Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

O Πέρκινς; Ο Σλούκας!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την απόκτηση του Ντορόν Πέρκινς από τον Ολυμπιακό, τα θετικά της κίνησης αυτής, αλλά και τους κινδύνους που ίσως κρύβει.

Ο Ολυμπιακός έριξε τη ζαριά του και αν του... κάτσει, θα ανέβει ένα επίπεδο. Ο Ντόρον Πέρκινς που θαυμάσαμε στην Μακάμπι μπορεί να του δώσει την έξτρα βοήθεια που χρειάζεται, αλλιώς δεν έχει να χάσει και πολλά.
Αυτό που πραγματικά πρέπει να απασχολήσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα τούτη τη στιγμή είναι ο τρόπος που θα εντάξει στην ομάδα τον Αμερικανό. Αλλωστε ο Ολυμπιακός δεν πήρε ούτε τον... Μάικλ Τζόρνταν, ούτε τον παίκτη που θα αλλάξει το παιχνίδι. Πήρε έναν εξαιρετικό αμυντικό στην μπάλα, ένα καλό στο γρήγορο παιχνίδι, έναν κακό σουτέρ από μακριά. Ο Πέρκινς δεν έχει αγωνιστεί στο πιο υψηλό επίπεδο μετά από τον τραυματισμό του στο γόνατο, τώρα έχει μια ευκαιρία να επιστρέψει. Οχι ως πρωταγωνιστής - ποτέ δεν ήταν - αλλά ως ρολίστας.
Γιατί έναν ρολίστα πήρε ο Ολυμπιακό, που επέλεξε να διορθώσει το πραγματικό πρόβλημα που του παρουσιάστηκε μετά από τον τραυματισμό του Βαγγέλη Μάντζαρη. Δηλάδη την άμυνα στην περιφέρεια. Στον τελικό ο Διαμαντίδης έκανε πάρτι, το ίδιο και ο Πλάνινιτς στη Μόσχα.
Θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον Κατσίβελη σε αυτό το ρόλο ο Ολυμπιακό, όμως δεν είναι η στιγμή για να πέσει στα βαθιά ο 22χρονος γκαρντ. Χρειάζεται εμπειρία, ένας παίκτης που ξέρει από Ευρωλίγκα. Εφτασε η στιγμή που κρίνονται όλα σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι ερυθρόλευκοι ήταν αδύνατο να αντέξουν στον ίδιο ρυθμό μόνο με τους Σπανούλη, Σλούκα και Λο. Ηταν απαραίτητη μια προσθήκη, με δεδομένο ότι δεν υπολογίζεται ο Γκετσεβίτσιους.
Βέβαια είπαμε πως πρόκειται για... ζαριά, ίσως ο Πέρκινς να παίξει στο ίδιο επίπεδο με την Μακάμπι και να ανεβάσει ένα επίπεδο τον Ολυμπιακό. Ομως αυτό είναι ένα ενδεχόμενο. Γι αυτό και οι ερυθρόλευκοι πρέπει να εμπιστευτούν τη σιγουριά που εμπνέει πλέον η τριάδα Σπανούλης, Σλούκας, Λο. Ο Πέρκινς θα μπει ως συμπλήρωμα, για να βγαίνουν οι ανάσες, ο χρόνος, τα φάουλ.
Ειδικά τώρα, που ο Σλούκας έχει βρει και ρυθμό και ρόλο, θα είναι μεγάλο λάθος να γίνει πάλι τέταρτος ή πέμπτος γκαρντ. Ο Σλούκας έδειξε πόσο σημαντικός παίκτης είναι από τη στιγμή που πήρε τις ευκαιρίες. Μπορεί και συνεργάζεται άψογα με τον Σπανούλη και τον Λο, δεν είναι μόνο 2αρι, είναι εξίσου καλός και ως πλέι μέικερ. Διότι είναι ικανός και στη δημιουργία, όχι μόνο στην εκτέλεση. Συν τοις άλλοις, απέδειξε πως έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει και στην άμυνα, είναι καλύτερος σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και από τον Λο και από τον Σπανούλη.
Πιο σημαντικό απ' όλα, λοιπόν, δεν είναι να ενταχθεί ο Πέρκινς, αλλά να μην μείνει δίχως ρόλο ο Σλούκας. Διότι από πέρυσι κιόλας έδειξε πόσο ικανός περιφερειακός είναι. Εχει κρύο αίμα, δεν φοβάται τις ευθύνες, δεν κρύβεται στα δύσκολα.
Υ.Γ.: Αν ο Παναθηναϊκός αποκτήσει τον Αντώνη Φώτση κάνει μια πολύ μεγάλη κίνηση από πολλές απόψεις. Και δυναμώνει πάρα πολύ, αλλάζοντας πολλές ισορροπίες. Αν πάρει και πλέι μέικερ, ίσως λύσει κι άλλο πρόβλημα. Βέβαια το πρόβλημα το δημιούργησε μόνος του, με τις πολλές λάθος επιλογές το καλοκαίρι, αλλά και κατά τη διάρκεια της σεζόν. Τελικά ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι ίδιος, είτε βρίσκεται στον πάγκο του Περιστερίου, είτε του Παναθηναϊκού.
πηγή:  gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: