Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

"Πρόκριση από την Ισλανδία"

Μπορεί η Ρέικιαβικ να μην είχε προγραμματίσιε επίσημη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού αγώνα (16/7, 22:15GR), ωστόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε στους έλληνες απεσταλμένους στην Ισλανδία λίγο πριν την έναρξη της απογευματινής προπόνησης που είναι η πρώτη αλλά και... τελευταία για την ΑΕΛ στο γήπεδο που θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας με την KR.



Ο τεχνικός της λαρισινής ομάδας ξεκαθάρισε πως στόχος των "βυσσινί" είναι να "καθαρίσουν" από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση πρόκριση, στάθηκε στις πολλές απουσίες, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος πως όσοι παίξουν θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, υποστήριξε ότι δεν τον τρομάζει η αντίπαλος και πως τα πάντα σχετικά με την έκβαση του αγώνα θα εξαρτηθούν από την απόδοση της ΑΕΛ. Εξάλλου, ο 41χρονος προπονητής στάθηκε και στην μεταγραφική ενίσχυση, τονίζοντας ότι θέλει ακόμη δυο επιθετικούς και έναν αμυντικό, προκειμένου να κλείσει το ρόστερ...

"Αρχίσαμε να προετοιμαζόμαστε για το ματς τις τελευταίες ημέρες. Το χρονικό διάστημα που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν μικρό και ουσιαστικά ρίξαμε όλο το βάρος μετά από το τελευταίο φιλικό με την Άουγκσμπουργκ, ώστε να ετοιμάσουμε τους ποδοσφαιριστές που έχουμε στη διάθεσή μας. Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά θα δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν και θα καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε", τόνισε αρχικά ο Μαρίνος Ουζουνίδης και κατόπιν απάντησε σε ερωτήσεις.

"Πρώτη φορά τόσο περιορισμένες λύσεις"

Αναφορικά με τις απουσίες, ο 41χρονος τεχνικός ανέφερε πως "τόσο περιορισμένες σε αριθμό λύσεις πριν από αγώνα δεν είχα ποτέ στην προπονητική μου καριέρα, αλλά είναι αρχή μου να ασχολούμαι με τους παίκτες που είναι υγιείς και τους έχω στη διάθεσή μου. Ίσως, αυτό να μας βγει σε καλό. Να πάρουν χρόνο συμμετοχής παιδιά νεαρής ηλικίας που δεν είχαν πολλές ευκαιρίες μέχρι τώρα και να εξελιχθούν μέσα από επίσημα παιχνίδια".

Όσο για το αν στόχος σε ένα εκτός έδρας ευρωπαϊκό ματς μπορεί να είναι όχι ένα, αλλά δύο αποτελέσματα ο Μαρίνος Ουζουνίδης είπε: "Ακολουθούμε συγκεκριμένο πλάνο – είτε παίζουμε εντός, είτε εκτός – και ετοιμάζουμε μια ομάδα που έχει συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Θα προσπαθήσουμε, αν είναι δυνατόν, να «καθαρίσουμε» την πρόκριση από το πρώτο ματς. Η ΑΕΛ παίζει πάντα για να κερδίσει ανεξαρτήτως αντιπάλου".

"Εύκολη επιλογή η ενδεκάδα, δεν μας φοβίζει η ΚR"

Είπε επίσης ότι "η επιλογή της ενδεκάδας είναι εύκολη υπόθεση λόγω των περιορισμένων λύσεων που έχω στη διάθεσή μου. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, δεν υπάρχει κάτι που να με προβληματίζει ως προς την απόφαση" και πρόσθεσε αναφορικά με την αντίπαλο της ΑΕΛ: "δεν φοβόμαστε κάτι συγκεκριμένο στην KR. Έχει δυο-τρία καλά στοιχεία, όπως η ικανότητα στις στημένες φάσεις και δύο τρεις ποδοσφαιριστές με καλά ατομικά χαρακτηριστικά, όπως ο πορτογάλος αριστερός μπακ χαφ (Ζορντάο Ντιόγκο), ο κόφτης με το νούμερο 6 (Σέβαρσον) και ο ολλανδός στην επίθεση (Ράικομαρ). Τα περισσότερα, όμως, θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση".

Ρωτήθηκε επίσης αν θεωρητικά μια ήττα με την ΑΕΛ να έχει πετύχει γκολ θα ήταν – υπό προϋποθέσεις – θετικό αποτέλεσμα, απαντώντας ορθά-κοφτά πως "δεν μπαίνω σε διαδικασία να κάνω τέτοιες σκέψεις. Με ενδιαφέρει να μπούμε και να πάρουμε αυτό που θέλουμε".

"Θέλω δυο επιθετικούς και έναν αμυντικό"

Για τις πολλές απουσίες απάντησε πως ουσιαστικά μόνο το πρόβλημα του Γιαννακόπουλου προέκυψε μέσα από την προετοιμασία, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μόλις συμπληρωθεί το ρόστερ η ομάδα θα δείξει μια διαφορετική εικόνα γιατί "αποκτήθηκαν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές" και αναφορικά με τα μεταγραφικά είπε πως "θα ήθελα δύο επιθετικούς και έναν αμυντικό". Σε ερώτηση για το αν ο ένας από τους επιθετικούς είναι ο Κλέιτον, ο Μαρίνος Ουζουνίδης απάντησε πως "δεν είναι κατάλληλη η συγκυρία να μπούμε σε διαδικασία ονοματολογίας. Συζητήσεις γίνονται διαρκώς και υπήρξαν περιπτώσεις που δεν προχώρησαν όχι με δική μας ευθύνη".

Μπουκουβάλας: Τον καλύτερό μας εαυτό

Τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, εκπροσώπησε ο Μιχάλης Μπουκουβάλας, ο οποίος υποσχέθηκε ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερό εαυτό τους, προκειμένου η λαρισινή ομάδα να πάρει αποτέλεσμα πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα με την ΚR.

"Δουλέψαμε σκληρά για να ετοιμαστούμε για το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό ματς και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε τη νίκη ή οποιοδήποτε αποτέλεσμα μπορεί να μας φέρει κοντά στην πρόκριση", ανέφερε αρχικά ο αγρινιώτης μπακ και πρόσθεσε: "Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούμαστε να παίξουμε είναι πρωτόγνωρες – η χαμηλή θερμοκρασία και οι λίγες ώρες νύχτας – αλλά είμαστε επαγγελματίες και θα κάνουμε αυτό που πρέπει μέσα στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν είναι μειονέκτημα το γεγονός ότι στο ρόστερ βρίσκονται πολλά νέα παιδιά. Αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε για να το μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα για την ομάδα μας".



Τελευταία προπόνηση για τους "βυσσινί" θα γίνει το απόγευμα, αλλά τα... κουκιά είναι μετρημένα για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Αν δεν προκύψει κάποιο νέο απρόοπτο (θετικό με την έκδοση προσωρινού δελτίου του Αμπουχατζίρα μέχρι τα μεσάνυχτα, ή αρνητικό με κάποιο τραυματισμό) η ενδεκάδα της ΑΕΛ θα αποτελείται από τους Μάλαρτζ κάτω από τα γκολπόστ, τον Τριποτσέρη στο δεξί άκρο, τον Μπουκουβάλα στο αριστερό και τους Νταμπίζα-Ααράμπ αμυντικό δίδυμο. Ο Ιγκλέσιας με τον Ρομέου θα είναι τα δυο αμυντικά χαφ, με τον Βλασόπουλο μπροστά τους στην μεσαία γραμμή. Οι Σίμιτς, Τοάμα θα εναλλάσονται στα δυο "φτερά" με τον Τσίγκα να παίζει κορυφή στην επίθεση.

Στην αποστολή είναι ακόμα οι Σερεμέτ, Μπαλής, Λαμπρόπουλος, Μιούλερ, Σιατραβάνης και ο Τουμέρ Μετίν ο οποίος όμως είναι ανέτοιμος και θα μείνει εκτός. Δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Γιαννακόπουλος, Κατσιαρός, Βενετίδης καθώς και οι Αμπουχατζίρα, Ντέλσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: