Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Γκρανκάσες, κοράκια και φαντάσματα!!


Γκρανκάσες, κοράκια και φαντάσματα

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το κάκιστο ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟΚ, για την τραγική διαιτησία στο Φάληρο και για τα χάλια της ΑΕΚ, για τα οποία φταίει τελευταίος ο Πογέτ.

Θα ξεκινήσω με τα της ΑΕΚ ή καλύτερα με το φάντασμα της, για να μην πιστέψει κανείς, πως θα γράψω για τα υπόλοιπα, ώστε ν’ αποφύγω ν’ αναφερθώ στην «Ένωση». Αυτό που εμφανίστηκε σήμερα στο Περιστέρι σαν ομάδα, ήταν κατά τη Μελισσανίδειο ρήση «γκρανκάσα». Δεν το γράφω από την άποψη του ποδοσφαιρικού θεάματος, αλλά από όλα τα επίπεδα. Είδαμε παίκτες που απλώς περιφέρονταν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, γιατί έχουν τερματίσει τον προηγούμενο μήνα από κάθε άποψη. Ήταν φυσιολογικό η ΑΕΚ, δίχως τις απαραίτητες ενισχύσεις και με χτυπητές απώλειες, να κλατάρει και πολύ φοβάμαι πως αυτό θα το δούμε από αυτό τον μήνα και μετά.

Ο Πογέτ έκανε κακό κοουτσάρισμα, αλλά όπως και οι ποδοσφαιριστές δικαιούται να βρεθεί σε κακή μέρα. Πριν προχωρήσω να τονίσω, πως η επιλογή να μην παίξει ο Σιμόες στο συγκεκριμένο ματς, ενώ για παράδειγμα θα μπορούσε να είχε επιλεχθεί το ματς με την Βέροια, ήταν εγκληματική. Από εκεί και μετά το να γράψω εγώ πόσο μεγάλη ήταν η απώλεια του Μπαρμπόσα, θα θυμίσω πως το έκανα την Δευτέρα που πέρασε. Το γεγονός πως πολλοί παίκτες και κυρίως τα δύο αμυντικά χαφ και ο Γκάλο έχουν «καεί» επίσης. Το γεγονός πως η «Ένωση» δεν πήρε εξτρέμ και στόπερ, ...μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω. Έχω εκφράσει επίσης δημόσια, τον προβληματισμό μου για πολύ πιθανό κλατάρισμα, μετά από κάποιο σημείο (Μάρτιο και μετά), όπως έγινε και πέρσι επίσης. Φοβάμαι μήπως αυτό συμβεί νωρίτερα φέτος.

Ο Μάνταλος όσο περνάνε οι αγωνιστικές, αποδεικνύει πως μάλλον δεν είναι αυτός...που πίστεψαν πολλοί «Ενωσίτες» πως θα μπορούσε να γίνει. Ο «Άραβας» δεν μπορεί να παίζει παντού και πάντα. Κλείνω με την ανοησία που έχουν κάποιοι στο κεφάλι τους και με τα όσα κάνουν στα γήπεδα καταδικάζουν την ομάδα, που υποτίθεται πως αγαπάνε. Το Περιστέρι φαίνεται πως είναι ένας τόπος που...εμπνέει τους «κιτρινόμαυρους» χουλιγκάνους.

Πάμε τώρα στα του ντέρμπι. Επειδή πρώτα γράφω για τα αγωνιστικά, αυτό κρίθηκε στην οξυδέρκεια του Ομάρ που ήταν εξαιρετικός. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε κάτι σημαντικό. Όχι βαθμούς, αλλά έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να του δώσει κάτι μετά από πάρα πολλά χρόνια. Αξιοπιστία στην άμυνα. Ο Χατζηισαϊας έχει κάνει ένα παιχνίδι σχεδόν αλάνθαστο και θεωρώ πως με έναν ξένο σοβαρό κεντρικό αμυντικό δίπλα του, μπορεί να έχει μεγάλη εξέλιξη. Επίσης θα γράψω πως ο «Δικέφαλος» του Βορρά, έπαιζε έτσι κι αλλιώς με λιγότερο παίκτη. Ο Βούλγαρος ήταν ο καλύτερος...αμυντικός του Ολυμπιακού, αφού έκοψε όλες τις φάσεις της ομάδας του.

Για την διαιτησία στο Φάληρο, θα γράψω πως αυτή δεν ήταν «γκρανκάσα», αλλά «κοράκι». Ο Δημητρόπουλος και οι επόπτες είχαν πολλές κακές στιγμές. Ο Δημητρόπουλος, αν ήθελε να γλιτώσει από τους μπελάδες θα έπρεπε να είναι σχολαστικός από το πρώτο κόρνερ. Ο Τζαβέλλας πάει να τραβήξει, ο Μιλοβόγεβιτς απαντά με...μπουκέτο. Από εκεί και μετά, έχει ήδη ένα σοβαρό λάθος από νωρίς. Για την αγκωνιά του Μποτία, η άποψη μου είναι πως σαφώς και έχω δει να βγαίνουν απευθείας κόκκινες για ανάλογη κίνηση. Είναι πάνω στη φάση, αλλά η κίνηση με τον αγκώνα είναι πολύ επικίνδυνη. Εδώ θα πρέπει να υπάρξει σαφέστερη οδηγία για όσους συνηθίζουν να παίζουν με αγκώνα, ειδικά για τους αμυντικούς. Όταν όμως έχει προηγηθεί το Σάββατο, μια αποβολή που κατά πολλούς ήταν αυστηρή, ο Δημητρόπουλος έπρεπε να είναι πολύ πιο προσεκτικός και αυστηρός. Προσωπικά, όλες τις διεκδικήσεις με αγκώνα, ακόμα και χωρίς πρόθεση, εκτιμώ πως πρέπει να τις κρίνουν με περισσότερη αυστηρότητα οι διαιτητές. Όσο για τον Τουμπακάρη, τι να γράψεις...

Αυτός που είναι περισσότερο εκτεθειμένος αυτό το ΣΚ είναι ο Κοντονής. Ότι κι αν λέει εκείνος, βλέπουμε την ίδια σκανδαλώδη εικόνα από διαιτησίες μέχρι τα επεισόδια που γίνονται. Χθες θυμίζω πως είχαμε την πιο αισχρή διαιτησία της αγωνιστικής από τον Σιδηρόπουλο στη Λιβαδειά. Στη Λεωφόρο είχαμε μια τυπική εχθρική διαιτησία για τον Παναθηναϊκό. Όσο για τη βία; Το ξύλο της...αρκούδας έπεσε στο Περιστέρι, υπήρξε μαχαιρωμένος και το πράγμα δείχνει να έχει ξεφύγει για τα καλά.

Η κατάσταση στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου επιδεινώνεται από κάθε άποψη, όπως και στην ελληνική κοινωνία. Επειδή κι αυτός και οι σύντροφοι του, είναι ανίκανοι να προστατέψουν το οτιδήποτε σε αυτή τη χώρα, ας αφήσει καλύτερα κι εκείνος και οι υπόλοιποι κυβερνητικοί στην άκρη. Η όλη κατάσταση και όχι μόνο το ποδόσφαιρο, είναι μια «γκρανκάσα» από μόνη της...

ΥΓ: Δυστυχώς γι’ αυτόν, ο άνθρωπος που επανέφερε στο προσκήνιο τη λέξη «γκρανκάσα», σήμερα δεν έχει να πει για διαιτησία. Για αρχή οφείλει να θωρακίσει την ΑΕΚ κυρίως αγωνιστικά και παρασκηνιακά από κάθε άποψη. Ο Πογέτ είναι προπονητής και όχι θαυματοποιός...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: