Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Καραγκούνης: "Είμαι περήφανος"

Ο Γιώργος Καραγκούνης, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για τις μέχρι τώρα επιτυχίες του στην Εθνική ομάδα και δήλωσε περήφανος γι αυτές. Οπως τόνισε, όσο μπορεί και όσο έχει τη δύναμη, θα είναι πάντα στην διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Φυσικά ρωτήθηκε και για το ρεκόρ που θα κάνει δικό του, καθώς σε περίπτωση που παίξει κόντρα στην Βοσνία/Ερζεγοβίνη θα φτάσει τις 121 συμμετοχές με την Εθνική και θα ξεπεράσει τον Θοδωρή Ζαγοράκη που σταμάτησε στις 120.


«Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα. Έκανα το ντεμπούτο μου στην Εθνική ομάδα των Ανδρών το 1999 σε ηλικία 22 ετών. Δεν θα μπορούσα ούτε να ονειρευτώ αυτά που θα ακολουθούσαν», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν είναι μόνο το νούμερο από μόνο του που μετράει, αλλά τι έχω πετύχει όλα αυτά τα χρόνια. Είμαι τόσο περήφανος. Από τότε που έγινε η κλήρωση, ξέραμε ότι η Βοσνία θα ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλός μας. Το απέδειξαν με το εκπληκτικό ξεκίνημα που έκαναν στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να αποδώσουμε σε υψηλό επίπεδο για να καταφέρουμε να νικήσουμε».
Φυσικά αναφέρθηκε και στην μεταγραφή του στην Φούλαμ: «Νιώθω ωραία που επέστρεψα στη δράση. Πέρασαν σχεδόν τέσσερις μήνες από το τελευταίο μου παιχνίδι με την Εθνική. Μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι, υπέγραψα σε μια καλή ομάδα, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτός ήταν πάντα ο στόχος μου. Τώρα ξεκίνησα να παίζω στη Φούλαμ και επέστρεψα στην Εθνική ομάδα. Ευτυχώς όλα πάνε καλά».
Για τα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου, τα οποία τα παρακολούθησε από την τηλεόραση, είπε: «Ηταν πολύ περίεργο να βλέπω την Ελλάδα να παίζει από την τηλεόραση. Ηταν μια ασυνήθιστη κατάσταση για μένα. Όλα μου τα χρόνια στην Εθνική, έχασα παιχνίδια μόνο λόγω αποβολών. Όμως η ομάδα πήγε καλά. Αυτά τα παιχνίδια ήταν θεωρητικά εύκολα, ωστόσο δεν μπορείς να υποτιμάς κανέναν αντίπαλο. Η ομάδα ήταν συγκεντρωμένη και πήρε έξι σημαντικούς βαθμούς».
Τέλος, για το μέλλον του ο 35χρονος άσος υποστήριξε: «Μου αρέσει να ζω τη στιγμή και αποφεύγω να κοιτώ στο μέλλον, ειδικά στην ηλικία μου. Οσο νιώθω ότι μπορώ να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο, θα βρίσκομαι πάντα στη διάθεση του ομοσπονδιακού τεχνικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: