Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Τι τα κάνεις τόσα λεφτά, ρε Ζοζέ;

Με μηνιάτικο που φτάνει τα 1,23 εκ ευρώ ο Ζοζέ Μουρίνιο παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στον κόσμο σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε το France Football. Διαβάστε τη λίστα με τους 10 "Μήδες" των πάγκων.
Τι τα κάνεις τόσα λεφτά, ρε Ζοζέ;
Εκτός απο ένα γαλαξία αστέρων ο ΑΠΟΕΛ θα βρεί σε λίγες μέρες απέναντί του και τον πιο ακριβοπληρωμένο προπονητή του κόσμου που βέβαια δεν είναι άλλος απο τον Πορτογάλο "Special 1".
O Ζοζέ Μουρίνιο σύμφωνα με το εγκυρότατο France Football είναι και παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στον κόσμο χάρις τις ετήσιες αποδοχές του απο τη Ρεάλ που φτάνουν τα 14.8 εκ ευρώ.
Μόλις ένας ακόμη απο την "χρυσή δεκάδα" των προπονητών αμείβεται με διπλάσιο ποσό κι αυτός δεν είναι ο Πεπ Γκουαρδιόλα αλλά ο Κάρλο Ατσελότι που πρόσφατα ανέλαβε την Παρί Σεντ Ζερμέν. Ο Ιταλός κατάφερε να υπογράψει συμβόλαιο με τους Γάλλους που φτάνει τα 13,5 εκ ευρώ .
Όσο για το αντίπαλο δέος του Μουρίνιο, τον χαρισματικό Πεπ της Μπαρτσελόνα καταλαμβάνει την 3η θέση στη σχετική λίστα με συμβόλαιο που φτάνει τα 9.5 εκ ευρώ.
Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται τέσσερις προπονητές απο την Αγγλία με πρώτο και καλύτερο τον Αρσέν Βενγκέρ της Άρσεναλ που αμείβεται με 9 εκ. ενώ εκτός Ευρώπης είναι ο προπονητής της Ανζί Γκους Χίντιγκ (8.6 εκ) ο εκλέκτορας της Εθνικής Ρωσίας Ντικ Ανβοκατ (7 εκ.) και ο Χοσέ Καμάτσο που κοουτσάρει την Κίνα (6.1).
Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα (σε ευρώ):
1. Ζοζέ Μουρίνιο (Ρεάλ Μαδρίτης ) 14.8 εκ.
2. Κάρλο Αντσελότι (Παρί Σεν Ζερμέν) 13,5 εκ.
3. Πεπ Γκουαρδιόλα (Μπαρττσελόνα) 9,5 εκ.
4. Αρσέν Βενγκέρ (Άρσεναλ) 9 εκ
5. Γκους Χίντινγκ (Ανζί) 8,6 εκ
6. Φάμπιο Καπέλο (πρώην Εθ.Αγγλίας) 8,5 εκ.
7. Αλεξ Φέργκιουσον (Μαν Γιουνάιτεντ) 8 εκ.
8. Ντικ Αντβοκατ (Ρωσία) 7 εκ.
9. Χοσέ Καμάτσο (Κίνα) 6 εκ.
10. Ρομπέρτο Μαντσίνι (Μαν. Σίτι ) 5,9 εκ.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: