Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Από πλάγιο πέναλτι και από κόρνερ οφσάιντ!

O Τσάρλυ γράφει στο sport-fm.gr για την κατρακύλα του Παναθηναϊκού.

Από πλάγιο πέναλτι και από κόρνερ οφσάιντ
Χαίρετε κύριοι,

Μιλάμε για συνονθύλευμα. Μετά από ακόμα μια άθλια, στα όρια της εξευτελιστικής, εμφάνισης ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα από τον Άρη και πλέον καλείται να παίξει με τον ΟΦΗ αγώνα για τη σωτηρία του. Αυτά που είδαμε στο Βικελίδης ξεπερνάνε κάθε φαντασία. Οι παίκτες του Φάμπρι έκαναν από πλάγιο πέναλτι και από κόρνερ οφσάιντ.

Η εικόνα που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο Βικελίδης αποτελεί ντροπή για την ιστορία του συλλόγου. Ο μεγάλος υπεύθυνος είναι ο Αλαφούζος. Διοικεί αλαζονικά ένας άνθρωπος που ζήτησε από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να βάλει το χέρι στην τσέπη. Παρότι κάνει κουμάντο με τα λεφτά άλλων, φέρεται σε έναν χώρο που δεν τον γνωρίζει ως ηγεμόνας και παίρνει αποφάσεις καταστροφικές για τον σύλλογο.

Αυτά όμως είναι χιλιοειπωμένα, απλά είναι αναγκαστικό να γραφτούν γιατί σε κάθε παιχνίδι του Παναθηναϊκού βλέπουμε φωτογραφία στο γήπεδο τα εγκλήματα που έχει κάνει η διοίκηση Αλαφούζου. Ο Παναθηναϊκός στο Βικελίδης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του με δύο μόλις Έλληνες ποδοσφαιριστές στην βασική ενδεκάδα.

Προσέξτε, τη χρονιά που έχουν χαθεί όλα και το μόνο που έμενε ήταν να γίνει ανανέωση και δουλειά για τα επόμενα χρόνια, η διοίκηση Αλαφούζου αποφάσισε να διώξει τον Ρότσα που είχε αναλάβει το συγκεκριμένο εγχείρημα και να δώσει τα κλειδιά σε μάνατζερ του Φερέιρα. Ο Βάρελα έφερε σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο, προπονητή τον Φάμπρι και για ποδοσφαιριστές τους Κασιγιάμα, Εσπάρθα, Κάιπερ.

Θυμίζω πως ο Ρότσα, το μικρό διάστημα που δούλεψε στον Παναθηναϊκό, είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να ενταχθούν σταδιακά παιδιά από την Ακαδημία στην πρώτη ομάδα και να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές από το εγχώριο πρωτάθλημα που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα το σύλλογο.

Στις 29 Νοεμβρίου στον αγώνα κυπέλλου με την Προοδευτική ο Ρότσα χρησιμοποίησε 12 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Πενήντα μέρες αργότερα οι Μαυρίας, Τριανταφυλόπουλος που είναι το παρόν και το μέλλον του συλλόγου, ξανάγιναν αναπληρωματικοί και στη θέση τους παίζουν ο Πίντο και ο Εσπάρθα. Πλάκα είχε που μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη δέχτηκε και θετικά σχόλια ο Εσπάρθα.

Μιλάμε για ποδοσφαιριστή που δεν υπολογιζόταν στην Ουέσκα και βρέθηκαν κάποιοι που προσπάθησαν εν μια νυχτί να τον χρίσουν βασικό στον Παναθηναϊκό. Στο Βικελίδης όπως ήταν φυσικό εκτέθηκε. Δεν θυμάμαι να έχει παίξει αντίπαλο εξτρέμ τόσο εύκολα ο Ψυχωγιός στο φετινό πρωτάθλημα.

Είναι απίστευτο αλλά οι άνθρωποι έβγαλαν τον Μαυρία από τη βασική ενδεκάδα για να κάνουν βασικό τον Εσπάρθα. Τα πράγματα πλέον είναι οριακά και πρέπει να πρυτανέψει η λογική. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να λειτουργεί έτσι ο σύλλογος. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται μετά από αυτήν την εμφάνιση ανέκδοτο η επόμενη ημέρα να βρίσκει τον Φάμπρι στην Παιανία.

Ούτε φυσικά είναι δυνατόν τον αντικαταστάτη να τον επιλέξει ο ίδιος άνθρωπος που τον διάλεξε και να συνεχίσει να φέρνει ποδοσφαιριστές στην Παιανία αυτός που έχει φέρει τους Σο, Πίντο, Κασιγιάμα, Εσπάρθα, Κάιπερ. Επιτέλους πρέπει κάπου εδώ να μπει ένα τέλος. Ο σύλλογος έχει βρει τον πάτο του και επιτέλους κάποιος πρέπει να πει κατάμουτρα στον Αλαφούζο πως με τον τρόπο που διοικεί σύλλογο του κάνει τεράστια ζημιά.

Πριν είναι αργά πρέπει μέχρι το καλοκαίρι να αναλάβει την ομάδα κάποιος από την Παιανία και να ξαναβάλει τον Παναθηναϊκό στη λογική που πήγε να επιβάλει ο Ρότσα. Δηλαδή σταδιακή ελληνοποίηση του ρόστερ, μονιμοποίηση στο κέντρο της άμυνας του Τραντιαφυλόπουλου, να ξαναδοθεί μόνιμα ο ρόλος δεξί εξτρέμ στον Μαυρία και να σταματήσει το ανέκδοτο με τους Σο, Κασιγιάμα και τους άλλους περίεργους που έχει μαζέψει στον Παναθηναϊκό ο Βαρέλα.

Έχει πλάκα που πολλοί θέλουν να περάσουν τον Σο, σαν χρήσιμο ποδοσφαιριστή. Μιλάμε για έναν χαφ με σώμα παλαιστή που πολλές φορές μοιάζει λες και τον ελέγχει κάποιος με τζόιστικ και τος έχει κολλήσει το κουμπί του σουτ. Θα ήταν ενδιαφέρον να φτιαχτεί στο youtube ένα βίντεο με επιλεγμένα μερικά από τα τσαρούχια του Σο.

Καλό θα ήταν οι λίγοι που στηρίζουν τον Αλαφούζο να σταματήσουν να πιστεύουν πως έχουν πετύχει το στόχο τους μόνο και μόνο επειδή πήραν την ομάδα από τα χέρια του Τζίγκερ. Ακόμα και να τα έχουν όντως καταφέρει, τους ενημερώνω πως ούτε στις πιο άσχημες μέρες του Βαρδινογιάννη, ούτε όταν κουμάντο έκανε η περίεργη ομάδα που όριζε το ποιοι θα καθόταν πάνω από τον πάγκο και έδινε γραμμή για το ποιοι θα παίρνουν χειροκροτήματα και ποιοι θα αποδοκιμάζονται, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τόσο άθλια εικόνα.

Θα πρέπει επιτέλους να κάνουν την αυτοκριτική τους όσοι έχουν βάλει το χέρι τους ο Παναθηναϊκός να έχει αυτό το άθλιο ρόστερ και να βρίσκεται την 22η αγωνιστική 6 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού πετυχαίνοντας να μοιάζει πλέον με ανέκδοτο η υπεράσπιση από τον Παναθηναϊκό της προσφυγής κατά της αναδιάρθρωσης. Να κάνουν αυτοκριτική και να πάρουν επιτέλους αποφάσεις, οι οποίες δεν θα προσβάλουν ούτε το σύλλογο ούτε την κοινή λογική. Η ντροπή ο διασυρμός του Παναθηναϊκού πρέπει να τελειώσει κάπου εδώ.

Χαιρετώ



πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: