Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Κοστίνια στον πάγκο της Μπέιρα Μαρ!

Στην πρόσληψη του Κοστίνια προχώρησε η διοίκηση της Μπέιρα Μαρ προκειμένου να βγει η ομάδα από την αγωνιστική κρίση, η οποία την έφερε στην προτελευταία θέση του Πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Κοστίνια στον πάγκο της Μπέιρα Μαρ
Ως ποδοσφαιριστής κατέκτησε σχεδόν τα πάντα. Τσάμπιονς Λιγκ, Διηπειρωτικό και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με την Πόρτο, με την οποία πανηγύρισε ακόμα 2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Πορτογαλίας και 1 Σούπερ Καπ. Αγωνιζόμενος στη Μονακό κατέκτησε άλλο 1 πρωτάθλημα Γαλλίας. Με την εθνική Πορτογαλίας έφτασε μέχρι τον τελικό στο ιστορικό – για την Ελλάδα – Euro του 2004. Η ποδοσφαιρική καριέρα του Κοστίνια ήταν γεμάτη επιτυχίες, κάτι που επιθυμεί να συμβεί και με την προπονητική του, η οποία μόλις ξεκινά.

Κάθε αρχή και δύσκολη, λέει ο λαός και στην περίπτωση του Κοστίνια η παροιμία βρίσκει εφαρμογή, καθώς ο πρώην άσος της Πόρτο καλείται να βγάλει από τη δύσκολη θέση τη Μπέιρα Μαρ, οι άνθρωποι της οποίας έδειξαν απόλυτη εμπιστοσύνη στον νέο προπονητή, προσλαμβάνοντάς τον για να τους απομακρύνει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Μπέιρα Μαρ βρίσκεται στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, έχοντας πάρει μόλις έναν βαθμό στις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις της. Είναι λογικό, λοιπόν, ο Κοστίνια να έχει μπροστά του πολύ δύσκολο έργο.

Το «βάπτισμα του πυρός» για τον Κοστίνια θα γίνει στην έδρα της Σετούμπαλ το ερχόμενο Σάββατο, σε ένα παιχνίδι κρίσιμο και για τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες διεκδικούν την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συνεργασίας του Κοστίνια με τη Μπέιρα Μαρ, καθώς και η διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε, δεν έγιναν γνωστές.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: