε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε γκολ. Στο 60ο λεπτό, ο Χαντ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή μπαλιά που έφυγε από κόντρα στον Μόρισον, ενώ στο 61’, ο Άντερσον σούταρε δυνατά με το δεξί, για να κρατήσει και πάλι το «μηδέν» ο Φεντέριτσι. Στο 65’ ήρθε κι άλλο καλό σουτ, από το αριστερό πόδι του Νάνι που πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ο Πορτογάλος, όμως, βρήκε τελικά το δρόμο για τα δίχτυα στο 69ο λεπτό, από ασίστ του Βαλένσια, για να επιβραβευτεί για τις προσπάθειές του. Οι «royals» προσπάθησαν να απαντήσουν, όμως το δυνατό σουτ του Λε Φοντρ βρήκε τον Ντε Χέα σε ετοιμότητα και στο 72’, ο Ερνάντες με κεφαλιά έκανε το 2-0, τελειώνοντας το ματς. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 81ο λεπτό με τον ΜακΆναφ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Τζόουνς (42’ Νάνι), Σμόλινγκ, Βίντιτς, Μπίτνερ, Βαλένσια, Άντερσον (86’ Κάρικ), Γιάνγκ (64’ Φαν Πέρσι), Κλέβερλι, Ερνάντες, Γουέλμπεκ

Ρέντινγκ: Φεντέριτσι, Σόρεϊ, Μαριάπα, Μόρισον, Κέλι, Κάρακαν, Λέιερτγουντ (63’ Γκάθρι), ΜακΆναφ, Λε Φοντρ, Χαντ, ΜακΚλίρι (70’ Ρόμπσον – Κανού)

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: