Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Στην κορυφή η Εστουντιάντες....

EΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΤΕΝΟRIO !


Επειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό με την Κρουζέιρο, η Εστουντιάντες αναδείχθηκε ως η καλύτερη ομάδα της Λατινικής Αμερικής, καθώς κατέκτησε το 50ο Copa Libertadores.

Ο πρώτος τελικός στην έδρα της Εστουντιάντες είχε λήξει ισόπαλος 0-0 και θεωρητικά η γηπεδούχος στον δεύτερο τελικό Κρουζέιρο είχε το πάνω χέρι. Το πρώτο ημίχρονο, όμως, κύλησε χωρίς να καταφέρει κάποια ομάδα να σκοράρει και όπως συνηθίζεται σε αυτά τα ντέρμπι υπήρχε μεγάλο πάθος και πολλές... αψιμαχίες ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές.

Επειτα από επτά λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο (52`), όμως, η Κρουζέιρο κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ενρίκε και οι 60.000 φίλοι της που ήταν στις κερκίδες έστησαν τρελό γλέντι.

Η Εστουντιάντες του Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, όμως, πάλεψε και τελικά πέτυχε την ανατροπή. Η αρχή έγινε στο 57` με τον Γκαστόν Φερνάντες και στο 72` ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Μάουρο Μποσέλι έγραψε με κεφαλιά το τελικό 2-1.

Κρουζέιρο: Φάμπιο, Ζόναταν, Λεονάρντο Σίλβα, Τιάγκο Ελένο, Ζέρσον Μαγκράο, Ενρίκε, Μαρκίνιος Παρανά, Ραμίρες, Βάγκνερ (72' Αθίρσον), Κλέμπερ, Ουέλιγκντον Παουλίστα (75' Τιάγκο Ριμπέιρο).
Εστουντιάντες: Μαριάνο Αντούχαρ, Κριστιάν Σελάι, Ρολάντο Σκιάβι, Λεάντρο Ντεσάμπατο, Χέρμαν Ρε, Ροντίγκο Μπράνια (87' Ματίας Σάντσες), Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Ενσο Πέρες, Λεάντρο Μπενίτες (80' Χουάν Μανουέλ Ντίας) Γκαστόν Φερνάντες (91' Χοσέ Καλντερόν), Μάουρο Μποσέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: