Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Και τώρα... Γκαϊτάν....

Η προσδοκία για το καλύτερο είναι ένα χαρακτηριστικό των φιλόδοξων ανθρώπων που συνηθίζουν να βάζουν ψηλά τον πήχη. Ο φετινός Αρης - μέσα από τις κινήσεις του σε μεταγραφικό επίπεδο - απέδειξε ότι κοιτάει να "ψωνίσει" ότι καλύτερο διαθέτει η αγορά, βάσει ασφαλώς και των οικονομικών δυνατοτήτων του. Το νέο στοίχημα της διοίκησης έχει ονοματεπώνυμο. Για την ακρίβεια, λέγεται "Νικολάς Γκαϊτάν" και είναι ο 21χρονος αριστερός μεσοεπιθετικός της Μπόκα Τζούνιορς κι ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους Αργεντίνους ποδοσφαιριστές.



Δίχως καμία αμφιβολία πρόκειται για την δυσκολότερη υπόθεση, από κάθε άλλη που απασχόλησε - τουλάχιστον φέτος - τους "κίτρινους". Ο Γκαϊτάν είναι βασικό στέλεχος της Μπόκα με 29 συμμετοχές και πέντε τέρματα τη περσινή αγωνιστική περίοδο, ενώ ανήκει στην συνομοταξία των ποδοσφαιριστών στους οποίους έχει τοποθετηθεί η ταμπέλα του πωλητηρίου, ούτως ώστε να ξεπεράσει ο σύλλογος της Αργεντινής τα οικονομικά προβλήματα.

Αυτό σημαίνει ότι το νόμισμα έχει δύο όψεις. Από τη μία πλευρά, η Μπόκα βρίσκεται σε δύσκολη (οικονομικά) θέση και είναι λογικό να επιδιώκει την εξασφάλιση χρημάτων, από την άλλη όμως η. παρτίδα δεν σώζεται με 400.000-500.000 ευρώ. Επί της ουσίας πάντως, ο Αρης έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες αποδοχής της πρότασής του δεν είναι αρκετές.

Ασφαλώς και δεν μπορεί να μπει σε διαδικασία συζήτησης για την αγορά των δικαιωμάτων του, αφού μια πρόχειρη εκτίμηση της τιμής του Γκαϊτάν ξεπερνάει τα 15.000.000 ευρώ. Ούτε συζήτηση λοιπόν. Η εξέλιξη του θέματος θα φανεί εντός των επόμενων ημερών, αλλά μην φανταστείτε ότι στον Αρη ασχολούνται αποκλειστικά με το ζήτημα του Γκαϊτάν. Απλώς, η περίπτωση του βραχύσωμου επιθετικού αποτελεί τον μεγάλο στόχο ο οποίος αν επιτευχθεί, τότε θα μιλάμε για υπέρβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: