Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

«Μπορεί ο Σαββίδης να φέρει την Gazprom»

Ο Έλληνας δημοσιογράφος και ανταποκριτής του ANT1 στη Μόσχα, Αχιλλέας Πατσούκας μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» σκιαγραφώντας το προφίλ του ρωσικού κολοσσού Gazprom, που είναι πιθανό να δώσει χορηγία στον ΠΑΟΚ, ενώ αναφέρθηκε και στην παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στον «Δικέφαλο».

Αρχικά μίλησε για την Gazprom:

«Χωρίς την Gazprom η οικονομία της Ρωσίας θα είχε άλλο προφίλ, θα ήταν άλλη χώρα. Είναι κολοσσός, έχει συνεργασία με τις χώρες της Ευρώπης, ενώ έχει επεκταθεί και σε άλλες ηπείρους. Αν κλείσει μια στρόφιγγα, μπορεί να παγώσει όλη η Ευρώπη», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Συνδέεται κυρίως με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Το προφίλ της ομάδας συνδέεται με την απόφαση του Πούτιν, που κατάγεται από την Αγία Πετρούπολή, να μπει η Gazprom στην ομάδα αυτή. Και όπως γνωρίζουν όλοι, παρά την κρίση στη Ευρώπη, η Ζενίτ έχει αποδειχθεί ποδοσφαιρικός παράδεισος, με μεγάλες μεταγραφές.

Έχει ήδη τεθεί ερώτημα στον ίδιο τον Πούτιν, αν είναι πρόκληση στις μέρες μας να γίνονται τόσο δαπανηρές μεταγραφές και ο ίδιος απάντησε πως αν είναι χρήματα της Gazprom, καλά κάνει και τα δίνει για την ενίσχυση της ομάδας. Επίσης είναι γνωστό ως διαφημίζει πολλές ομάδες, αλλά η ναυαρχίδα στην πυραμίδα είναι γη Ζενίτ ».

Ο κ. Πατσούκας συνέχισε για την ενασχόληση του Ιβάν Σαββίδη με τον ΠΑΟΚ και πόσο εύκολο θα ήταν για τον ίδιο να φέρε4ι χορηγία από τη Gazprom:

«Τον γνωρίζω καλά και πιστεύω ότι το ήθελε πολύ καιρό ο Ιβάν Σαββίδης να ασχοληθεί, ειδικά με τον ΠΑΟΚ, διότι ταιριάζει στο προφίλ του. Ορθοδοξία, Δικέφαλος Αετός είναι στοιχεία που τον συνδέουν. Ο ίδιος είναι χαρούμενος, έχει πάρει ζεστά το θέμα και έχει υψηλούς στόχους.

Είναι δυναμικός χαρακτήρας, δεν του αρέσει να χάνει, δεν είναι παθητικός. Είναι άνθρωπος σκληρός, μαχητικός και έχει πάρει ζεστά το θέμα του ΠΑΟΚ. Ο Ιβάν έχει το σύνδεσμο να κάνει το προξενιό με τη Gazprom και αν αυτό γίνει θα αλλάξει σε μια νύχτα η δυναμική της ομάδας», ολοκλήρωσε.


πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: