Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Μπέκαμ: "Είμαι και θα είμαι πάντα ειλικρινής..."


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ κάνει την επανεμφάνισή του το βράδυ της Πέμπτης με τη φανέλα των Λος Άντζελες Γκάλαξι (αντίπαλος οι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς στο "Giants Stadium"), μετά την εξάμηνη περιπέτειά του στο Καμπιονάτο με τη φανέλα της Μίλαν, με τον ίδιο να αρνείται σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ότι "πρόδωσε" την ομάδα του MLS.

Ο "Μπεκς", ο οποίος προκάλεσε αίσθηση πριν δύο χρόνια με την απόφασή του να αφήσει τη Ρεάλ και την Ευρώπη για τους Γκάλαξι και το αμερικανικό πρωτάθλημα, υπεραμύνθηκε της απόφασής του να μετακομίσει ως δανεικός στη Μίλαν, επικαλούμενος την προσπάθεια που καταβάλλει να κερδίσει θέση στην Εθνική Αγγλίας ενόψει του Μουντιάλ 2010.

"Εάν ο κόσμος θέλει να θέσει υπό αμφισβήτηση τον επαγγελματισμό μου και το ζήλο μου θα πρέπει να αναλογιστεί ότι κάνω χιλιάδες χιλιόμετρα για να παίξω στη χώρα μου και κάθε φορά που καλούμαι στην εθνική ομάδα, πηγαίνω.

Ήμουν πάντα ξεκάθαρος με τον προπονητή, με τους συμπαίκτες και με τον κόσμο για το κίνητρο που είχα να πάω στη Μίλαν. Πάντα έλεγα ότι θα γυρίσω, ίσως ένα ή δύο άτομα με πίστεψαν, όμως εγώ δεν σκέφτομαι με τίποτα να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν.

Είμαι ειλικρινής άνθρωπος, ήμουν πάντα και θα είμαι για πάντα", τόνισε ο διεθνής Άγγλος άσος και συνέχισε: "Μου δόθηκε η ευκαιρία να παίξω σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο.

Εάν ρωτούσες έναν παίκτη σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα του κόσμου, αν θα ήθελε να τελειώσει τη σεζόν σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο, θα έλεγαν ναι".

Όσο για το αν σκέφτεται να γυρίσει στην Ευρώπη μετά το τέλος της σεζόν στο αμερικανικό πρωτάθλημα, ο Μπέκαμ δεν απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό:

"Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Επέστρεψα στους Γκάλαξι, πρέπει να σκεφτώ το υπόλοιπο της σεζόν και τον στόχο που είναι να μπούμε στα πλέι-οφ.

Μετά έχω καιρό να ανησυχήσω για το τι θα γίνει μετά το Νοέμβρη. Είναι όμως σημαντικό να συνειδητοποιήσει ο κόσμος ότι είμαι εδώ για να παίξωι για την ομάδα. Έχω συμβόλαιο για να παίξω για αυτή την ομάδα και αυτό είναι το σημαντικότερο τώρα.

Ο προπονητής της Αγγλίας μου έχει ξεκαθαρίσει ότι πρέπει να παίζω σε ένα πρωτάθλημα ευρωπαϊκού επιπέδου και αν εξαντλήσω κάθε πιθανότητα για να συμμετέχω στο Μουντιάλ, ξέρω ότι θα το μετανιώνω για όλη μου τη ζωή".

Αξίζει να σημειωθεί πως τη επανεμφάνιση του Μπέκαμ στο "Home Depot Centre", έδρα των Γκάλαξι, θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο φιλικό κόντρα στη Μίλαν, με τον ίδιο να δηλώνει άγνοια για το ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: