Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Σαλπιγγίδης ή Λόρενς, Γκαρσία ή Κάτσε;

Ο Δώνης έχει περισσότερες λύσεις στα χέρια του αλλά προβληματίζεται...

Σαλπιγγίδης ή Λόρενς, Γκαρσία ή Κάτσε;
Σε αρκετά ματς μέχρι στιγμής ο Γιώργος Δώνης είχε τον "πονοκέφαλο" των απουσιών της ομάδας, είτε εξαιτίας τραυματισμών, είτε εξαιτίας τιμωριών όπως έγινε στο ματς με τον ΟΦΗ (σ.σ. Κατσικάς και Λόρενς εκτός εξαιτίας αποβολής στο παιχνίδι με τον Αρη). Πλέον ο ΠΑΟΚ θα έχει επιστροφές στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων και ο τεχνικός του "Δικεφάλου" στην επίθεση και την μεσαία γραμμή θα έχει πολλές επιλογές. Θα έχει όμως και τον "προβληματισμό" όσον αφορά τους Δημήτρη Σαλπιγγίδη και Πάμπλο Γκαρσία...
Τι εννοούμε; Ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό δείχνει σχετικά βελτιωμένο προφίλ τόσο επιθετικά όσο και στο κέντρο και δεδομένου πως σε αυτές τις γραμμές παύουν τα όποια προβλήματα υπήρχαν με απώλειες παικτών (ο Γκαρσία λογικά θα είναι έτοιμος για το ματς με την ΑΕΚ, ενώ ο Λόρενς εξέτισε την τιμωρία του στον αγώνα με τον ΟΦΗ), ο Δώνης θα κληθεί να επιλέξει τους εκλεκτούς τους και ενδεχομένως να αφήσει έξω παίκτες που είναι σε καλή φόρμα για να παίξουν οι Γκαρσία και Σαλπιγγίδης. Εξηγούμαστε...
Σχετικά με τον Ελληνα ποδοσφαιριστή, έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τον αξιοποιήσει ο προπονητής του ΠΑΟΚ που "βλέπει" στα δεξιά τον Γιώργο Φωτάκη να έχει "ανέβει" αγωνιστικά τον τελευταίο καιρό, να σκοράρει και να βοηθά όμως ανασταλτικά όταν χρειάζεται, ενώ όσον αφορά τον παρτενέρ του Στέφανου Αθανασιάδη, ο Λίαμ Λόρενς τα έχει πάει πολύ καλά στα ματς που έπαιξε "μπροστά" κόντρα σε Αστέρα, Ξάνθη και Αρη. Ετσι με δεδομένο πως το πεδίο δράσης του Σαλπιγγίδη είναι είτε το δεξί άκρο, είτε η γραμμή κρούσης, τίθεται το ερώτημα αν και σε ποιο ρόλο θα χρησιμοποιηθεί ο ίδιος, η παρουσία του οποίου στην ενδεκάδα (εφόσον φυσικά ξεκινά σε αυτήν) λογικά θα συνδυαστεί είτε με το να "θυσιαστεί" ο Λόρενς είτε ο Φωτάκης.
Οσον αφορά τον Γκαρσία, αναγκαστικά θα πάρει την θέση του Κοστίν Λάζαρ ή του Εργκους Κάτσε. Οι δύο τελευταίοι είναι αλήθεια πως συνεργάζονται ιδιαίτερα καλά, ο Ουρουγουανός όμως είναι ένας παίκτης με αναμφισβήτητη ποιότητα, με προσωπικότητα και με δυνατότητα να κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο. Ετσι εάν αποφασίσει ο Δώνης να τον "ενεργοποιήσει", τότε θα πρέπει να μείνει στον πάγκο ο Κάτσε, ο οποίος δίνει τα απαραίτητα τρεξίματα στον ΠΑΟΚ, υστερεί όμως σε δημιουργικό ρόλο.
Αυτόν (τον δημιουργικό ρόλο) τον έχει ο Λάζαρ που "πατάει" αρκετά καλά τελευταία, είναι όμως και αυτός υποψήφιος να μείνει εκτός αν αγωνίζεται ο Γκαρσία καθώς είναι πιθανό να επιλέξει ο Δώνης το δίδυμο του Ουρουγουανού μαζί με τον Κάτσε. Συμπερασματικά, υπάρχει ένας... ευχάριστος πονοκέφαλος για τον τρόπο που θα αξιοποιήσει ο Δώνης τους Σαλπιγγίδη και Γκαρσία στο εξής και αυτό αφορά όχι μόνο το ματς με την ΑΕΚ αλλά και τους υπόλοιπους αγώνες (εκτός από αυτόν με την Κέρκυρα μιας και οι Γκαρσία-Λάζαρ είναι "σίγουροι" για το κέντρο αφού είναι τιμωρημένος ο Κάτσε).
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: