Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Να πανηγυρίσουμε για το Eυρωπαϊκό του 2015;

Άλλο και τούτο. Η Ελλάδα, λέει, πήρε το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων του 2015! Στην χώρα μας, δηλαδή, θα γίνει η διοργάνωση, όπως αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της UEFA.
Να πανηγυρίσουμε για το Eυρωπαϊκό του 2015;
Και πιο συγκεκριμένα στα γήπεδα Πιερίας και Ημαθίας. Η ΕΠΟ, μάλιστα, κάνει λόγο για «μια σημαντική επιτυχία του ελληνικού ποδοσφαίρου και επιβράβευση για τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές του επί σειρά ετών».
Να ρωτήσουμε κάτι, με την ευκαιρία; Βγήκε η Ελλάδα από το Μνημόνιο; Γλιτώσαμε από την οικονομική κρίση; Λύθηκαν τα προβλήματά μας;
Μια χώρα, δηλαδή, αναλαμβάνει διεθνείς διοργανώσεις μόνο όταν έχει όλα τα προβλήματά της λυμένα. Και θυμόμαστε ότι επιστρέψαμε πίσω άρον – άρον τους Μεσογειακούς Αγώνες, που είχαμε αναλάβει. Σωστά κάναμε! Όταν δεν έχεις σαν χώρα μαντήλι να κλάψεις, τι να τους κάνεις τους Μεσογειακούς; Εδώ ακόμα ξεχρεώνουμε τους Ολυμπιακούς! Και ποιος ξέρει για πόσο ακόμα…
Φυσικά, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων δεν πρέπει, λογικά, να θεωρείται μια «ακριβή» διοργάνωση. Ούτε μπορούμε αυτή τη στιγμή να ξέρουμε το κόστος και ποιος ακριβώς θα το αναλάβει. Πριν λίγο, άλλωστε, έσκασε το μαντάτο, άρα δεν έχουμε προλάβει να το ψάξουμε το θέμα, αφού αυτό θα γίνει προσεχώς. Δεν θέλουμε, λοιπόν, να σταθούμε τόσο σ’ αυτά, ούτε να αδικήσουμε κανέναν, όπως π.χ. την ΕΠΟ που από την πλευρά της πανηγυρίζει.
Εμείς απλά είδαμε την είδηση και αναρωτηθήκαμε τι συμβαίνει. Μήπως, δηλαδή, βγήκαμε από την κρίση και δεν το έχουμε καταλάβει; Όχι τίποτα άλλο, αλλά να χαρούμε κι εμείς λίγο βρε αδερφέ. Αν έχει η Ελλάδα λεφτά για διοργανώσεις, τότε, λογικά, θα βρει και για τα υπόλοιπα.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: