Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ο Τεβεκέλης για τη διαιτησία!!

No 788788
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην διεθνής διαιτητής και νυν ειδικός σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάλαμας Τεβεκέλης. Αναφέρθηκε στις διαιτησίες που έχει ο ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά και την παρουσία του Θάνου στον αγώνα με τον Λεβαδειακό.
Αναλυτικά, όσα είπε ο Μάλαμας Τεβεκέλης:
Για τον ρόλο του στον ΠΑΟΚ: “Έχει να κάνει περισσότερο με τους ποδοσφαιριστές, είναι εκπαιδευτικός και ενημερωτικός ως προς τον μεγαλομέτοχο της ομάδας για το πως πάει η διαιτησία στα παιχνίδια της ομάδας μας. Δουλεύουμε κυρίως με τις ακαδημίες μας. Στα δύο σεμινάρια, που έγιναν με καθηγητή που όρισε η ΕΠΟ, είδα τους μικρούς παίκτες να έχουν πολλές ερωτήσεις”.
Για το αν γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές τους κανονισμούς: “Οι περισσότεροι τους ξέρουν σχεδόν όλους. Βέβαια, κάποιοι τους γνωρίζουν με τον… δικό τους τρόπο”.
Για το αν ευνοείται ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: “Είναι ανέκδοτο αυτό που ακούγεται. Στον αγώνα με τον Λεβαδειακό υπάρχουν δύο φάσεις πέναλτι, που δεν δόθηκαν υπέρ του ΠΑΟΚ, αλλά και τέσσερις περιπτώσεις οφσάιντ. Η αλήθεια είναι πως δεν φοβάμαι τους διαιτητές, που κάνουν λάθη σε βάρος και των δύο ομάδων. Αλλά η διαιτησία στον αγώνα της Κυριακής (22/12) ήταν ότι πιο κακό έχω δει σήμερα”.
Για το πώς λειτουργούν οι διαιτητές: ” Λειτουργούν επιπόλαια. Όταν πηγαίνεις να παίξεις μια ομάδα, εξετάζεις και ποιους παίκτες πρέπει να προσέχεις. Πηγαίνεις προετοιμασμένος, πρέπει να ξέρει πως αντιδρά και τι κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής”.
Για τις αμφισβητούμενες φάσεις στο ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός: “Το τράβηγμα πάνω στον Αθανασιάδη είναι μια φάση, που όντως μπορεί να ξεφύγει. Το χέρι του Σανκινέτι μπορεί να φαίνεται ακούσιο αλλά η μπάλα έρχεται από μεγάλη απόσταση και έπρεπε παίκτης του Λεβαδειακού να είναι προετοιμασμένος. Επιπλέον, δεν ήταν οφσάιντ ο Στοχ, ο Λούκας και ο Λίνο σε φάσεις που σφύριξε ο διαιτητής. Σύμφωνοι, το γκολ του Λεβαδειακού ήταν κανονικό”.
Για το ποιος είναι ο λόγος των κακών διαιτησιών: “Κάθε χρόνο γίνονται πολλές αλλαγές. Κάθε διαιτητής θέλει χρόνο, δεν γίνεται να αλλάζουν τα πρόσωπα κάθε χρονιά”.
Για τα παράπονα που γίνονται από πλευράς Ολυμπιακού: “Στην Αθήνα μιλούν μόνο για τα παράπονα του Λεβαδειακού. Αν δουν τις φάσεις, θα καταλάβουν ότι αδικήθηκε και ο ΠΑΟΚ. Λάθη γίνονται παντού, το θέμα είναι πως αντιμετωπίζονται…”.
Για το αν επηρεάζει το γεγονός πως γνωρίζει κάποιους διαιτητές από τη θητεία του στην ΚΕΔ: “Ποιος διαιτητής, επειδή έχει μια γνωριμία μαζί μου, μπορεί να ρισκάρει να τιμωρηθεί λόγω των αποφάσεων του; Αυτά δεν γίνονται…”.
Για την σημερινή ΚΕΔ: “Δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος της. Είναι οι καλές διαιτησίες; Είναι η ανάδειξη των ταλέντων; Είναι οι καλοί ορισμοί στην Ευρώπη; Σίγουρα, γίνονται πολλά λάθη. Στην Ευρώπη βλέπουμε πως δίνονται πολλές ευκαιρίες στους νέους ρέφερι”.
Για τις φετινές διαιτησίες στους αγώνες του ΠΑΟΚ: “Εγώ προσωπικά έχω παράπονα από τον Ιωαννίδη στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και από τον Παππά μέχρι το 60ό λεπτό στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό”.
Για τον παραγκωνισμό του Σπάθα μετά το πέναλτι στα Γιάννενα: “Δεν γνωρίζω τι γίνεται. Μεσολάβησε και η παραίτηση του πατέρα του από την Ένωση του Πειραιά, μπορεί να υπάρχει και κάτι άλλο… Πάντως, μετά από εκείνο το πέναλτι δεν ξανασφύριξε…”.
Για την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: “Ήταν μια βραδιά μακριά από τις υποχρεώσεις. Πήγαμε όλοι χωρίς το άγχος,  που υπάρχει στους αγώνες και στις προπονήσεις. Βγήκαν μηνύματα για περισσότερη προσπάθεια και για την ανάγκη να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο κ. Σαββίδης αποφασίζει τους στόχους της ομάδας και οι άλλοι προσπαθούμε. Στόχος είναι το κύπελλο, στόχος είναι η πρόκριση επί της Μπενφίκα και γενικότερα περισσότερη προσπάθεια απ’ όλους μας. Η ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή, με τέτοιες πράξεις ερχόμαστε όλοι πιο κοντά. Χρειάζεται αυτές τις οικογενειακές εκδηλώσεις η ομάδα. Μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν πρώτος απ’ όλους…”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: