Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ρονάλντο, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ;

Ρονάλντο, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ;
Στα τρία χρόνια που αγωνίζεται με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ήδη βρεθεί στη δεκάδα των πρώτων σκόρερ της «βασίλισσας» και πιο συγκεκριμένα στην ένατη θέση με 155 γκολ σε 160 συμμετοχές.

Πόσο μακριά είναι άραγε τα 323 γκολ του Ραούλ, που βρίσκεται στην πρώτη θέση;

Όχι και τόσο πολύ όσο φαίνεται…

Ο Ισπανός επιθετικός ήταν στη Μαδρίτη 16 χρόνια. Σε όλη την καριέρα του με τη Ρεάλ Μαδρίτης έγραψε ιστορία καθώς είναι ο πρώτος σκόρερ με 323 γκολ σε 741 συμμετοχές. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι ο Ισπανός επιθετικός έχει ποσοστό επιτυχίας 0.4, δηλαδή όσο αγωνιζόταν στους Μαδριλένους σκόραρε κατά μέσο όσο λιγότερο από ένα γκολ ανά δύο παιχνίδια.

Ο «CR7» αποκτήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2009, υπογράφοντας εξαετές συμβόλαιο. Μέσα στα τρία χρόνια και… κάτι ψιλά που έχουν περάσει έχει βρει «δίχτυα» 160 φορές σε 155 ματς. Συχνότητα που σκοράρει δηλαδή 1.3 γκολ ανά παιχνίδι. Αν βγάλουμε τα 14 γκολ που έχει σημειώσει φέτος, αυτό σημαίνει ότι στις πρώτες του σεζόν με τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει 146 γκολ. Δηλαδή σχεδόν 48.6 γκολ μέσο όρο ανά σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι αν εξαντλήσει το εξαετές συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τη «βασίλισσα» και συνεχίσει στο ίδιο τέμπο, μπορεί σε τρία χρόνια από τώρα να έχει συνολικά 292 γκολ.

Μόλις 31 γκολ μακριά από τον ιστορικό ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης, Ραούλ. Ο Ισπανός φορ χρειάστηκε 16 χρόνια για να ανέβει στην κορυφή του σχετικού πίνακα. Από την άλλη ο Ρονάλντο μπορεί να το κάνει σε επτά ή ακόμα και έξι χρόνια αν πάρει «φωτιά» η μηχανή…

Θα δούμε στο μέλλον αν ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός γίνει η σύγχρονη ιστορία της «βασίλισσας», καθώς για να συμβεί αυτό πρέπει να παραμείνει στο σύλλογο και να εξαφανιστούν τα... σύννεφα φυγής του.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: