Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Και ανατροπή και μπάλα…!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ξάνθης, τον Αμπέιντ που δεν παίζει με... μέσο, αλλά και τον Αναστασίου που δεν καταλαβαίνει από ονόματα.  
Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε απλά την Ξάνθη με 2-1. Απέδειξε, ότι πλέον ξέρει και ανατροπές να κάνει με ηρεμία και χωρίς πανικό. Βάζοντας την μπάλα κάτω και βγάζοντας γκολ δουλεμένα στην προπόνηση, όπως το πρώτο του Αμπέιντ, αλλά πλέον και γκολ από στημένες φάσεις. Όπως το δεύτερο του Αμπέιντ. Ο Αλγερινός μέσος αποδεικνύει ότι δεν παίζει με ....μέσο, ούτε παίζει επειδή υπάρχει όρος στο συμβόλαιό του, που να λέει ότι πρέπει να παίξει στο 80% των αγώνων αλλιώς θα επιστρέψει στην Νιούκαστλ. Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, που τα ανακαλύπτουν και τα διαδίδουν κάποιοι και βάζουν τον κόσμο σε ένα τρυπάκι να κάνει συζητήσεις χωρίς λογική.
Ο Αμπέιντ παίζει, διότι πρεσάρει , παίζει διότι σιγά –σιγά έχει μάθει και περιοχή να πατάει, αλλά να παίρνει ατομικές προσπάθειες, που δημιουργούν προβλήματα στον αντίπαλο. Κόντρα στην Ξάνθη σκόραρε δύο φορές, ενώ και με την Καλλονή είχε βάλει ένα γκολ από πάσα του Κλωναρίδη. Έχει συγκεκριμένες δυνατότητες σαν ποδοσφαιριστής το παρουσιαστικό του δεν σε «ψήνει», αλλά ο Αναστασίου είναι μάγκας διότι του βγάζει πλέον το καλύτερο πρόσωπο στο γήπεδο. Γενικά ο Έλληνας τεχνικός πιστώνεται το καλό πρόσωπο που έδειξε και με την Ξάνθη ο Παναθηναϊκός.
Στην άμυνα λαθάκια έγιναν πάλι αλλά δεν στοίχισαν περισσότερο από το ένα γκολ, που πέτυχε η Ξάνθη. Μεσοεπιθετικά, όμως, η ομάδα είχε κάποια εκρηκτικά δεκάλεπτα, που χαιρόσουν να την βλέπεις. Έβαλε δύο γκολ, είχε ένα δοκάρι και άλλες τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες χωρίς τον Μπέργκ στην επίθεση και αυτό σημαίνει, ότι ο Παναθηναϊκός είναι ΟΜΑΔΑ με όλη την σημασία της λέξης.
Ο Αναστασίου άφησε τον πάγκο τον Σίλντεφελντ και τον Πράνιτς. Τον τελευταίο τον έβαλε αλλαγή και έδειξε ότι δεν καταλαβαίνει από ονόματα. Είναι καλός κάποιος; Θα τον βάλει όπως και αν λέγεται. Δεν είναι σε καλή κατάσταση; Στον πάγκο, η στην εξέδρα όπως και αν λέγεται. Αυτό που γουστάρω σε αυτή την ομάδα και το είδα και με την Ξάνθη είναι το πρέσιγκ και το τρέξιμο που σκάει τον αντίπαλο. Εχω να το δω πολλά χρόνια αυτό το πράγμα στον Παναθηναϊκό και νομίζω ότι γεμίζει κάθε φίλο της ομάδας, που θέλει να βλέπει την μπάλα κάτω και όχι τις γιόμες, που έβλεπε προηγούμενα χρόνια.
Σκαμπανεβάσματα σίγουρα θα υπάρξουν και πάλι αλλά έχω την αίσθηση ότι η ομάδα θα κάνει καλύτερο δεύτερο γύρο από τον πρώτο βαθμολογικά. Για το παιχνίδι με την Ξάνθη θέλω να δώσω ένα πόντο και στον Μέντες, που ήταν εξαιρετικός. Και ανασταλτικά, αλλά και στην δημιουργία, όπως φαίνεται ξεκάθαρα και στην φάση του πρώτου γκολ . Κι επειδή και ο Μέντες και ο Αμπέιντ έχουν φάει χοντρό κράξιμο από την αρχή της χρονιάς ας μην βιαζόμαστε από νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα. Να λοιπόν, που και οι δύο δικαιώνουν όσο περνάει ο καιρός αυτούς που τους έφεραν το καλοκαίρι. Τον Αναστασίου και τον Νταμπίζα.
ΥΓ: Οι κάρτες συνεχίζουν και πέφτουν βροχή στον Παναθηναϊκό, που έχει όλους τους κεντρικούς αμυντικούς τιμωρημένους! Δεν λέω ότι δεν είναι κάποιες κάρτες. Οι περισσότερες είναι, αλλά βλέπω ότι αντίστοιχα μαρκαρίσματα δεν τιμωρούνται με κάρτα από την άλλη πλευρά. Όλο τον πρώτο γύρο υπάρχουν πολλά παραδείγματα, που αποδεικνύουν ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: