Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

«Η δύναμη του συνόλου έφερε τη νίκη»

Η συνολική και όχι η ατομική απόδοση των παικτών της Φιορεντίνα ήταν το κλειδί της νίκης με 4-1 επί της Ίντερ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι μετά το τέλος του ματς.

«Η δύναμη του συνόλου έφερε τη νίκη»
Ήταν ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν κοινούς στόχους. Η Φιορεντίνα κατάφερε, παίζοντας εξαιρετικά, να επικρατήσει με άνεση επί της Ίντερ, κάτι που δείχνει το τελικό 4-1 και να κάνει ένα βήμα προς της έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.

Από τους κορυφαίους της αναμέτρησης ήταν ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι, ο οποίος, όμως, εξήρε τη συνολική απόδοση της Φιορεντίνα, μιλώντας στο συνδρομητικό «Sky» μετά το τέλος του ματς. «Η ατομική απόδοση δεν παίζει μεγάλο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Θα μπορούσε κάποιος να παίξει εκπληκτικά και να μην καταφέρει να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Αυτό που είχε αξία σήμερα ήταν η συνολική απόδοση της ομάδας. Όλα τα παιδιά έπαιξαν εξαιρετικά και έδειξαν πως έχουν πολλές δυνατότητες. Τη νίκη την έδωσε η δύναμη του συνόλου και όχι οι ατομικές αρετές», τόνισε ο διεθνής μέσος.

Ο ίδιος, πάντως, ήταν από τους καλύτερους. «Η αλήθεια είναι πως έμεινα ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Παίξαμε με 5 στο κέντρο και ίσως αυτό με βοήθησε. Αν και θεωρώ πως και με 3 στα χαφ μπορώ να παίξω εξίσου καλά. Επαναλαμβάνω, με τέτοια ομαδική εμφάνιση, θα ήταν δύσκολο να βρεθεί κάποιος που να υστερήσει», είπε ένας μετριόφρων Ακουιλάνι.

Οι «Βιόλα» έκαναν την καλύτερη εμφάνιση των τελευταίων εβδομάδων, αν και ο έμπειρος μέσος δεν συμφωνεί. «Σήμερα καταφέραμε να πάρουμε αυτό που αξίζαμε. Στα προηγούμενα ματς παίζαμε καλά, αλλά δεν ερχόταν το αποτέλεσμα. Δεν θεωρώ πως κάναμε το καλύτερο παιχνίδι μας. Ίσως πετύχαμε τη μεγαλύτερη νίκη μας, αλλά πιστεύω πως έχουμε κάνει εξίσου καλά παιχνίδια, άσχετα αν δεν συνοδεύτηκαν με το ανάλογο αποτέλεσμα», σημείωσε ο Αλμπέρτο Ακουιλάνι.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: